Perşembe, 12 Ekim 2023 17:00

TGTV BASIN BİLDİRİSİ “HEM İŞGAL HEM SOYKIRIM: VAHŞETİN YÜZÜ İSRAİL”

Basınımızın Kıymetli Kuruluşları ve Değerli Medya Mensupları, Gönüllü kuruluşlar olarak, burada Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarının şahidi olduğumuzu ve bugün karşılaşmış oldukları zulmü telin etmek için bir araya geldik. 

İsrail, 1948'den bu yana 75 yıldır, hiç ara vermeden hem devlet hem de sivil milisler eliyle, Filistinli Müslümanlara sistematik işgal ve soykırım uygulamaktadır. Kurulduğunda 9 bin kilometrekare yüzölçümü olan İsrail, bugün 22 bin kilometrekareye ulaşmış olup, sınırları belli değildir. İşgal devam etmektedir. 

BM kararlarını, uluslararası hukuku ve insanlık değerlerini ayakları altına alarak bu ihlalleri yapan İsrail'e ne yazık ki yaptırım uygulanamamakta, sessiz kalınmakta, bugün ise desteklenmektedir.

"Kim terörist?" sorusuna cevap arayanları, İsrail’in işgal, soykırım ve zulüm politikalarına bakmaya davet ediyoruz. İş birlikçi devletlerin de desteğiyle, Filistin; kara, deniz ve hava yoluyla kuşatılmış, ambargolarla ve sürekli saldırılarla Filistinlilerin hayatı her geçen gün karartılmaktadır. İşgal edilen topraklar, yok edilen hayatlar ve yıkılan evler, İsrail soykırımının kanıtlarıdır. İsrail, nefretin, ırkçılığın, vahşetin ta kendisidir. Özetle; İsrail, kötülüklerin anasıdır. Kendilerini, seçilmiş ve hukukun üstünde gören bu insanlık düşmanı güruh, mutlaka durdurulmalı ve kontrol altına alınmalıdır. 

Değerli Basın Mensupları 

Uluslararası kuruluşlar ve devletler, tarafsızlıklarını kaybetmişlerdir. Birleşmiş Milletler ’in 1 Eylül 1947 tarihli “Filistin Devleti” kurulması kararı rafa kaldırılmış, masum, milyonlarca Filistinlinin feryadını kimseler duymamaktadır. Mazlumlar ve tüm ülkeler için daha adil bir dünya düzeni mutlaka kurulmalıdır! ABD, Birleşmiş Milletler ‘in İsrail aleyhine aldığı kararları görmezden gelerek, önce tek taraflı olarak Kudüs’ü İsrail'in başkenti ilan etmiş, bugün de İsrail’e destek için donanmasıyla Gazze’yi kuşatma altına almıştır. İşbirlikçileri şiddetle lanetliyoruz. Bir millet Niçin Can Verir ? Filistinli kardeşlerimizin, dinini, ırzını, namusunu, vatanını ve bayrağını korumak için kendilerini feda etmekten başka çareleri kalmamıştır. Bunu da en iyi anlayacak olan asil milletimizdir. Bugün, Gazze, Çanakkale, Filistin de Anadolu olmuştur. 

Değerli Basın Mensupları 

Filistinli Müslümanlar, Aksa Tufanı savunmasıyla İsrail’i sarsmıştır. Kendilerini güç abidesi gören kibirli devletin, işgal ettiği topraklara pamuk ipliği ile bağlı olduğuna tüm dünyaya şahit olmuştur. -Saatler içinde karakollarını kaybeden, -Komutanları ve binlerce askeri esir alınan, -Aşılmaz denilen demir kafesleri başlarına yıkılan, “MOSSAD”ı bile, gafil avlanan bir İsrail, artık kendi vatandaşlarına güven veremez hale gelmiştir. Korkunun ecele faydası yoktur. İsrail için artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. 

Filistinlilerin meşru müdafaa eylemlerine "terör" demek, İsrail'e destek olmak demektir. Filistinli kardeşlerimiz, kuşatılmışlık içinde nefes alamaz haldedirler. Hayatlarını idame ettirmek için her türlü çıkış yolunu denemeleri meşrudur ve insani haklarıdır. Vicdan sahibi herkesi, işgalci, diktatör ve küresel ittifaka karşı, Filistinli kardeşlerimizin haklı mücadelesinin yanında yer almaya davet ediyoruz. İsrail, bugün hem iç siyasetteki sıkışmışlığından kurtulmak hem de Filistinli nüfusu yok etmek için savaş ilan etmiştir. 

Kıymetli Basın Mensupları

 Bu kritik dönemde, Arap Birliği’ni, İslam İş Birliği Teşkilatı’nı, Türk Devletleri Teşkilatı’nı, uluslararası İslami kuruluşları, İsrail’i durdurmak ve Filistin’de yapılan kitlesel imha hareketini engellemek için harekete geçmeye davet ediyoruz. Tüm dünya liderlerini, sivil toplum kuruluşlarını ve Müslümanları İsrail vahşetinin bir an önce durdurulması için, Filistinlilerin sesi olmaya çağırıyoruz. 

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı üyeleriyle birlikte, İsrail’in zulmüne, insan hakları tecavüzlerine, soykırımlarına Filistin’in işgaline ve Mescidi Aksa’yı yıkma planlarına milletimizle birlikte asla izin vermeyeceğimizi, Filistin davasını nesilden nesile aktarıp unutturmayacağımızı, Tüm imkanlarımızla Filistinli kardeşlerimizi ve direnişlerini destekleyip, bağımsız Filistin devleti kuruluncaya kadar, yanlarında olduğumuzu, Terör devleti Siyonist İsrail’i lanetlediğimizi, Filistinli şehitlerimizi ise şükranla yad ettiğimizi Kamuoyuna hürmetle arz ederiz. 

Saygılarımızla. 

Mehmet Yıldız 

TGTV Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı 

12.10.2023

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...