Perşembe, 23 Mart 2017 21:24

Kılıçdaroğlu'nun Referandum Yalanları 2

Seçim meydanlarında halka vaadedecek bir şeyi olmayanların sığındıkları tek şey yalan söylemektir. Bu referandum arefesinde kampanyalarını yürütsün diye dışardan transfer ettikleri kişi bile "niye hayır diyorlar, bana anlatamadılar! Böyle kampanya yapılmaz!" Yani pes dedi.

Yalanlar çok olunca yazımız bir güne sığmadı. Şimdi dünkü kaldığımız yerden devam edelim:

3. "İki Yıl Milletvekili Olan Emekli Olacak" Yalanı

Kılıçdaroğlu'ndan inciler aktarmaya devam ediyoruz: "Aranızda 18 yaşında çocuğu olanlar olabilir. Allah aşkına ‘benim torunum milletvekili' olacak diye buna inanan bir arkadaşım var mı acaba? Yok. Niye yok? 18 Yaşı niye getirdiler? 3 nedeni var; Ankara'daki beylerin çocukları için geldi. Bunlar milletvekili olacak, ömür boyu askerlikten muaf olacak, iki yıl sonra emeklilik hakkı kazanacak. Bundan daha iyi ballı börek olabilir mi? Kendi çocukları için getiriyorlar"

Bugünkü yasalara göre Milletvekilleri vekillik görevleri devam ederken veya bittiği anda emeklilik hakkını elde ederse milletvekilliğinden emekli olur.

İki yıl ve daha fazla Milletvekilliği yaptığı halde emekliliği haketmemişse (hizmet süresinin yetersizliği veya yaştan dolayı) emekli olamaz. Şartları yerine getirinceye kadar dışardan prim ödemeye devam eder ve/veya yaşının dolmasını bekler, ancak ondan sonra emekli olabilir.

Benim anlamadığım bu kadar basit konularda bile Kılıçdaroğlu'na yanlış bilgi veren, yanıltan, adamcağızı zor duruma, yalancı durumuna düşüren kim ya da kimler? Hangi danışmanı veya etrafındaki kişi/kişiler? Gerçekten yazık!

4. "Anayasa Mahkemesinin 15 Üyesinin 12'sini Cumhurbaşkanı Atayacak" Yalanı

Kılıçdaroğlu: "Cumhurbaşkanı, bir partinin genel başkanı olarak Anayasa Mahkemesinin 15 üyesinin 12'sini doğrudan kendisi atayacak" diyor.

Oysa Cumhurbaşkanı, Anayasa Mahkemesi'nin doğrudan sadece 4 üyesini kendisi atayacak. Diğer üyeler, Yargıtay, Danıştay ve YÖK tarafından belirlenen adaylar üzerinden atanacak.

5. "Meclis Kapatılıyor" Yalanı

Kılıçdaroğlu, bir yalan daha söylüyor, "Meclis kapatılıyor" diye. Meclisin kapatıldığı falan yok. Tam tersine meclis güçlendiriliyor. Eskiden hükümetlerin yönlendirmesiyle gerçekleşen kanun çıkarma faaliyetleri, yani yasama faaliyetleri yeni sistemde tamamen milletvekillerine bırakılıyor. Çünkü Cumhurbaşkanı bütçe dışında meclise kanun teklifi bile veremiyor. Daha da ötesi, meclisin Cumhurbaşkanını ve bakanları denetleme yetkileri güçlendiriliyor.

6. "600 Milletvekili Ballı Maaşlarını Alıp Yatacaklar" Yalanı

Kılıçdaroğlu meydana çıkmış, "550 milletvekili bile fazla 600’e ne gerek var? Ballı maaşlarını alıp yatacaklar" diyor.

Bu zatın meclise, vekillere, milletin iradesini temsil edenlere bakışı bu. Hakaret ediyor. Hem parlamenter sistemi savunuyor, hem de hakaret ediyor. Ülkemizde halbuki şu anda her 103 bin kişiye bir vekil düşüyor. Bu rakam Almanya’da 93 bin, İspanya’da 56 bin, Fransa’da 50, İtalya’da 49 bin. AB’nin ortalaması ne biliyor musunuz? Ortalaması 40 bin. Bizde 103 bin kişiye bir milletvekili düşüyor.

7. "Cumhurbaşkanlığı Seçimi ile Milletvekilliği Aynı Sandıkta Olursa Millet Oyu Karıştırır, Kullanamaz" Yalanı

Bu millet Kılıçdaroğlu'nun tahmininden çok daha zeki, aynı zamanda demokratik duruş, davranış ve sandık tecrübesine sahiptir.

Belediye seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanı'na, Belediye Meclis Üyelerine, İlçe Belediye Başkanı'na ve Muhtar'a yıllardır aynı sandıkta ama ayrı ayrı 4 oy kullanan  bu millet değil midir? Burada ise Cumhurbaşkanı ve Milletvekili için sadece 2 oy kullanacaktır.

Bir çok yerde aynı sandıkta beğenmediği veya takdir etmediği Belediye Başkanı adayına oy vermezken, Belediye Meclis Üyeliğinde kendi partisine oy verebilecek kadar işin ayrıntısını bilen ve kullanan yine bu millet değil midir?

8. "Cumhurbaşkanı Öldüğünde Ülkeyi Atanmış Olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yönetecek" Yalanı

Kılıçdaroğlu yalanlarına; "Cumhurbaşkanının yardımcısı seçilmemiş olacak. O öldüğünde, ülkeyi seçilmemiş yardımcısı yönetecek" diye devam ediyor.

Oysa bunun doğrusu; "Cumhurbaşkanlığı sağlık nedenleriyle boşalırsa, yardımcısı ülkeyi 45 gün içinde seçime götürmekle görevli. Seçilmiş Cumhurbaşkanının kalan süresini doldurması söz konusu değildir."

Yeni sisteme geçilirse Anıtkabir yıkılacak, parlamento kapanacak, Muhtarlıklar kapatılacak, vs, vs.. Yalan, yalan, yalan...

Referanduma daha bir aydan fazla zaman var. Bakalım Kılıçdaroğlu daha ne uçuk kaçık, ilgili ilgisiz, akla hayale gelmedik yalanlar sıralayacak.

Başta da söylediğim gibi; siyasette vatandaşa asla yalan söylemeyin! Halkına yalan söyleyen sandıkta kaybetmeye mahkumdur, vesselâm..

Son Düzenlenme Cuma, 24 Mart 2017 08:38
Hakverdi ALTUĞ

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...