Salı, 10 Ocak 2017 14:52

FETÖ Mağdurları İade-i itibar istedi

FETÖ’nün çeşitli ayak oyunlarıyla TSK’dan tasfiye ettiği ASDER Askeri Öğrenciler Komisyon Heyeti, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi ile görüşerek iade-i itibar istedi

ASDER Askeri Öğrenciler Komisyon Heyeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın askeri konularda danışmanlığını yapan Başdanışman ve Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi ile makamında görüştü. Görüşmede Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün baskı, zulüm ve ayak oyunlarıyla askeri okullardan tasfiye ettiği öğrencilerin haklarının geri verilmesi ve iade-i itibar konusu gündeme geldi.

Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yıllarca yuvalanan, devletin her kademesine sızan FETÖ’cü komutanların baskı ve işkence politikaları yüzünden mesleklerini bırakmak zorunda kalan öğrencilerden oluşan bir dernek olan ASDER, çalışmalarına devam ediyor. Son olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın askeri konularda danışmanlığını yapan Başdanışman ve Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi ile Ankara’da görüşen heyet, haklarının geri verilmesi, göreve dönmeleri halinde neler yapabilecekleri ve iade-i itibar konusunu görüştü.

Hayallerimizi çaldılar

Görüşmenin gündeminden sıcak başlıklar da öne çıktı. 6191 sayılı kanun ile 28 Şubat mağduru subaylara haklarının verildiğinin altını çizen ASDER Askeri Öğrenciler Komisyonu Başkan Yardımcısı Turgut Samsa, yaptığı açıklamada, “Bizler de vatanımıza hizmet etmek isteyen şerefli askerleriz. FETÖ’cü komutanların bizlerden çaldığı hayallerimizi geri istiyoruz. 6191 sayılı kanunla 28 Şubat sürecinde mağdur olan subaylara hakları verildi. Ne yazık ki biz bu kanun dışında bırakıldık. Devletimizden iade-i itibar istiyoruz. Türk ordusunun şerefli subayları olarak Türkiye’nin her yerinde görev almaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Samsa, yıllarca FETÖ’cü komutanlar tarafından pek çok fiziksel ve psikolojik baskıya maruz kaldıklarını da belirtti.

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...