Çarşamba, 30 Ekim 2019 16:12

ASDER KÜTAHYA BULUŞMASI

Her derneğin, vakfın mensuplarıyla yaptığı çeşitli etkinlikleri olur. ASDER mensupları olarak bizler de derneğin kuruluş yılı olan 2000 yılından beri çeşitli etkinlikler düzenlemiş ve üyelerimizle bir araya gelme fırsatları gözlemişizdir.

Diğer dernekleri bilmem ama bizimki biraz farklı seyirler izlemiştir. 

Çünkü ilk kurulduğumuz yıllar 28 Şubat post modern darbesinin tüm şiddetiyle, kabus gibi milletimizin üzerine çöktüğü yıllardı. O yıllarda değil böyle etkinlikler düzenlemek, üyelerimiz bir araya gelmeye dahi çekiniyorlardı. Zira hiç bir suçları yokken, haklarında uydurulan yalan ve iftiralar, düzmece raporlarla çok sevdikleri mesleklerinden atılmış, hatta kamu kuruluşlarına, bazı firmalara baskılar yapılıp, buralarda da işe alınmamaları için talimatlar verilmişti. Yani adeta hayat hakkı tanınmaması için haklarında her türlü çaba sarf edilmişti. Tabi bu durum ister istemez, arkadaşlarımızı tedirgin edip, bir araya gelmekten çekinir hale getirmişti. Sonuçta, çoluk çocukları vardı, onların iaşe, ibate v.s. her türlü sorumlukları üzerlerindeydi. Lakin bir taraftan da başlarına gelen bu musibet karşısında susmayıp, zalimlere karşı hak mücadelesi yapmak da gerekiyordu. İşte böylece ASDER mensupları mücadele kervanına iştirak ederek, çeşitli faaliyetlere ve etkinliklere imza atmışlardı.

Son etkinlik Kütahya buluşması oldu. 26-27 Ekim Cumartesi-Pazar günleri maaile icra edilen bu etkinliğe katılma konusunda doğrusu epey tereddüt yaşamıştım. Ancak her seferinde olduğu gibi, yine bittiği zaman tadı damağımızda kaldı dersem mübalağa etmiş sayılmam.

Uzun zamandır görüşme fırsatı bulamamış, farklı şehirlerde yaşayan dostların birbirlerini görüp, hasret gidermeleri bu organizasyonun en güzel tarafı olmakla beraber, programın içeriği de dolu dolu olunca, bu tür faaliyetler daha bir doyulmaz hale geliyor.

ASDER Genel Merkezinin sunumundan sonra, şubelerin ve temsilciliklerin ahvallerine vakıf olmak, akşam Kütahya halkı ile beraber Genel Başkanımız, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ın doyumsuz konferansını izlemek, ertesi günü diğer sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte ASSAM Genel Başkanı, Cumhurbaşkanımızın Silahlı Kuvvetler Baş Danışmanı E. General Adnan Tanrıverdi'nin İttihadı İslam Konferansını dinlemek adeta ayaklarımızı yerden kesti diyebilirim.

İki gün boyunca etkinliklerle, Kütahya'nın Ulu Camisinde kılınan öğle namazı ve görülmesi gereken yerlerin gezilmesiyle maddi manevi duygular içerisinde yoğrulurken, arkadaşlarımızla, 20 yıl öncesine gidip, ne hallerden nerelere gelmişiz, hayret ve şaşkınlığı ile adeta kaderin cilvesini taaccüp içerisinde andık. Kolay değil, 28 Şubatçıların tüm kin ve nefretleriyle İslam ve Müslümanlara açtıkları o savaşta ancak bir ağaç altında yapabildiğimiz yönetim kurulu toplantılarından bugünlere gelebilmek... Allah'ın lûtfu bu olsa gerek!

Bugünleri bize gösteren Rabbimize binlerce hamd ederken, Kütahya buluşmasını organize ve koordine eden, bu işte emeği geçen tüm arkadaşlarımıza şükranlarımızı sunmayı bir borç telakki ederiz.

Bir başka şehirde, bir sonraki buluşmamızda, tekrar bir araya gelmek üzere, tüm dostlarımızın Allah'a emanet olmaları dileğiyle...

Gürcan Onat

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...