Cuma, 30 Haziran 2017

Terör İnleri Temizlenecek

Terör inleri temizlenecek ¦ AKİTE konuşan ASDER Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hacımustafaoğulları. Emekli YarbayHalil Mert ve ASSAM uzmanı Ersan Ergür, "Her ne pahasına olursa olsun. Afrin-Aynel Arap hattında bir PKK devletçiğine müsaade edilmemeli, terör örgütlerinin kökü kurutulmalı. Terör örgütü PYD'nin lojistik desteği kesilmeli" dediler.

Terörün kökü kurutulacak Fırat Kalkanı operasyonuyla Cerablus, El Bab hattı DEAŞ'tan temizlendi. Sıra ikinci aşama olan Afrin ve Aynel Arap hattının PKK'nın Suriye kolu olan PYD/YPG'den temizlenmesine geldi. Konu üe ilgili Akif e konuşan askeri uzmanlar ve stratejistler, "Her ne pahasına olursa olsun, Afrin-Aynel Arap hattında bir PKK devletçiğine müsaade edilmemeli" dediler. Adaleti Savunanlar Demeği (ASSAM) Başkan Yardımcısı Emekli Kıdemli Hava Albay Mustafa Hacımustafaoğullan,şunları ifade etti: "Bölge; PKK, PYD ve diğer unsurların dış güçlerin de desteğini alıp Türkiye aleyhine pozisyon gerçekleştirildiği bölgelerdir. Burnumuzun dibinde oluşturulmaya çalışılan terör devletçiğine müsaade etmeyeceğimiz aşikar. Yapılacak bu operasyon, PYD ve YPG'ye destek veren ABD'ye de ciddi mesaj olacaktır. Teröristler yuvalanmakta olduğu alanlarda kurutulacaktır." SINIRLARIMIZ TEMİZLENECEK

Emekli Yarbay Halil Mert de, şöyle konuştu: "El Bab'ta ciddi başanlar elde ettik. Bu başarıların korunması için bu operasyon gerekliydi. Bu operasyonla birlikte PKK ve PYD'nin bütün unsurları topyekun temizlenmeli. Afrin kesinlikle doğru hedeftir. Yoksa El Bab'da elde edilen bölgenin gerisinde emniyetsiz alanlarımız olacak."

ASSAM Uzmanı Ersan Ergür ise, şu görüşleri dile getirdi: "Bu operasyonlar özellikle Membiç'teki YPG unsurlarının lojistik desteğini keseceği için büyük önem taşımakta. Bu operasyonlar birçok terör eylemlerinin de önlenmesi manasına gelecektir. Afrin'de konuşlanmış Amerikan askerleri yok. Operasyon teröre büyük bir darbe vuracaktır. Teröristlerin ülkemize girmesinin önünü yüzde 100 kesecektir."

Okunma 33 defa
ASDER Genel Merkezi

E-Bülten

E-bültenimize üye olun. Haber ve duyurularımızı kaçırmayın.

Spam göndermiyoruz.

Bu sitede yer alan yazılar, makaleler, haberler yazarların sorumluluğundadır. © 2017 ASDER. All Rights Reserved.

Design & Development by JoomShaper