Salı, 05 Ocak 2021 17:49

Asder Bursa Şube ve 28 Şubat Platformu 2020 Yılı Faaliyetleri

● Dua Ordusu olarak, Fetih harekâtını başlattık ve başarıyla tamamladık. 

(Sıkıntılı süreçlerde dua ordusu olarak 'Fetih Harekatı' başlatıyoruz; 

Yılın ilk aylarında;150 bin fetih, hatimler, yüzlerce sure, salavat ve dualar yöneticilerimizin başarısı, ordumuzun muzafferiyeti ve şehitlerimiz için okundu. Farklı illerimizde müftülüklerce dua'sı yapıldı.)

 

● Ekmek Sepeti Uygulaması başlattık. Türkiye'ye ve farklı vilayetlere öncü olduk, model oluşturduk.

(Ekmek sepeti çalışmamız gıda paketine, askıda ekmeğe ve askıda simit’e dönüşerek yüzlerce ailenin yüzünü güldürdü. Güldürmeye de devam ediyor. Antalya, Sakarya ve Bilecik illerimiz aynı çalışmayı başarıyla yürüttüler. Diğer illerde de lokal uygulamalar yapıldı. MHP Gnl. Mrk. olarak askıda ekmek faaliyetini bizzat uygulama programına aldı. Aynı şekilde, Bursa Osmangazi Belediye'si "Somuncu Baba" geleneğini bu amaçla  faaliyete geçirdiği fırın'da ücretsiz ekmek dağıtımı şeklinde sürdürdürmektedir.)

 

● Kestel'de selden zarar gören ailelere buzdolabı ve çamaşır makinası desteğinde bulunduk.

(38 ailenin yüzünü güldürdük, sevinçlerine ortak olduk.)

 

● Suriye'ye 1 tır un yardımı yaptık. (Uğurlama törenine arkadaşlarımızla beraber Diyanet İşleri Başkanımız bizzat iştirak ettiler.)

 

● İdlib'te Biriket Ev yapılması faaliyeti üstlendik. 45 Biriket Ev yapımını tamamlandık.

(Bu çalışmamızı 60 ev sloganıyla devam ettiriyoruz.)

 

● Grup arkadaşlarımızı ve 28 Şubat sürecinde ki mücadelelerini bizzat kendilerinden dinledik, gururlandık.

(Zor şartlarda ki duruş ve çabalarının birikimiyle bugün ülkemizin geleceği adına faaliyetlerimizi aşkla sürdürmeye devam ediyoruz.)

 

● Bursa/Yeşil İHL'nin tadilat ve tamiratın'a yardımcı olduk, öncülük ettik.

(Yeşil İHL grup arkadaşlarımızın kahir ekseriyetinin öğrenci olarak yetiştiği, bir kısım arkadaşımızın da öğretmen ve idareci olarak görev yaptığı okul. Yeni ismiyle Yeşil Devlet Hatun Anadolu İmam Hatip Lise'si olarak faaliyete devam ediyor.)

 

● Ortak Akıl ile Platform olarak  sağlık yönetimi için aktif olarak istişarelerde bulunduk. Bir STK'nın neler yapabileceği hususunda model olduk.

(Cumhurbaşkanı'mızdan aldığımız cesaretle çok daha güzel işler başarabileceğimiz gerçeğini öğrenmiş olduk. Yeter ki, birlik ve beraberlik içinde olalım.)

 

 ● "İstanbul Sözleşmesi nas değildir" diyen Cumhurbaşkanımızdan aldığımız güçle, Ayasofya’yı açan iradenin İstanbul sözleşmesini de kaldıracağı yönünde çeşitli görselleri, sosyal medya marifetiyle Türkiye genelinde paylaşarak kamuoyu oluşturmaya çalıştık.

(45'i aşkın vilayetimizde STK’lar ve gönüllüler aracılığı ile yürüttüğümüz çalışma, milletimiz için umut ve moral kaynağı oldu. Problemin çözülmesi yönünde Cumhurbaşkanlığı'nca yapılan çalışmaya  bir nevi öncülük etmiş olduk.)

 

● Hayırseverlerin desteği ile, Bursa'da her ay 500 civarında yetim ve özürlü Suriyeli çocuğun iaşesini karşılamaya devam ediyoruz.

 

● Korona sebebiyle arkadaşlarımızdan yakınları vefat edenler için hatimler okuduk.Onların üzüntülü ve zor anlarında bir nebzecikte olsa manevî yönden destek olmaya çalıştık.

(Bu tür faaliyetlerimizle, bir nevi taziye görevini de yerine getirmiş olduk.) 

 

● Hayırseverlerin desteği ile iki tır kömür yardımını yılın son gününde İdlib'e ulaştırdık.

(Halen 3’üncü tır kömür gönderme çalışmalarımız devam etmektedir.)

 

● Mutat ziyaretler, istişareler, yardımlaşma ve dayanışmalar her zaman olduğu gibi aynı şekilde sürdürülmektedir.

 

Arif ÇELENK 

Asder Bursa Şb Bşk. ve

28 Şubat Platformu Bşk.

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...