Pazartesi, 23 Ekim 2023 13:27

İsrail’in Arz-ı Mev’ud paranoyasıyla dünyayı kana boyamasına göz yumulamaz!

İsrail, Gazze’de hastaneleri ve mabetleri bombalamaya devam ediyor hâlâ! Dünyanın gözü önünde üstelik de! Ortodoks Kilisesi bombalandı, çoluk çocuk çok sayıda insan katledildi. Batılıların gıkı bile çıkmadı. Neden? Ortodoks Kilisesi zaten dışlanan ve yok sayılan Şarklı bir Hıristiyanlık yorumu olduğu için olabilir mi? Ruslara mı mesaj veriliyor?

Daha önce de İngiliz Kilisesi’ne ait bir büyük hastane bombalanmış ve dünya ayağa kalkmıştı. Dünyadaki protesto gösterileri bu hastane bombalamasından sonra sözkonusu olmaya başladı.

İnsanlık, (New York’ta bile!) vicdanını harekete geçirdi ve İsrail’i tel’in yürüyüşleri ve protestanları düzenlendi.

Anglikanlara ait bir hastanenin vurulması ne anlama geliyor peki?

Yahudilerin küresel sistemdeki en büyük rakipleri İngilizlere “ayağını denk al uyarısı mıydı bu” acaba?

İsrail yönetimi hem Ruslara hem de İngilizlere aynı anda neden mesaj vermek istiyor olabilir?

ARZ-I MEV’UD PARANOYASI!

Henüz çok somut verilere sahip olmasak da İsrail, Armageddon savaşına hazırlanıyor olabilir mi?

Arz-ı Mev’ud’u (Vadedilmiş Toprakları) ele geçirme savaşına soyunmuş olabilir mi?

Arz-ı Mev’ud hayalini hayata geçirme savaşı ise bu, hedefte Türkiye de var, demektir. Bunu iyi bilelim.

Çünkü Arz-ı Mev’ud denen, İsrail Bayrağı’nda da resmedilen Fırat ve Dicle nehirlerinin bulunduğu bölgenin merkezinde yer alıyor ülkemiz. Kuzey Anadolu’ya, Karadeniz’e, hatta Hazar Denizi’ne kadar uzanıyor Arz-ı Mev’ud denen topraklar!

Türkiye’nin başından bu yana sakin hareket etmesi, bölgede barıştan yana bir politika izleyerek katliamların durdurulması yönünde diplomatik bir strateji takip etmesi, yüreği yanan bir adam olarak Erdoğan’dan beklenmeyecek bir tavırdı. Türkiye’nin sessizliği sabır taşlarını çatlatmaya yetecek bir sessizlikti. Ama öyle anlaşılıyor ki, devlet, İsrail’in (ve ona pas veren İran’ın) hamlesinin hiç de hayra alamet bir şey olmadığını fark etti. Hedefte Türkiye olabileceği, içinde 350’den fazla savaş uçağı bulunan iki Amerikan savaş gemisinin bölgeye demirlemesinden belliydi. 6 savaş gemisi binden fazla savaş uçağı, demekti! İnanılır gibi değil! Kiminle savaşacak bu Amerika bu savaş uçaklarıyla, nerede kullanacak bunları?

Arz-ı Mev’ud hayalinden değil, yeni dünya düzeni’nden söz edildi. Aklî dengesinin yerinde olduğundan şüphe duyulacak davranışlar sergileyen ABD Başkanı Joe Biden, yeni dünya düzeni’ni kuracak bir hamle olduğunu söyledi İsrail’in (Gazze’yi hayalet şehre çevirerek ve boşaltmaya kalkışarak) giriştiği ürpertici savaş hamlesinin!

TÜRKİYE’NİN SÜRPRİZ HAMLESİ!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’nin bu sessizliğini bozan bir açıklama yaptı ve İsrail’e Gazze’yi terk etmesi için 24 saat süre tanıdıklarını şöyle ifade etti:

“Eğer bugünden itibaren 24 saat içinde ateşkes sağlanamazsa, saldırılar durmazsa, mazlumların üzerine bombalar bırakılmaya ısrarla devam edilirse… Milletimle açık açık paylaşıyorum ki; Türkiye süratle devreye girmeli. Tarihî, insanî ve inanç sorumluluğunun gereği her neyse yapmalıdır. Gazze’yi koruma ve kollama misyonunu üstlenmek bize ecdadımızın mirasıdır.”

“Meleklerin şehri Kudüs’te şeytanlar cirit atmaktadır. Kimse müdahale etmiyorsa akan kanı biz durduralım. Kudüs’e Hızır gibi yetişelim. Türk milleti yeni bir nöbet için devreye girmelidir.”

Türkiye’nin savaşa girme konusunda çok hassas hareket etmesi gerekir. Ama bir barış gücü göndererek duruma engel olabilir. Tabii şartlar her açıdan uygun hâle getirilirse bizim için. Yoksa öyle bodoslama dalamayız. Tuzak kurulmuş olabilir Türkiye için. Unutmayalım Birinci Dünya Savaşı’nda böyle bir tuzağa düşürüldüğümüz için sürüklendik ve koskoca imparatorluğu kaybettik. İsrail’in bölgedeki en kalıcı ve köklü rakibi Türkiye’dir. Türkiye’nin, tarihî misyonuyla hareket edeceğini ve savaşmak gerektiğinde gözünü budaktan esirgemeden savaşacak bir Mehmetçiğe, bir Müslüman millete sahip olduğunu çok iyi biliyor İsrail terör devleti de Batılı emperyalistler de.

 

Yusuf KAPLAN

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...