Perşembe, 05 Nisan 2018 12:32

Afganistan'daki hafızların katliamı ile ilgili Konya Şb. basın açıklaması

ADALETİ SAVUNANLAR DERNEĞİ KONYA ŞUBE BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI

(Afganistan'daki Hafız Katliamına Karşı Tepkimiz)

Afganistan'ın Kunduz vilayetinde bir medreseye, mezuniyet töreni sırasında ABD tarafından düzenlenen hava saldırısında 100’ün üzerinde eğitmen, hafız öğrenci ve sivil katledilip bir o kadar da kişi yaralanmıştır. Adaleti savunanlar derneği olarak,Afganistan’daki medrese saldırısını en şiddetli şekilde lanetliyoruz.

İslami bir zihniyetin oluşmasının, İslam düşmanlarını endişelendirdiği ve bu yüzden yapılan saldırının As-der Konya İl Başkanlığı olarak işgal ve katliamlardan kurtulmak için bütün Müslümanlara birlikte hareket etmeleri çağrısında bulunuyoruz.

“Afganistan’da hafızlık eğitimini bitirip, bu maksatla düzenlenmiş bir program içerisinde olan öğrencilere ve sivillere hava saldırısı yapılmıştır. Bu saldırıda; çoğunluğu çocuklardan oluşan 100’ün üzerinde Müslüman kardeşimiz hayatını kaybetmiş, bir o kadar da yaralı vardır. As-der Konya İl Başkanlığı olarak saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır-ı cemil niyazında bulunuyor ve yaralılara da acil şifalar diyoruz.

Saldırının bilinçli bir saldırı olduğunu biliyoruz ve oynanan oyun için kamuoyu nu dikkatli olmaya davet ediyoruz. “Bu saldırı bize şunu gösteriyor; bir yere eğer fitne düşmüşse orada her insan mutlaka bundan zarar görüyor, Bu kadar masumane bir ortamda bu olayın yapılmış olmasını planlı bir provakasyon olarak değerlendiriyoruz. Bu saldırıyı aynı zamanda İslam’a, Kur’an-a, Kur’an hafızlarına, Müslüman nesile yapılan hainane bir saldırı olarak görüyoruz.”

“Bu hadise bize aynı zamanda kur’ani düşüncenin artık islam coğrafyasında şuurlu oluşmasının ve eğitiminin düzenli verilmesinin birilerini endişelendir diğini, Müslümanların dinini, Kitaplarını öğrenmelerini birilerinin istemediğini gösteriyor ve yapılan saldırıyı bu şekilde değerlendiriyoruz.                                              

Bir diğer husus, basına düşen haberlerden de anlıyoruz ki, Afganistan’da gerek devlet ve gerekse oradaki Taliban arasında bir barış görüşmesinin başlatıldı ğını, bu tür girişimlerin olduğunu biliyoruz. Büyük bir ihtimalle bu huzur ortamını yerleştirme çabalarının da zarar görmesi için bu saldırının yapıldığını düşünüyor ve bunu barışa yapılan bir tuzak olarak görüyoruz.”

Amerika’nın elinde bulunan her toprakta sadece fitnenin, kanın ve gözyaşının olduğunu güçlü bir şekilde vurgulamak istiyoruz, As-der Konya İl Başkanlığı olarak;“Bir an önce Müslümanların kendilerine gelmesini, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmelerini ve bu işgallerden, katliamlardan kurtulmak için Müslümanların birlik ve beraberliklerinden başka çarelerinin olmadığını düşünüyor ve halkımızı uyanık olmaya davet ediyoruz.

Açıklamamızın sonunda şu sözlerimi de ifade etmek mecburiyetindeyim ki“Maalesef bugün Suriye’de, Irak’ta, Afganistan’da ve bütün İslam coğrafyasında katledilenler Müslümanlardır. Yine iki hafta önce Filistin’de siyonistler tarafından onlarca sivil Müslüman kardeşlerimiz vahşi bir şekilde katledildi. Bütün dünyanın gözü önünde bu olaylar yaşanırken, akan kan Müslüman kanı olunca, ölen Müslüman çocukları olunca dünya kör ve sağır kalıyor. Bütün Müslümanlara bu hakikatleri bir kez daha hatırlatıyor ve bütün bu fitnenin önüne geçmek için Müslümanların birlikteliğinin, beraberliğinin ne kadar önemli olduğunu hatırlatmak istiyoruz.”SAYGILARIMIZLA.03/04/2018

Mehmet Kanmaz 

Genel Başkan Yrd.

Konya Şube Başkanı         

                                                                                          

Son Düzenlenme Perşembe, 05 Nisan 2018 12:54
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...