Pazartesi, 31 Ekim 2022 16:24

CUMHURIYET VE İSLAM

29 Ekim 1923 de faşist bir Cumhuriyet kurulmuştu. Malesef bunu bize hürriyet ve bağımsızlık olarak yutturdular. Bunun yerine Demokratik Cumhuriyet gerekliydi. İnsana değer veren yönetim biçimi budur. Faşizm en kötü yönetim şeklidir. Bunu yıllarca çile çeken başta Türk milleti ve baskı altında kalmış toplumlar gayet iyi biliyorlar.
Düşünün tek bir parti var milletvekillerini CHP Başkanı seçiyor ve utanmadan özgürlükten bahsediyorlar. 1946 ya kadar böyle devam etti. Yetmedi asker darbe yapıp gösterdikleri partilere oy vermemizi istediler. Faşizmin daniskasını yaşadık. Hala insanları aptal yerine koyup aldatmaya çalışıyorlar.
Yahu kimi kandırıyorsunuz. Yalancılığı ve ikiyüzlülüğü bırakın artık. Bu diktatörlük rejimini çocuklar bile anladı bir tek siz anlayamadınız gitti.
İslam Cumhuriyeti Dört Halife döneminde uygulanmıştır. İslam da saltanat yoktur. Fakat Emeviler ile birlikte ISIRICI olarak Peygamberin asm lisaninda geçen bu yönetim biçimine zorbalık nedeniyle itiraz edilmemiştir.  Türkler ve nice kavim saltanat yönetimini atalarından devralmis ve uygulamıştır.

Demokrasi yönetimi İslam a en yakın yönetim sistemidir. Seçim vardır ve meşveret esaslıdır. Şura ve meşveret ayetleri Meclisi ve halkın yönetimini işaret eder.
Demokrasiye küfür rejimi veya şirktir diyenler utansın. Bunlar faşizmi veya saltanatı iyi bir şey zannediyorlar. Demokrasi, fazilet ve hurriyet yönetimidir. Kafirlerin ve Zerdüştlerin yönetimi değildir. Ibahe mezhebi gibi herkesin her ne yaparsa yapsın özgür olduğu bir rejim de değildir. Ne kendine ne de başkasına zarar vermeden özgürce yaşama yöntemidir.
Bir insan hür değilse Müslümanlığın gereklerini yerine getiremez. Cuma namazı hür erkeklere farzdır. Hürriyet bir Müslümanın en önemli vasıflarından birisidir.
Hürriyet ve özgürlük, Demokrasinin ve Cumhuriyetin olmazsa olmazlarından bir tanesidir. Fakat çok kirletilmiş bir yönetim ismi olmuştur. Aynı Türkiye de olduğu gibi dünyadaki birçok ülkede demokrasi çok yanlış olarak faşizm ve ahlaksızlık olarak anlatılmıştır. İnsanlar kandırılmış ve hala kandırılmaya devam edilmektedir. 

Umulur ki bu yazılar daha çok yazılır ve yalancıların gerçek yüzleri ortaya çıkar, vesselam...

 

Dr.Vehbi KARA

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...