Salı, 09 Haziran 2020 13:41

BASIN AÇIKLAMASI : YENİ 27 MAYISLARA GEÇİT VERMEYECEĞİZ

Bu millet için daha yeni emekleyen demokrasimiz 27 Mayıs 1960’da tökezletildi, bu bizler için, hem demokrasi hem siyaset hem de millet için  bir dönüm noktasıdır. Demokrasi şehidi Menderes'i Yassıada mahkemesinde dinlerken gözlerinde gördüğümüz hüzün, çaresizlik ve hiçbir şey yapamamanın vermiş olduğu masum suçluluk önce anne babalarımıza, sonra da bizlere miras kaldı.

12 Eylül’de, 28 Şubat’ta yapamadığımızı 15 Temmuz’da gözümüzü bile kırpmadan meydanlara koşmamızın en büyük nedenlerinden biri merhum şehit Menderes için millet olarak yapamadığımızı bir nevi telafi edebilmek, ileride çocuklarımız o günkü duruşumuzu sorduklarında gururla cevap verebilmek ve onlara hüznü değil gururu miras bırakabilmek idi.

Adaleti Savunanlar Derneği olarak darbenin hiçbir türlüsüne boyun eğmeyeceğimizi, millet iradesini bir daha asla gasp ettirmeyeceğimizi tüm dünyaya haykırıyoruz.

15 Temmuz gecesi canı ve kanıyla bu millet demokrasi destanı yazdı, altı çizildi. Gücünü milletin dik ve kararlı duruşundan alan bizler, demokrasi ve milletin aleyhine atılacak en ufak bir adımın dahi karşısında durmaya ve bu uğurda kendini siper etmeye hazır olduğumuzu  vurgulamak istiyoruz.

Bu durum 15 Temmuz 2016'dan itibaren sadece bir ilkesel duruş olmaktan çıkmış, hayatımızın geri kalanında hicap ve hüzün duymakla iftihar etme ve şeref duymak arasında bir seçim yapma noktasına gelmiştir.

Birer birer şahıslarımızın meselesi olmaktan çıkmış, nesil olarak çocuklarımıza ve çocuklarımızın yaşadığı Türkiye’ye bırakacağımız mirasın konusu haline gelmiştir.

Dolayısıyla milletin iradesine karşı yapılan her türlü teşebbüse böyle bir düşünceyle yaklaşana, gerekli cevabı verecek; özgüveni yüksek, akıllı, eğitimli, cesur, yerli ve milli şuurlu gençlimiz sayesinde inşallah bizleri kutsi davamızdan millete hizmet yolundan döndürebilecek herhangi bir dünyevi güç bulunmayacaktır.

1960 darbesini gerçekleştiren ve devamında Adnan Menderes ve arkadaşlarını idama mahkûm eden zihniyetle olan kavgamız, onlar bu ihtiraslarından vazgeçmediği sürece devam edecek. Milletimizin bizlere emanet ettiği hukukunu, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da canımız pahasına koruyacağız.

Kendisini milletine adayanları, millete hizmetkarlık edenleri 27 Mayıs'ın ve 28 Şubat’ın hüznü ve 15 Temmuz’un onuru ile savunmaya devam edeceğiz. Söz de karar da milletindir.

Adaleti savunanlar derneği olarak yaşadığımız bu cennet vatanda milletin gücünün üzerinde bir güç tanımadık bugüne kadar Bundan sonra da tanıyacak değiliz. 27 Mayıs 1960,12 Eylül 1980, 28 Şubat 1997 darbelerini ve 15 Temmuz'a dair yaşananları, unutmadık unutturmayuacağız. Kamuoyuna saygılarımızla. 27 MAYIS 2020.

 

MEHMET KANMAZ

ASDER KONYA ŞUBE BAŞKANI

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...