Cuma, 15 Aralık 2023 15:14

Basın Açıklaması

Basında, "Teğmenler Cuntası" olarak yer alan haber, Cumhuriyetin 100. yılında hayret, ibret ve nefret vericidir..!

Adaleti Savunanlar Derneği olarak, kimden gelirse gelsin her zaman ve zeminde darbelere ve darbecilere karşı bir duruş koyduk. ASDER'in kuruluşunun asıl sebebi de 28 Şubat Cuntasıdır.

Bütün darbelerin ortaya çıkışının ana sebepleri;

-Siyasal istikrarsızlık,

-Darbeci kadrolaşma,

-Yasal dayanaklardır.

Siyasal istikrar, ülkemizde çeyrek asırdır mevcuttur. Geçmiş darbelerde malzeme olarak kullanılan yasal dayanaklarda gereken düzenlemeler yapılmıştır. Ancak, darbeci kadrolaşmayla ilgili alınan tedbirlerin yeterli olmadığı ve elan darbeye öykünen kendini bilmezlerin ordu içinde kuyruğunu dik tutmaya çalıştığı anlaşılmaktadır. Milletimizin ortak değerlerini istismar ederek çatışma ortamı oluşturmaya, birlik ve bütünlüğümüzü hırpalamaya hiç kimsenin hakkı olmadığı gibi, milletimizin de bu gibi alçak girişimlere tahammülü yoktur. Bunu en açık şekilde hain 15 Temmuz darbe girişiminde ortaya koymuştur. Geçmiş darbeleri yapanların cezalandırıldığı gibi bu cunta elemanlarının da mutlaka en ağır şekilde cezalandırılması şarttır.

ASDER olarak, milletimizle birlikte bu tür girişimlerin karşısında ve yakın takibinde olduğumuzu bir kez daha kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

Mustafa Hacımustafaoğulları

ASDER Basın Sözcüsü

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...