Salı, 23 Haziran 2020 10:40

CHP’li belediyeler, FETÖ’nün Kandil’i mi?

Türk devlet tarihinin belki de en büyük ihanet şebekesi olan Fettulahçı Terör Örgütü (FETÖ) Türk devletine ve Türk milletine büyük bir travma yaşattı. FETÖ’nün kamu bürokrasisini ele geçirmesiyle başlayan süreç Yargı, Medya, Ordu, Sermaye, Siyasi Partiler, Üniversiteler, Belediyeler, STK’lar, Eğitim Kurumları, Sendikalar, Dini Cemaatler ve nihayetinde örgütün operasyon gücü olan Emniyet alanlarında da neredeyse tam otorite oldu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Türk devletini resmen ele geçirmeye çalışan operasyonlar silsilesi, 15 Temmuz askeri darbe kalkışmasıyla en üst seviyeye ulaştı. 15 Temmuz günü milletimiz Türkiye’nin en uzun 48 saatinde 248 şehit verdi, 2196 vatandaş ise yaralandı. Kültürel normları, dini ve insanların duygularını kullanarak Türk milletinin üzerine basarak devleti ele geçirme operasyonu 15 Temmuz’da başarısız oldu. Bu işi organize edenler yurtdışına kaçmış, yurt içinde olayın ne olduğunu halen fark edememiş robotik mensupları kalmıştır.

Elbette tasfiye sürecinde de bir takım yanlışlıklar olmuş KHK’lı mağdurlar da bir sorun haline gelmiştir. Ancak bu tip mağduriyetler büyük resmi ıskalamamamızı da gerektirir. Zira FETÖ, bugün tekrar dirilmeye çalışmaktadır. Özellikle AK Parti ve Erdoğan’a muhalif olan CHP’li belediyeler, FETÖ’cülerin yeni istihdam ve vücut bulma alanları olmuştur. FETÖ, özellikle Türkiye’deki müntesiplerine nakdi para yardımları, kamu kurumları ve tüzel kişilikler üzerinden istihdam yaratıyor.

Mesela İstanbul Anadolu Yakasındaki Maltepe, Ataşehir ve Kadıköy belediyeleri, Avrupa yakasında Beylikdüzü ve nihayetinde de Büyükşehir belediyesindeki personel alımlarına ve taşeron hizmet alımlarını araçsallaştırıyor. Hatırlarsanız Beşiktaş Belediyesi doğrudan FETÖ yapısından dolayı görevden alınmış ve doğrudan bağlantılar tespit edilmişti, ama en önemlisi birçok personelini önemli kurumlara tilki misali kuyruklar birbirine değmeyecek şekilde başka belediyelere serpme yapmıştır ve birçoğu kilit konumundadır. İzmir Belediye Başkanı CHP’li Soyer, terör örgütleriyle ilişkili olduğu gerekçesiyle KHK ile ihraç edilenlerle ‘Biz KHK ile atılmış öğretmenleri zabıta olarak alacağız’ demişti. Sadece İstanbul’da değil özellikle Anadolu’da il ve ilçe belediyeleri de FETÖ’cülerin yuvalandığı yerler haline gelmiş. Hatta CHP’li Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmıştı.

Tıpkı PKK’nın Türkiye’ye yönelik silahlı saldırı düzenledikten sonra Kandil’e kaçıp, ikmal yapmak, hasar-tespiti yapmak, yenilenmek ve yeni bir terör eylemi için talimat bekledikleri gibi FETÖ’de CHP’li belediyeleri bir hasar-tespiti yapmak, örgüt üyelerinin dertlerini kamu kaynaklarıyla iyileştirmeye çalışmaktadır.

FETÖ böylelikle hem Türk devletine meydan okumaya devam ediyor ve ‘ben halen buradayım’ diyor, hem örgüt mensuplarını bir arada tutarak yeni bir sosyoloji oluşturmaya çalışıyor ve örgüt içi çözülmeyi engelliyor. Hem de zamanı geldiğinde Türk devletini ele geçirmek ‘ikmal’ yapıyor. Hamle anını kovalıyor. Yani ekonomik, psikolojik ve grup aidiyetleri üzerinden bir isteklendirme oluşturarak, daha büyük bir çekirdek yapı tesis ediyor.

Nitekim Libya süreciyle başlayan ABD ile yakınlaşma ve İsrail’e normalleşmeyi de göz önüne aldığımızda, aslında FETÖ’nün iştihanı arttığını göz arttı etmemiz gerekir. Büyük ihtimalle ABD ile yakınlaşmanın Türk iç siyaseti açısından FETÖ’nün yeni bir hamlesine neden olabilir.

MGK’ya sunulan FETÖ’yle Mücadele Raporu’na göre FETÖ›nün finansal ayağı kırıldı. 7.5 milyarı gayrimenkul, 41 milyar lirası şirket varlığı olmak üzere FETÖ›nün toplam 48.5 milyarı devlete geçti. Onlarca medya şirketi, üniversite, banka, eğitim kurumu, STK, Holding… gibi birçok tüzel kişilik sayabiliriz. Dolayısıyla FETÖ, kaybettiği mal varlığının yitirip gitmesine kolayca seyirci kalmayacağı gibi tasmasını boynuna geçiren ABD ve İsrail’in sözünden dışarı çıkmayacaktır. Bu kadar destek ve barınma boşuna değil… Buradan Sn. ilgililere sesleniyorum bazı kamu kurumları haddinden fazla yapılanmaya ve uyutulmaya çalışılıyor, bir daha kandırılmak millettin her kesimine ağır gelebilir. Vesselam…

Sabri BALAMAN

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...