Cumartesi, 30 Aralık 2023 16:57

Yılbaşından Bize Ne

Hızla Asıl vatanımıza yol alırken bu aymazlık, bu gaflet hali nedir..? Arkadaşlar lütfen çevremize bir bakalım, ben kendi kendime düşünürken hüzünlenip bu Milet, bu toplum asırlardır dünyaya yön veren, adalet ve huzur dağıtan biz miymişiz diye hayıflanıyorum inanın Aklım almıyor..! 

Dünyalaşmaya dalmışlığın ürküntüsü ve travma hali asıl vatanı unutturuyor..! Allah’ınızı severseniz; Konuşulacak ne kaldı, yoruma lüzum var mı...?

Nedir bu günah girdabına isteyerek koşmanın tezahürü olan ve şeytanın günü olan yılbaşı gecesine hazırlık çılgınlığı, ne oluyor bize..?

Bu yıkılış ve devrilişle dünya sarsılmaz mı..? yerinde durur mu? Mazlumlar, masumlar ne haldeler onların bedduaları arşa çıkmak üzere hiç onları soran var mı.. 

Filistin’deki kardeşlerimizin durumu günlük hayatımızda ne kadar yer işgal ediyor..? Türkistan’daki zulmü karşı ne kadar duyarlıyız? Mihanmardaki katliamdan haberimiz var mı..? 

Yılbaşı kutlamaları için; Erciyes, Uludağ, Palandöken vb.leri kayak merkezlerinde yer kalmamış.. Kıbrıs otelleri % 100 doluyuz diyor.. Peki müslüman olarak 10-15 gün sonra Mübarek üç aylara gireceğiz..! Bu günlere hazırlık yapan var mı..? 
Tabii bu aymazlık hali sadece manevi değerlerden uzak kesimlerde olmuyor..! 

Bu çılgınlık Hemen yanı başımızda, Belki senin sokağında, senin şehrindeki AVM’lerde, senin apartmanında seni bekliyor hiç düşündün mü.?

Toplum içinde bir kadınımız, gencimiz, yaşlımız, çocuğumuz Nasıl bir travma içindeler bilen var mı, soran var mı..? ….

Hastanede iken, camide iken şehit edilen, Gazzeli kardeşlerimizi, Doğu bölgemizde sınır bölgesindeki üslerimizde hain saldırılarda şehit Edilen kahramanları hatırlayanınız var mı..? hatırlamak istemiyoruz Çünkü gündemimiz farklı..!

Sözün faydası yok, yazmanın da, göz görmüyor akıl akletmiyor, kulak duymuyorsa…

Hadi Avrupa kafirlerinin, Asya münafıklarının ve yahudi hadsizlerinin katliamlarını ve tuzaklarını anladık, Cehennemdeki yerlerine odun taşıyorlar..

Ya bizim içimizde; TBMM’de Hakkari’de,Mersin’de, İzmir’de, İstanbul’da, Diyarbakır’da ki hainlere, Kalemşor münafıklara, İşbirlikçilere ne demeli susacak mıyız.. sadece kalbimizden buğz mu edeceğiz.?

Şu halimize karşı akl-ı Selim sahibi insanımız, STK’lar sorumluluk sahibi idarecilerimiz, harekete geçmeyecek mi..? Kendi kendimize sızlanıp ağlayacak mıyız..? 

Madem Öyle ağla ki ümit bulutları belirsin üzerinde, çorak yüreklerde yeniden bahar başlasın….

En yüksek sada olan islamın sâdası bir an evvel kalplerde, ruhlarda, bedenlerde yankı bulsun inşallah….

Evet dostlar “Beşer zulmeder kader Adalet. Eder “Yani bizler ne İsyanlar, Ne Haramlar, Ne günahlar içinde yuvarlanıyor ki rabbim bizleri musibetlerle, İçimizdeki fitne ile imtihan ediyor ve biz ne kadar farkındayız.?

 “Bir de öyle bir fitneden sakının ki o, içinizden sadece zulmedenlere erişmekle kalmaz (umuma sirayet ve hepsini perişan eder). Biliniz ki, Allah'ın azabı şiddetlidir.”(Enfal, 8/25) ‘

Yüce Rabbim ”Hiç akıl etmiyor musunuz” diye bizleri ikaz ediyor.. Hepimizi biraz aklımızı kullanıp düşünmeye davet ediyor ve ben acizane yazımı şu dua ile bitiriyorum

“Ya Rab içimizdeki beyinsizler sebebiyle bizi helak etme”(Araf-155.) Amin..

 

Mehmet Kanmaz

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...