Salı, 08 Eylül 2020 10:05

Halkın İnançlarının Sömürülmesine Engel Olacak Bir Sistem Kurulmalı

ASDER Antalya Temsilciliği olarak üyesi bulunduğumuz , Antalya'da faaliyet gösteren 24 yerel ve ulusal sivil toplum kuruluşunun 2004 yılından buyana yürüttükleri AKDENİZ DAYANIŞMA PLATFORMU(ADAP) olarak bu ayki olağan istişare toplantısında son gelişmeler doğrultusunda tarikat ve cemaatleri değerlendirdik. İslamî kisveler altında islamı ve müslümanları töhmet altında bırakan, onların itibarlarını sarsan kerameti kendimden menkul sahte şeyhleri öncelikle islamî câmianın lanetlemesi gerektiği; kol kırılır yen içinde kalır anlayışının terkedilmesi gerektiği sonuç bildirgesi olarak kararlaştırıldı. Bu tür yapı ve kişilere karşı çok daha sert tavır alınmasının zorunlu olduğu kararlaştırıldı. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı'na ve İlahiyat Fakültelerine önemli görevler düştüğü, merdiven altı cemaatlerin halkın duygularını ve inançlarını sömürmesine engel olacağı bir sistemin kurulması gerektiği belirtildi.

Toplantı İMH ev sahipliğinde Demre ilçesinde gerçekleştirildi.

 

Hakan ŞİMŞEK

ASDER Antalya Temsilciliği

0 (554)341 42 98

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...