Çarşamba, 08 Haziran 2022 10:51

ASDER Antalya İl Temsilcisi Hakan Şimşek’in iştirak ettiği ADAP Basın açılaması

AKDENİZ DAYANIŞMA PLATFORMU (ADAP) BASIN AÇIKLAMASI:

Bismillahirrahmanirrahim

“Yıldızların mevkilerine yemin olsun ki, bu büyük bir yemindir: O Kur’an-ı Kerimdir. Aslı katımızdaki ana kitapta korunmaktadır. Ona temizlerden başkası temas edemez. Bu kitap âlemlerin Rabbi olan Allah tarafından indirilmiştir.” (Vakıa 75-80)

Sosyal medyaya düşen, kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in top gibi tekmelendiği, alay edildiği, aşağılandığı bir görüntüyle dimağlarımızı parça parça eden bir olayla karşılaştık. Pespayeleşmekte zirve tanımayan, sosyal medyada görünürlük adına yapmayacakları kepazelik kalmayan bir kısım gençlikle karşı karşıya kalmış durumdayız. İşte bunlardan birisi de bu rezillikte zirveyi yakalamış bir eylem ortaya koymuştur. Bundan daha ötesi de olamazdı.

Şu bilinsin ki, Rabbimizin bizim için hayat kitabı olarak indirdiği kitabımız, çor çocuğun elinde oyuncak edilecek değersiz bir meta değildir. Bir harfi için dünyayı karşımıza almaktan çekinmediğimiz mukaddesatımızdır. Dünyanın öbür ucunda Kur'an'a yapılan herhangi bir saygısızlığa sessiz kalmadığımız gibi burnumuzun ucunda yapılan hakarete de sessiz kalamayız. Bu olay birkaç çocuğun amaçsızca yaptığı basit bir eylem olarak nitelenemez. Bu çocuklar amaçsızca niye yüzlerini kömür karsına boyayıp dışarı çıkmıyorlar ya da ellerine bir çekiç alıp babalarının arabalarının camlarını parçalamıyorlar. Herkes delisine sahip çıksın. Kutsal kitabımız üç-beş kendini bilmezin anlık zevklerine meze edilemez. Bu olaya karışanlar ve olayda sorumluluğu olanlar en kısa zamanda hak ettikleri cezayı almalıdırlar. Kitabımıza ve değerlerimize hakaret saydığımız bu alçaklığın en acil karşılığı, bunu yapanların tertemiz çocuklarımızın arasından ivedilikle uzaklaştırılmasıdır.

Bir heykele saygısızlık yapılınca hemen tutuklanan gençler, kutsalımıza saldırdığı zaman çocuk olarak tanımlanıyor. Her birisinin akıl baliğ olduğu, sevap ve günahla mükellef oldukları bir çağda oldukları malumdur. Bu gençlerin ortaya koydukları bu eylem sıradan basit bir olay değildir, gençliklerine bağışlanacak bir hadise hiç değildir. Örgün eğitimden alınıp açık liseye kaydırmakla cezalarının sonlanması onlara bir mükâfattır. Bu gençler derhal ıslah evine alınmalıdırlar. Aksi takdirde toplumda oluşacak infialden muhatapları sorumlu olacaktır.

Böyle olmadığı takdirde bizler okul müdürünü, ilçe ve il milli eğitim müdürlerini hatta ve hatta milli eğitim bakanını, ayrıca adli müdahale olarak da yerel mahkemeleri ve Adalet Bakanını sorumlu tutacağımızı, bunun için elimizden gelen her türlü sivil baskı unsurunu kullanacağımızı ilan ediyoruz.

AKDENİZ DAYANIŞMA PLATFORMU (ADAP)

 

Son Düzenlenme Pazartesi, 20 Haziran 2022 16:26
Hakan ŞİMŞEK

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...