Pazar, 14 Şubat 2010 13:59

Orgeneral İlker Başbuğ'a yedi soru

Kağıt kaplan konuşsa ne olur konuşma ne olur ?

Sayın Avni Özgürel Radikal gazetesindeki yazısında İkinci Mahmut dönemi vezirlerinden İzzet Molla ya ait şu güzel sözleri aktarıyor.

‘Meşhurdur ki fısk ile olmaz cihan harab/
 Eyler onu müdahene-i aliman harab’  yani

(Dünya kötülüklerden harab olmaz, alemi mahveden alimlerin kötülükleridir, onların ikiyüzlülükle kötülük karşısında ses çıkarmamakla yaptıklarıdır. )

Demek ki İkinci Mahmut döneminde hakkı söyleyen yeterli sayıda ulema varmış ki Sultan bozulmuş Yeniçerileri itaate getirmeyi başardı.

O tarihlerde Kabakçı Mustafa paşa Yeniçeri isyanı bugün ‘eğer doğrulanırsa’ Balyozcu Çetin paşa isyan planı ne kadar benziyor.

Yeniçerilerden korkan ulemanın bugünkü karşılığı cuntacılardan korkan  aydınlar, hakimler, savcılar, bilim adamları, yazarlar, gazeteciler değil mi?

Genelkurmay Başkanı kükrediğinde tırsan ‘Müdahane-i aliman’ olmak istemeyenler korkmasınlar aslanın dişi dökülmüştür cuntacı kaplanlarımız kağıttandır.

Gerçi siyaseti karıştırmak ve polemik yapma isteyenler Genelkurmay Başkanını dolduruşa getiriyorlar. Yargıtay Başsavcısını göreve çağırmasını bekleyenler İlker Başbuğ ne konuşacak merak ediyorlar?

Cuntacılara kol kanat germekten vazgeçmeyen Genelkurmay Başkanımız İlker Başbuğ madem konuşmak istiyor, o halde geçmişin hesabını da ona sormak durumundayız.

1- Sayın Başbuğ’un yargıyı ve medyayı hedef aldığı anlaşılıyor. “Yargı kararını vermeden insanların peşinen suçlu ilan edilmelerinin evrensel hukuk kurallarına ve masuniyet karinesine aykırı olduğu...” vurgusunu sık sık yaparken 1960’lı yıllardan itibaren ve 28 Şubat döneminde işkencelerle ve yargısız infaz YAŞ kararları ile uygulanan çifte standartla hayatı karartılan insanlara ne cevap vereceğinizi merakla öğrenmek istiyoruz.

2- Bütün NATO ülkelerinde  soğuk savaş sonrası Gladio tipi yapılanma tasfiye edildi. TSK’da neden tasfiye edilmedi? Darbe tehdidi amacı ile siyasetin üzerinde sopa gibi tutulduğu iddialarına ne cevap vereceksiniz?

3- 1960’lardan itibaren faili meçhullerin bulunamaması Gladio yapılanması ile ilişkilendiriliyor. Faili meçhullerin yakınlarının vicdanlarını rahatlatacak somut gerçekleri sunabilecek misiniz?

4- Elinizdeki bilgileri açıklamak politik sonuçlar yaratacaksa altında kalacağınızdan mı açıklamak istemiyorsunuz merak ediyoruz. Eğer elinizdeki bilgiler gerçek ve olağan Balyoz vs.. planları ise zaten tartışma bitecektir.

5- Balyoz Harekat planı ile ilgili E.Orgeneral Çetin Doğan’ın emir subayı 14 Şubat 2010 tarihli Star Gazetesinde yayınlandığı üzere yazar Aziz Üstel’e çok ilginç bir mektup yazmış. Tanıklığı çok önemli olacak bu kişiyi dinleyecek misiniz yoksa sızdırmacılardan diyerek suçlayacak mısınız çok merak edilmektedir.

6- Deniz Kuvvetleri Komutanı açıkça yargıyı suçladı “Bu nasıl iddianame?” dedi ve Kurmay Albayın onur intiharından söz etti. İtalya’da temiz eller operasyonu ile gladiyo bitirilirken bir çok subayın onur intiharının Gladio davası ile ilgili olduğu anlaşılmıştı. Aynı durum Deniz Kuvvetleri intiharlarında söz konusu ise ve yargı bu durumu ortaya çıkarırsa ne yapacaksınız?

7- Prof. İskender Pala’nın son çıkan “İki Darbe Arasında İlginç Zamanlarda” isimli kitabını incelettiniz mi?

Bu kitabın 166’ncı sayfasında 1994’lü yıllarda psikolojik operasyonlarla Oramiral Vural Beyazıt imzalı cadı avı gibi irticacı avı adı altında dindar avı yaparak nasıl bir tasfiye yapıldığı anlatılıyor.

Not: Allah Allah diyenlerin ordudan atıldığına inanmayanlar bu kitabı okumalılar.

TSK’daki cuntacı kadrolaşma için bir önlem aldığınızı duymadık. Çok konuşarak zaman  kazanacağınızı bir şeyleri örteceğinizi düşünüyorsanız yanılırsınız.

8- TSK’da moralin çok bozuk olduğunu söylüyorsunuz. Terör için hiç bir bilimsel araştırma yaptığınızı duymadık. Şimdiki TSK’nın moral bozukluğu için bilimsel bir inceme yaptırırsanız gerçek nedeni belki bulabilirsiniz.

Sayın Başbuğ bildiklerinizi söylemezseniz size onur istifası yakışır, esip gürleyerek sonuç almayı unutunuz. Hiç olmazsa cuntacı kadroların onur istifalarını istersiniz toplumda rahatlar.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan - Haber 7

Son Düzenlenme Pazartesi, 15 Şubat 2010 13:59