Pazartesi, 11 Aralık 2023 14:04

ASDER Konya Şubesi Basın Açıklaması

(İNSAN HAKLARI GÜNÜ BASIN BİLDİRİSİ)

Bugün 10 Aralık 2023 İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin imzalanmasının üzerinden tam 75 yıl geçti. 

Bildirgenin ilan edildiği 1948 yılında, İkinci Dünya Savaşının yıkıntıları arasında uluslararası toplum tarafından özgürlük, adalet ve barış için insan onurunun ve haklarının tanındığı evrensel bir düzen kurulmasına karar verildi.

Bildirgede ifade edildiği üzere; insan haklarının tanınmaması ve bu hakların hor görülmesi yüzünde barbarca eylemler yapılmış ve bu durum insanlık vicdanını isyana yöneltmişti. Bildirgenin nihai maksadı korkudan ve yoksulluktan kurtulmuş insanlar için özgürlüğe sahip olacakları bir dünya idi.

Bugün, Gazze’de yaşanan katliamları ve insan hakları ihlallerini görünce; Evrensel Bildirgenin 75.yılında, maksatların gerçekleştiğini söylemek gerçekten çok zor. 

Dahası, iki büyük savaşın yıkımını ve acısını görmüş bir nesil de artık aramızda değil. 

Bugün Adaleti Savunanlar Derneği olarak; Biz İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin dünyada kurmaya çalıştığı barışçıl düzenin birçok yerde ve özelliklede İslam coğrafyasında tarumar olduğunu görüyoruz ve maalesef; dünyanın da bu zulme sessiz kaldığını gözlemliyoruz.

Bütün bu karamsar tabloya rağmen Adaleti savunanlar derneği olarak yine de umutlu olmak için pek çok sebep bulunduğunu dile getiriyoruz.

Bugün bizler ve duyarlı STK’lar medeni dünya ile beraber insan haklarına saygılı hür bir hayatın hayalini kuruyoruz.

İnsan Hakları mücadelesinde ülkemiz büyük gelişmeler kat etse de daha yapılacak çok işimiz var olduğu kanaatindeyiz. Özellikle aile ve ırk temelli haklar konusunda daha çok mesafeler almamız gerek. 

İş dünyası içinde yaşanan sorunlar için; sendikal mücadele verenler, öğrenciler, STK’lar ve daha niceleri bulundukları yerden itiraz ediyor, ses yükseltiyorlar. Biz de Adaleti Savunanlar Derneği olarak buradan ilan ediyoruz ki halkımızın vermiş olduğu bu sesi, toplumun ortak özgürlük, adalet ve barış çağrısı olarak duyuyoruz.

ASDER olarak; temennimiz ve beklentimiz, Hukuk devletinin tüm kurumlarıyla işler hale geldiği bir ülke için çalışmaya söz veriyor, özgürlük ve insan hakları taleplerini yükselten halkımızın yanında olduğumuzun ve Gazze’yi unutturmayacağımızın kamuoyu tarafından bilinmesini istiyorum saygılarımızla...  10.12.2023

                  Mehmet Kanmaz 

          ASDER Konya Şube Başkanı

       ASDER Genel Başkan Yardımcısı

Mehmet Kanmaz

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...