Pazartesi, 07 Kasım 2016 13:59

Gazete Bir:ANTBİRKAP tan Başkent Çıkarması

Antalya Birlik ve Kardeşlik Platformu (ANTBİRKAP) tarafından , Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kepez Belediyesi’nin destekleri  ile 15 Temmuz’da yaşananları yerinde görmek ve milli iradenin yanında olunduğunu göstermek amacıyla farklı kesimleri temsil eden 30 STK ve 90 katılımcıyla “gazi meclise” bir ziyaret gerçekleştirildi.
TBMM İdare Amirliği’nce ANTBİRKAP bileşeni STK’ lar için özel olarak tahsis edilen meclis konferans salonunda STK temsilcileri ile Antalya milletvekilleri Gökçen Özdoğan Enç, Hüseyin Samani, Mustafa Köse, İbrahim Aydın, Mustafa Akaydın ve Meclis Başkan Vekili Ahmet Aydın bir araya geldiler.
ANTBİRKAP dönem başkanı Cafer Bayraktar’ ın açılış ve selamlama konuşması ile başlayan program yaklaşık bir saat sürdü. Dönem Başkanı Cafer Bayraktar konuşmasında ANTBİRKAP hakkında bilgiler verdi. Konuşmasında “gazi meclisi” ziyaret amaçlarına da değinen ANTBİRKAP Dönem Başkanı Bayraktar şu ifadeleri kaydetti:“15 Temmuz 2016 gecesi, ülkemiz, Cumhuriyet tarihinde, içinde bu kadar haini bir arada barındıran bir Darbe kalkışması ile karşılaşmamıştır. Biz birlik dedikçe onlar sen, ben dediler. Biz kardeşlik dedikçe onlar ayrıştırdılar. Lakin millet geçmişten edindiği tecrübeler ile artık yeter dedi. Ülkesine, devletine, bayrağına ve ezanına uzanan elleri öyle bir kırdı ki, uzanacak mecalleri kalmadı.
Artık bugünde, yarında, gelecek her günde birlik ve kardeşlik zamanıdır. Bunu söylemek değil, fiiliyata geçirme zamanıdır. 7 Ağustos milletimiz içinde, ülkemiz için de Birlik ve Kardeşliğimiz içinde atılan en önemli adım olmuştur. Destekleyen ve katılan siyasetçilerimize ve milletimize müteşekkiriz. Ama topyekün her günümüzü teyakkuzda geçireceğiz.Bugünlerimizi de kısır döngüler ile değil, ülkenin bekası neyi gerektiriyor ise birlik olarak, el ele vererek, çalışarak, üreterek yerine getireceğiz”
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin “Gazi” unvanıyla anılması gerektiğini ifade eden Bayraktar , “15 Temmuz 2016 gecesinde Gazi Meclisin ışıkları yanıyor, vekilleri mecliste, millet meydanlarda direniyordu. Bu nedenle bu meclisin adı bir kez daha Büyük Milletin Büyük Meclisi ve GAZİ unvanını hakketmiştir” diye konuştu.15 Temmuz 2016 darbeci hainleri ile ilgili cezai işlemlerin en kısa sürede işletilmesini istediklerini ifade eden Bayraktar, “Vatan hainlerinin en ağır cezalar ile cezalandırılmasını istiyoruz. Şehitlerimizin kanları yerde kalmamalıdır. İhanet çetelerinin ve işbirlikçilerinin İDAM edilmesi ve bu idam kararının sadece 15 Temmuz ile sınırlandırılmamasını talep ve rica ediyoruz. Bu ülkeye ihanet eden, ülkeyi bölmek, parçalamak isteyen tüm terör gruplarını kapsayacak bir idam yasası çıkarılmasını yüce meclisimizden istirham ediyoruz” dedi
Toplantıda ANTBİRKAP bileşeni STK’ lar adına kürsüye gelen 15 Temmuz Vatan Şehitleri ve Terör Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve 15 Temmuz gecesi Ankara’da darbecilerce şehit edilen Polis Memuru Muhammet Oğuz Kılınç’ ın annesi  Meltem Kılınç ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:“15 Temmuz gibi bir darbe girişimi tarihimizde hiç görülmemiştir. Bu darbenin bıraktığı acılar, yıllar geçse de yüreğimizde bir yara olarak kalacaktır. Türk Milleti hiçbir zaman egemenliğinden ve bağımsızlığından taviz vermemiştir. Bundan sonra da vermeyecektir. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşından sonra bunun en son örneğini bizzat yaşadık ve gördük. Bu uğurda canlar feda edildi. Bunlardan biri de benim oğlum Muhammet Oğuz Kılınç’ tı. Hala evlat acısı benim gibi anaların, babaların yüreğinde bir kor gibi yanıyor. Vatan ve bayrak için tankların altına yatarak can vermeyi ibadet sayan dünyada başka bir millet yoktur. Bununla iftihar ediyoruz” dedi.
Konuşmasında Şehit ailelerinin ve kamuoyunun talepleri doğrultusunda darbeci teröristler için idam yasasının meclise getirilmesi gerektiğini belirten Kılınç, “Bu yasayı Meclise getirebilecek yeteri kadar Vekil yok mu? “ diye konuştu.
Toplantıya katılan Vekillerden Gökçen Özdoğan Enç, Hüseyin Samani ve Mustafa Akaydın da birer konuşma yaparak, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası böyle bir ziyaretin çok anlamlı olduğunu bu vesile ile Antalya Birlik ve Kardeşlik Platformunu tebrik ettiklerini ortak bir ifadeyle dile getirerek bu destek ziyaretinden ötürü teşekkür ettiler.
En son mikrofona gelen Meclis Başkan Vekili Ahmet Aydın ise geçmişte de birtakım darbelerin ve savaşların yaşandığını ancak 15 Temmuz darbe girişimi gibi ahlaksız bir girişimin hiç yaşanmadığını ifade etti ve şunları söyledi:
“Savaşların dahi bir hukuku vardır. Masum insanlar, dokunulmaz mabetler, hastaneler mekanlar vardır. Yaşlılar vardır. Kadınlar ve çocuklar vardır. Darbenin dahi kuralları vardır belli kişilere karşı yapılır. Ama 15 Temmuz darbe girişimi öyle bir şeydi ki, hiçbir hukuk tanımadı. Hiçbir değer tanımadı. Hiçbir ahlak bilmedi. 15 Temmuz darbe girişimi ahlaksızca ve alçakça işlenen bir darbe girişimi olarak tarihe geçti”  şeklinde konuştu:
Yapılan konuşmaların ardından ANTBİRKAP Bileşeni STK’ ları temsilen gelen katılımcılar ve milletvekilleri ile birlikte meclisi gezerek 15 Temmuz’un bıraktığı izleri yerinde gördüler. Gezi esnasında farklı illerin Millet Vekilleri ile de karşılaşan katılımcılar vekilleri ile kucaklaşarak ziyareti ölümsüzleştirmek için birlikte bol bol resim çektirdiler.
Meclis ziyaretinin ardından Beştepe’ deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ‘ne geçen ANTBİRKAP Bileşeni katılımcılar Millet Camii’ni gezdiler. Bu esnada AntBirKaP Dönem Başkanı Cafer Bayraktar, ANTBİRKAP Yönetim Kurulu Üyeleri ve Şehit Ailelerini temsilen 10 katılımcı ile birlikte Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi’ yi makamında ziyaret ederek, Antalya Birlik ve Kardeşlik Platformu hakkında bilgi verdiler ve Platform adına hayırlı olsun dileklerini temsilen bir plaket sundular. Ziyaretin ardından katılımcılar Antalya’ya geri döndü.ANTALYA BİRLİK VE KARDEŞLİK PLATFORMU (ANTBİRKAP)
ANTBİRKAP Mart 2016‘ da kurulmuş Antalya’nın en büyük ikinci resmi platformudur. Antalya’da faaliyet gösteren ve farklı etnik, kültürel, coğrafi ve siyasi kesimleri bir araya getiren paltformun halen 30’un üzerinde Bileşeni vardır. Gerçekleştirdiği faaliyet ve çalışmalarla kısa sürede Bileşen sayısını artıran plarformun amacı şunlardır:
Antalya’da farklı kesimleri temsil eden STK'lar arasında iletişim ve işbirliği kapasitesini artırmak. STK’lar arasında şehirlilik ve birarada yaşama kültürünü geliştirmek. farklı kesimler arasında STK bilincini artırmak. Birlik ve kardeşlik bilincine katkıda bulunmak.ANTBİRKAP BİLEŞENİ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
15 Temmuz Vatan Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Dayanışma Derneği. Adaleti Savunanlar Derneği Antalya Temsilciliği (ASDER), adıyamanlılar sos. Yard. Ve day. Derneği, ağrılılar derneği, akdeniz ahıskalı türkler birliği derneği (AKATÜB), Akdeniz İslami İlimler Derneği (AKİLDER), Akdeniz Uluslararası Öğrenci Derneği (AKULDER), antalya sağ. Eğt. Gençlik spor kültür ve dayanışma derneği (ANSED), Antalya Şehit Aileleri Ve Gaziler Derneği, Antalya Yörük Türkmen Dayanışma Derneği, Çankırılılar Derneği, Çınar Gazipaşa Eğitim Kültür Ve Dayanışma Derneği, Diyanetsen Antalya Şb., Ensar Vakfı Antalya Şb., Erzurumlular Derneği, Eskişehir Gönüllüleri Derneği, Gürünlüler Derneği, İHH Arama Kurtarma Derneği, İLAHİYATDER, İlimyayama Cemiyeti Antalay Şb., İnsan Ve Medeniyet Hareketi Antalya Derneği (İMH), Kardeşlik ve DOSTLUK DERNEĞİ (KARDOSTDER), Kars-Ardahan-Iğdır  yr. Derneği, kayserililer derneği, kent ve Medeniyet Derneği, Kırmızı Kitaplar Derneği, Konyalılar Derneği, Liman Derneği, Manavgat Aile Derneği (MANAD), muşlular derneği, Nevşehirliler Derneği, ÖZGÜR-DER, Sebilay Derneği, Türk Kadınlar Konseyi Antalya Şubesi, Yeryüzü Vakfı.

Son Düzenlenme Pazartesi, 07 Kasım 2016 14:00
ASDER Genel Merkezi