Cumartesi, 12 Ekim 2019 13:25

Barış Pınarı Harekatı, Haklıdır, Meşrudur, Gereklidir

ASDER'in üyesi bulunduğu TGTV nin basın açıklama metni (Asder'in onayladığı)  aşağıdadır.

TSK’mız, ülkemizin ve milletimizin güvenliğini sağlamak, muhacir kardeşlerimizin evlerine dönebilmelerini temin etmek için, Suriye Milli Ordusu ile Suriye’nin kuzeyinde, terör örgütlerine karşı, daha önce yapılan “Fırat Kalkanı” ve “Zeytin Dalı” askeri harekatının bir devamı olarak siviller için güvenli yaşam bölgesi oluşturmak üzere “Barış Pınarı” harekâtını başlatmıştır.

Ordumuzun bu kutlu yürüyüşünün zaferle neticelenmesini yüce Allah’tan niyaz ederiz. Cumhurbaşkanımızın başkomutanlığında, TSK’mızın icra ettiği bu barış ve huzur harekâtı, haklıdır, meşrudur ve insanidir, gereklidir. Milletimizin desteği tamdır.

Ülke içinden ve dışından terör örgütleri ile kuşatılan ve sınırına terörden bir devlet kurma hesaplarına karşı Türkiye harekete geçmiştir. Tek hedef terör ve terör örgütleridir.

İslam dünyasından bazı ülkelerin (BAE, Suud, Mısır gibi) ve Avrupa ülkelerinin, ülkemizin, bir dış tehdit ile karşı karşıya olduğunu anlamaları gerekmektedir.

İç savaştan kaçarak gelen muhacirlerin yükünü çeken Türkiye’dir. Avrupalılar bunu görmemezlikten gelmektedir. İşlerine öyle gelmektedir. Türkiye’nin zayıflamasını, bölünmesini istemektedirler.

Gün birlik olma günüdür. İslam dünyası dışındaki ülkeler birlik olmak için çaba gösterirken, İslam ülkelerinin bunu yapamıyor olması acizliktir, talihsizliktir.

“Barış Pınarı” harekâtıyla birlikte, bölgemizde hesap yapıp, oyun kuran ABD ve İsrail’in tüm planları altüst olmuştur.

Türkiye, masum insanların ölmemesi için bir ateş çemberinin içine girmiştir. Bu dava yaşatma davasıdır. Bu insanlık davasını, etnik bir çatışma gibi gösteren kötü niyetlileri görebilmek için daha ne kadar masum insanın ölmesi gerekecek?

Türkiye Suriye’ye meşru bir güç olarak girmeden çok önce, Amerika, Irak ve Suriye’yi işgal etmiş, milyonlarca insan öldürülmüş ve muhacir durumuna düşürülmüştür. Halk terör örgütleri tarafından perişan edilmiştir.

Şimdi olması gerekeni Türkiye yapmaktadır. Terör örgütleri temizlenip, ülkenin asıl sahiplerinin evlerine dönmeleri sağlanacaktır. Türkiye, kendi güvenliğini sağlayacak güçte olup, kurulan tuzakların, hedefin ülkemizin parçalanması olduğunun farkındadır.

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı olarak, Barış Pınarı harekâtını destekliyor, kahraman ordumuza haklı mücadelesinde, başarılar diliyoruz. Bu uğurda verdiğimiz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de şifa diliyoruz.

 

Av. Hamza Akbulut

Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı  

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...