Salı, 09 Mart 2021 11:45

Genel Merkez Ocak-Şubat 2021 Dönemi Faaliyet Özeti

 

1. Türkiye Gençlik STK’ları Platformu bünyesinde “Nitelikli Genç Nitelikli Toplum” projesi adı altında gençlere yönelik hazırlanan program için duyuru yapılmış, GENÇ ASDER adına müracaat eden gençlerin belgeleri platforma gönderilmiştir. Ocak 2021

 

2. Kamu kurum ve kuruluşlarında Araştırmacı-6191 konumunda görev yapan arkadaşlarımızın görevleri ve emeklilikleri konularında karşılaşmış oldukları problemler ile ilgili ilgililere teknik destek verilmeye devam edilmektedir.

 

 

3. ASDER-ASSAM aylık seminerleri kapmasında 30 Ocak 2021 tarihinde “Medeniyet Coğrafyamızda Birlik Çalışması” konulu e semineri Onursal Başkanımız Em.Tuğg.Adnan TANRIVERDİ tarafından verilmiştir. Üsküdar Üniversitesi teknik destek sağlamıştır.

 

4. Hakan Şimşek, Sabri Duman, Osman Kaçmaz ve Reşat Fidan’dan oluşan Proje Geliştirme Komisyonu,  28 Şubat mağdurlarını kamuoyuna aha iyi tanıtmak, daha görünür olmak, kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacıyla  “Sivil Düşün” adlı projeyi hazırlamış ve göndermiştir.

 

 

5. 2021 yılında ASDER üyeleri ve ailelerine indirimli hizmet verecek özel hastanelerin isimleri ve indirim oranları yayınlanmıştır.

 

6. 6191 sayılı yasa ile giderilemeyen haklar ile kapsam dışı kalanlar ile ilgili hazırlanan yasa teklifi konusunda görüşmelerde bulunmak üzere yetkili ve etkili üst düzey dört yöneticiden randevu talep edilmiştir.

 

 

7. Sancaktepe Belediyesince hazırlanmakta olan bir müzede sergilenmek üzere 28 Şubat ile ilgili talep edilen resim, film, karikatür, röportaj, kitap vs. gibi belge ve bilgiler ilgili kuruma gönderilmiştir.

 

8. Darbelerin neler kaybettirdiğini hatırlatmak ve 28 Şubatları unutturmamak, özellikle gençleri bilgilendirmek amacıyla GENÇ ASDER tarafından hazırlanan görseller ve kısa filmler sitemizde ve sosyal medyada yayınlanmıştır.

 

 

9. 28 Şubat ile ilgili beyanat verebileceklerin ismi alınarak ilgili medya kuruluşlarına verilmiş, ulusal medyada darbe döneminde yaşananlar ile ilgili görsel ve yazılı basına beyanatlar verilmiş, televizyon programları yapılmış, gazete haberleri gerçekleştirilmiştir. Elektronik ortamda söyleşiler ve paneller gerçekleştirilmiştir.

10. Yazarlarımız tarafından 28 Şubat darbe döneminde yaşananlar ile ilgili makaleler kaleme alınmıştır.

 

11. Gara’da alçakça şehit edilen silahsız 13 vatandaşımızın şehit edilmesi nedeniyle “hainlere karşı devletimizin ve güvenlik güçlerimizin yanındayız” konulu basın duyurusu yayınlanmıştır. 15.02.2021

 

 

12. Üyemiz Sadık Güray Balatekin tarafından kaleme alınan ve bir devre ışık tutan “Madem O Var  Her Şey Var” isimli eseri Akıl Fikir Yayınlarından yayınlanmıştır.

 

13. ASSAM-ASDER tarafından hazırlanan ve teknik olarak Üsküdar Üniversitesinin destek verdiği DARBECİ KADROLAŞMA NASIL ÖNLENİR konulu E KONFERANS 27 Şubat 2021 tarihinde yapılmıştır. Ersan Ergür’ün moderatörlüğünde konuşmacı olarak Em.Tuğg.Adnan Tanrıverdi, 24’ncü,25’nci,26’ncı Dönem İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Üsküdar Ünv.Kurucu Rektörü ve Asder Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr.Nevzat Tarhan, Kütahya Dumlupınar Ünv.Rektörü Prof.Dr.Kazım Uysal, Asder Yönt.Krl.Bşk.Yrd. Mustafa Hacımustafaoğulları konuşmacı olarak katılmıştır. E Konferans Asder sitesinde konulmuştur, arzu edenler dinleyebilirler.

 

 

14. Asder Genel Başkan Yrd.ve Ankara Şb.Bşk.Dr.Hasan Hüseyin Uludağ ile Hukuk Komisyonu Üyesi Av.Namık Kemal Urhan Kamu Denetçiliği Kurumu Başkanı Şeref Malkoç Bey’i makamında ziyaret ederek, teklif edilen 6191 sayılı yasa ile ilgili görüşmelerde bulunmuş, teklifin yasalaşması için destek talep edilmiştir.

 

15. Asder yönetim kurulu Başkan Nevzat Tarhan’ın Başkanlığında her ay toplanmakta, gündeme ait soru ve sorunları görüşmekte ve çözüm üretmektedirler.

 

 

16. Asder yazarları Tv kanallarında, yazılı basında, web sitemizdeki köşe yazılarında gündem ile ilgili görüşlerini paylaşmaktadırlar. Yazarlarımız güvenlik ve strateji alanında halkımızı doğru bir şekilde bilgilenmelerine sebep olmaktadırlar.

 

17. Ağustos 2020 tarihinden itibaren üyelerimizden evlenen veya çocuklarının evlilik, nikah törenlerine, Asder’in davet edilmesi durumunda Asder adına çiçek gönderilmekte ve ayrıca Nevzat Hocam’ın kitaplarından bir demet hediye edilmektedir.

 

 

18. Sosyal sorumluluk projesi olarak üyelerimizce zekat ve yardımları Derneğimizce belirlenen hesaba gönderilmekte, üyelerimizin içerisinden geçim sıkıntısı çektiği, ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ailelere belirlenen miktarda her ay yardım yapılmaktadır.

 

19. Üniversitede okuyan öğrencilerden ihtiyaç sahibi olanlara Asder bursları ödenmeye devam edilmektedir.

 

 

Reşat Fidan

Genel Sekreter

 

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...