Cuma, 20 Ekim 2017 10:12

Milli Siyasette Yorgunluk ve Dinamizm

Bir parti başkanının, örneğin AK PARTİ GENEL BAŞKANI'nın "yetkileri kapsamında" tüm partide her türlü değişim ve yenileme iradesini kullanmasına her zaman doğal hak görmüş ve savunmuşumdur. 

Tüm parti teşkilatı ile birlikte Belediye başkanlarına da "GENEL BİR ÇAĞRI" ile kendilerini yorgun hissediyorlarsa görevlerini bırakmalarına davetini de normal karşılamışımdır. 

Tâ ki şehir isimleri vererek Belediye Başkanlarının resmen istifalarını istemeye kadar.

AK PARTİ'nin bu kararı karşısında derin düşüncelere daldım... niçin derinlere daldığımı izah etmeye çalışacağım.

Genel Gözlemlerim:

AK PARTİ'li bazı belediye başkanlarının istifalarının istenilmesi karşısında CHP ve KRİPTO FETÖ yazar çizer düşünür düşünmez takımı, her nedense, beklediğim muazzam gürültüyü çıkarmadı. Ortalığı velveleye vermedi. Diktatörlük geliyor, demokrasi elden gidiyor, tek adam rejimi başlıyor falan makamından ciyaklamadılar.

ABD'nin Türkiye FAHRÎ PAPA'sı FG'den "susun, konuşmayın, iştahınızı seçimlere saklayın" gibi bir "BUYRUK" aldılar herhalde. 

CHP ve KRİPTO FETÖ'cüler "Emriniz başüstüne" deyip sus pus oldular sanki.

Bir zamanlar "DEMOKRASİ SADECE SANDIK DEĞİLDİR" diyen CHP;  "Belediye Başkanları partinin adayı da olsa sandıkla seçilmiştir ve istifaları seçmenin iradesini yok saymaktır" gibi ilk defa "TUTARLI" bir yorum yaptı ve yeniden derin bir sessizliğe büründü.

KRİPTO FETÖ'nün paralel evreninden tık yok fakaaat hepsinin ağızları kulaklarında. 

Deşifre olmaktan korkmasalar Konya kaşığıyla, Ankara havası eşliğinde, CIA organizatörlüğünde, MASON efendileri finansörlüğünde meydanlarda göbek atacaklar.

Demek ki... AK PARTİ'nin belediye meselesindeki bu tutumundan memnun oldular ki makalelerde, sokak aralarında "gâve milleti arasında" teneke çalmıyorlar. 

Onların memnuniyeti benim memnuniyetsizliğim demektir.

Özel Gözlemlerim:

AK PARTİ seçmeni "sanki sanki" biraz mahzûn, biraz üzgün ve tam suskun bir halde Erdoğan'dan bu durumu lehe döndürecek manevra bekliyorlar.

KARARSIZLAR'ın bir kısmının ibresi ise yavaş yavaş AK PARTİ'den başka rotalara dönme eğiliminde. 

Hülâsa AK PARTİ seçmeni ve kararsızlar Belediye Başkanlarının metal ve mental yorgunluk gibi muğlak siyasi nedenle istifalarının istenilmesini yeterli gerekçe olarak görmüyorlar. 

Azli gerektiren bir suç var ise buna "ADALET MEKANİZMASI'nın karar vermesi" gerektiğine inanıyorlar.

AK PARTİ'nin; "Başkanları her ne kadar halk seçse de PARTİ'NİN ADAYI olduğundan seçiyor, parti aday gösterdiği gibi seçilenin başkanlığını geri de alabilir" yorumuna tatmin edici demokratik bir açıklama olarak bakmıyorlar.

İnşallah bu değerlendirmeler benim siyaseti çok iyi anlamadığımı ve yanıldığımı gösterir.

Bir ressamın yorgunluğu anlatan tablosundan fırlayacak olan dinamizmi göremediğim gibi Erdoğan'ın bu kararında yatan (var ise?) dinamizmi de göremediğimi gösterir.

Zamanla, tatmin edici bir açıklama gelir de seçmenler "İYİ Kİ BUNLAR AZLEDİLMİŞ" der ise yanılmış olmaktan da gurur duyacağım.

CHP ve KRİPTO FETÖ'nün Beklentisi;

Önümüzdeki seçimlerde  CHP+(HDP, PKK, FETÖ, KATAGULLECİ MHP MUHALİFLERİ ve SP) ANKARA'yı mantıklı bir aday ile alacağına...

Diğer şehirlerde de... özellikle İSTANBUL'da sürpriz olacağına...

FİFTİ FİFTİ sınırındaki Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini ondalık puan farklarıyla kazanacaklarına... 

Neredeyse kesin gözüyle bakıyorlar. 

Bu morallerini de AK PARTİ'nin amiral gemisi hükmünde olan İSTANBUL ve ANKARA büyük şehir belediye başkanlarının "SEBEBİ (şimdilik) MUĞLAK" nedenlerle azline borçlular.

CHP'ye Tiyömdür:

CHP'ye Cumhurbaşkanlığı ve yerel seçimleri kazanması için bir kaç tiyö verelim...

1- HDP TABANI, PKK SEMPATİZANLARI, FETÖ PARALEL EVRENİ, KATAGULLECİ MHP MUHALİFLERİ ve SP ve diğer ufak tefek terör örgütü sempatizanlarını da dikkate alarak hepsine hitap edecek, hepsini kucaklayacak aday bulun. (Meselâ... FG)

2- HDP, KATAGULLECİ MHP MUHALİFLERİ ve SP ile ortak mitingler düzenleyin.

3- Herkese adalet için PENSİLVANYA'dan KANDİL'e yürüyüş yapın. (Su üstünde yürüyebilirseniz sorun yok ama yürüyemezseniz okyanusu yüzerek geçmelisiniz)

4- Mitinglerde MERKEL'i ve AB ülkelerinden birilerini şeref konuğu olarak sete çıkarın.

NOT: Bu akılı CHP ve gayrı millî blokunun seçimi kaybetmesi için veriyorum. (Sizler de bu niyetimi söylemeyin CHP duymasın)

Netice:

Seçimlere az bir zaman kalmışken AK PARTİ'nin "AZİL MESELESİNDE" daha "ŞEFFAF AÇIKLAMALAR" yaparak seçmen nazarında güven tazelemesi elzemdir. Çünkü...

AK PARTİ şimdiye kadar adalette, ekonomide, alt yapıda, sağlıkta, ulaşımda, vesayet ve ihanetle mücadelede canlarını ortaya koyarak, iğneyle kuyu kazarak büyük başarılara imza attılar. Böylece...

"BAŞBAKANLIK" seçimlerinde %50 gibi müthiş bir oy oranına ulaştılar. 

Fakat... Azim ve hizmet ile ulaşılan bu oran bundan sonra asla "ÇANTADA KEKLİK" değildir. Çünkü...

"CUMHURBAŞKANLIĞI YÖNETİM SİSTEMİ" seçimlerinde AK PARTİ sadece CHP ile yarışmayacak.

CHP ile doğal ittifak yapan tüm muhalifler ile yarışacak. Yâni;

HDP TABANI, PKK SEMPATİZANLARI, FETÖ PARALEL EVRENİ, KATAGULLECİ MHP MUHALİFLERİ ve "Millî Görüş"ün milinden sapmış SP'si ve diğer ufak tefek terör örgütü çevreleriyle yarışacak.

CHP şefliğinde "TEK BLOK" olan bu koro da neredeyse %50'ye dayanmış  durumdadır.

İlk seçimlerin sonucunu AK PARTİ'nin  BELEDİYE BAŞKANLARINI AZİL SİYASETİNDEN memnun veya gayri memnun AK PARTİ seçmeninin ve KARASIZLARLARIN (yüzer gezer oyların) olaylara bakış açısı ve... 

Bir de benim "BİR" oyum belirleyecek.

AK PARTİ'nin "en tepeden en tabana" 15 yıllık iktidar yorgunluğuna ve yıpranmışlığına rağmen, beğendiklerim yanında yok denecek kadar az miktarda beğenmediğim bir kaç icraatlarına rağmen ülkemi "Cumhurbaşkanlığı Seçimleri"nde "GAYRI MİLLÎ İTTİFAK"a teslim edecek o "BİR OY" benden çıkmaz. 

Ben de AK PARTİ'nin bu son "AZİL SİYASETİ"nden memnun değilim fakat CHP şefliğindeki "HDP, PKK, FETÖ, KATAGULLECİ MHP MUHALİFLERİ ve SP'den müteşekkil "GAYRI MİLLÎ KORO"ya oy vermeyeceğim için, zorunlu olarak oyumu yine de "AK PARTİ ve MHP"nin "MİLLÎ SİYASETİ"nin Cumhurbaşkanı adayına vereceğim. Ancak... 

"Belediye Seçimleri" için "bu sefer de seçtiğim istifa ettirilir mi" endişesiyle bundan sonra aynı sözü veremem. Hele ki Isparta'nın MHP'li Belediye Başkanı'nın icraat ve hizmetlerinden memnunken.

Kemal Gökdoğan

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...