Pazartesi, 29 Ağustos 2016 09:55

Fırat Kalkanı-Diriliş

15 Temmuz’da Ordumuzun içine sızan bir grup Fetöcü teröristler tarafından yapılan kalkışma Milletimiz ile Emniyet ve Ordumuzun içinde bulunan milli unsurlar tarafından bertaraf edildi. Akabinde Silahlı Kuvvetler içinde bulunan Fetöcülerin büyük bir kısmı temizlendi. Bu temizlik esnasında bir çok general, subay ve astsubayın ordu ile ilişiği kesildi. Tüm dünyanın, özellikle de bize dost ve müttefik görünen ama düşman olan ülkelerin merak ettiği şuydu;Türk Ordusu muharebe gücünü, savaş kabiliyetini yitirdi mi, yitirmedi mi?

DAEŞ ve PYD/YPG terör örgütlerinin Türkiye'nin kırmızı çizgisi olan Fırat'ın Batısına geçmesi ve Gaziantep'te bir düğünde DAEŞ tarafından patlatılan canlı bomba bardağı taşıran son damla oldu. Ve Başkomutan Erdoğan orduya "Suriye/Cerablus" emrini verdi.

Suriye içsavaşında gerek terörden ve gerekse üç milyonu aşan mülteciden en büyük zararı gören Türkiye, çözüm noktasında ileri sürdüğü tezlerin haklılığına rağmen uluslararası güçler karşısında sesini duyuramamıştı.

Ancak Ordumuzun Suriye'ye girmesiyle Türkiye bölgenin ve Suriye meselesinin en aktif ve etkili aktörü haline geldi. Bütün dünyanın yıllardır yapamadığını 13-14 saat gibi çok kısa bir sürede gerçekleştirdi ve ilk hedefi olan Cerablus'u DAEŞ terör örgütünden temizledi.

Bunun üzerine Suriye'de aktif rol oynayan bütün ülkeler Türkiye'nin operasyon yapmakta haklı olduğunu ve desteklediklerini açıkladılar.

Türkiye operasyona başladığı ilk andan itibaren tüm dünyaya;

1. Suriye’nin toprak bütünlüğünü sağlamak,

2. Sınır güvenliğini sağlamak,

3. Fırat'ın Doğusu ile Türkiye arasını teröristlerden temizleyerek güvenli bölge oluşturmak,

4. Suriye ile Türkiye arasında bir koridor oluşturulmasına müsade etmemek,

5. Suriye ile Türkiye arasında bir devlet kurulmasına müsade etmemek,

6. DAEŞ ve PYD işgal ve baskıları nedeniyle oluşacak yeni mülteci akımlarının önüne geçmek,

7. Türkiye'ye terörist girişlerini önlemek olduğunu ilan etti.

Operasyonun adının Fırat Kalkanı olması çok anlamlı. Fırat Kalkanı; dosta düşmana "benim kırmızı çizgilerim var ve kırmızı çizgilerimi kim ihlal edecek olursa ezer geçerim" mesajını açık seçik veriyor.

PKK/PYD'NİN HAMİSİ, ABD

Bu operasyonla ABD'nin PKK/PYD'ye hamilik yaptığı, onları maşa olarak kullandığı açık bir şekilde ortaya çıkmıştır.

Türkiye PYD/YPG'nin Fırat'ın Doğusuna iki hafta içinde çekilmesini aksi takdirde güç kullanarak atacağını açıklayınca YPG "geri çekilmeyeceğiz" dedi. Türkiye'nin kararlı duruşu karşısında gelin görün ki ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir telefon görüşmesi yaparak "PYD/YPG güçlerinin Fırat'ın doğusuna çekilmekte olduğunu" bildirdi. Böylece PYD terör örgütünün yularının kimin elinde olduğunu bütün dünya görmüş oldu. Vesselâm..

Son Düzenlenme Cumartesi, 10 Eylül 2016 12:48
Hakverdi ALTUĞ