Çarşamba, 05 Şubat 2020 12:30

KAHRAMAN ORDUMUZUN YANINDAYIZ - Basın açıklaması

Suriye'de 03.02.2020 tarihinde ordumuza yapılan hain saldırı ile ilgili olarak Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Av. Hamza Akbulut açıklama yapmıştır.

KAHRAMAN ORDUMUZUN YANINDAYIZ

İnsani ve barışçıl gayelerle, milletimizi temsilen Suriye’de görev yapan TSK’mıza  3 Şubat 2020 tarihinde, Rusya ve İran destekli, Şam rejim güçleri saldırıda bulunmuş, 5’i asker olmak üzere 8 vatandaşımız şehit olmuştur. Bu hain saldırıyı planlayanları ve yapanları lanetliyoruz.  Şehitlerimize, Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Şehitlerimizin kanları yerde kalmayacaktır.

Türkiye, yaptığı askerî harekâtlarla bölgedeki uluslararası oyunu bozmuştur. Ordumuza karşı bu alçak saldırıyı planlayanlar, asla emellerine ulaşamayacaktır.  

Şam rejim güçleri, daha önce Halep’te ve Doğu Guta’ da yaptığı gibi, İdlip başta olmak üzere, diğer şehirleri de hayalet şehre çevirmek istemektedir. Bu insan kıyımına engel olan tek ülke Türkiye’dir. Anlaşmalara sadık kalmayarak, çatışmalara göz yuman, Rusya ve İran bir kez daha güvenilmez olduklarını göstermişlerdir.

Türkiye, hem kendi güvenliğini sağlayacak hem de Suriye’nin geleceğine sahip çıkacak güçtedir.

Barış, huzur ve istikrar için, tüm samimiyetimizle, imkanlarımızla ve ordumuzla Suriye halkının yanında yer almamız insani bir vazifedir.

Suriye’de olanların, Türkiye’de de olması için planlar yapılmaktadır. Göç, bir saldırı aracı olarak kullanılmaktadır. Bugün, düşmanlarımıza karşı, birlik ve beraberlik içinde olma günüdür. Ateş sınırımızdadır ve bize de dokunmaktadır.

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı olarak, kendi halkını, kadın, çocuk, yaşlı demeden, katledip, sağ kalanları da vatanlarını terke zorlayanlara karşı, ulvi bir sorumlulukla mücadele veren, kahraman ordumuzun yanındayız. Bu insanlık mücadelesinde verdiğimiz tüm şehitlerimizi hayırla yad ediyor, gazilerimize sağlık ve sıhhat diliyoruz."

 
Av. Hamza Akbulut
TGTV Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...