Pazartesi, 02 Aralık 2019 10:14

SURİYE'DE GÜVENLİ BÖLGE HALA SICAK

Bugün, 29 Kasım 2019 Cuma, Suriye'den gelen son dakika sıcak bilgileri paylaşalım;

1. Rakka'nın kuzeyindeki Aynisa ilçesi çevresinde aralıklarla çatışmalar yaşanıyor.
  2. TSK destekli Milli Ordu Kuvvetleri Telabyad çevresinde bulunan çok sayıda mayını imha etti.
  3. Haseke'nin güneyindeki Medeş köyünde kimliği belirsiz kişiler tarafından açılan ateş sonucu 2 YPG/PKK'lı terörist öldü.
  4. Muhalif gruplar Lazkiye kırsalındaki Kabine bölgesinde rejime ait bir tankı imha etti ve çok sayıda rejim askerini etkisiz hale getirdi.
  5. Afrin'de Raco caddesindeki Nevruz bulvarı yakınlarında patlama meydana geldi.
  6. TSK destekli Milli Ordu Kuvvetleri ile rejim destekli YPG/PKK'lı teröristler arasında Münbiç'in kuzeybatısındaki Yalışlı cephesinde çatışmalar yaşandı.
  7. TSK'ya ait SİHA'lar Telabyad'ın batı kırsalında terör örgütü YPG/PKK'ya ait 3 aracı vurdu.
  8. Aynisa hattında çatışmalar yeniden başladı.
  9. Güvenlik güçleri Cerablus'un güneyindeki Camil köyü yakınlarında bomba yüklü bir motosiklet ele geçirdi.
  10. TSK destekli Milli Ordu Kuvvetleri ile YPG/PKK'lı teröristler arasında Resulayn'ın güneydoğusundaki Um'ul Keyf köyünde aralıklarla çatışmalar yaşanıyor.

Gelen haberler bölgenin ne kadar sıcak olduğunu ve hala terör örgütünün faaliyet gösterdiğini açıkça gösteriyor. Yani mutabakat yaptığımız ABD ve Rusya kendi sorumluluklarını yerine getirmemişlerdir. Bugün Maltepe Küçükyalı’da düzenlenen Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Temel Atma Töreni’nde konuşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bu konuya değinerek şu sözleri ifade etmiştir: "Ülkemize verilen ve tutulmayan sözler için ilanihaye bekleyecek değiliz. Hala saldırılar oluyor. Bu duruma seyirci kalacak değiliz. Güvenli bölgeden yönelen tehditler bertaraf edilmezse bu işi kendimiz yapmaktan çekinmeyiz."

26 Kasım Salı günü icra edilen son MGK toplantısında yine bu husus gündeme alınmış ve değerlendirmeler, sonuç raporunun 2. ve 3. maddelerinde şu şekilde yer almıştır; "2....bölgede barış ve istikrar ortamının tesis edilmesi sürecine katkıda bulunan harekâtın, amacına ulaşana kadar sürdürüleceği ve sivillerin zarar görmemesi için her türlü tedbirin alınmakta olduğu vurgulanmıştır. 3. Suriye’de güvenli bölgenin tesisi amacıyla imzalanan mutabakatların tarafı ülkelerden, telrıfat ve münbiç bölgeleri dâhil başlattıkları teröristten arındırma çalışmalarının bir an önce tamamlamasının beklendiği ifade edilmiştir."

Cumhurbaşkanımızın sözleri ve MGK'nda alınan kararlar gayet açık ve nettir. Ben şu şekilde anlıyorum; mutabakat metnine imza koyan ABD ve Rusya taahhütlerini yerine getirmelidir, eğer bu iki devlet vazifelerini yapmazlar ise artık daha fazla beklemeye tahammülümüz kalmamış olup, harekata bıraktığımız yerden devam edeceğiz. Daha önce ilan etmiş olduğumuz derinlikte ve sınır hattımız boyunca temizliğimizi kendimiz yaparız.

Bütün dünya bizim ne kadar kararlı olduğumuzu anlamalı ve bilmelidir. Türkiye hafife alınacak, oyalanılacak ve üzerinde planlar yapılacak bir ülke değildir. Bunu herkes artık çok iyi anlamak ve idrak etmek zorundadır.

Yani sevgili dostlar ben orta vadede yeni bir askeri harekat bekliyorum, çünkü ne ABD ve ne de Rusya'dan sözlerini yerine getireceklerine dair bir emare veya bir tavır görülmemektedir.

Bunda da bir hayır vardır, belki böylesi bizim milli menfaatlerimiz açısından çok daha güzel bir sonuç getirebilecektir. Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerinin dediği gibi:

Hak şerleri hayreyler
Zannetme ki gayreyler