Çarşamba, 13 Haziran 2018 01:16

Konya Şb. Basın Açıklaması (Avusturya Cami Kapatma Kararı)

ADALETİ SAVUNANLAR DERNEĞİ KONYA ŞUBE BAŞKANLIĞI

BASIN  AÇIKLAMASI                                                                             

(Avusturya Cami Kapatma Kararı)

İnsan haklarında önder olduğunu iddia eden Avrupa ülkeleri ve onun ırkçı başbakanı Avusturya Başbakanı Kurz’un’ Türkiye tarafından Avusturya'ya gönderilen ve Avus turya-Türk İslam Birliğine bağlı görev yapan din görevlilerine oturum izni verilmeyeceğini ve Müslümanlara ait 7 caminin kapatılacağını açıklamasını esefle karşılıyoruz ve şiddetle protesto ediyoruz.

"Avusturya'nın sudan bahanelerle 7 camiyi kapatması ve imamları sınır dışı etme kararı; bu ülkedeki İslam karşıtı, ırkçı ve ayrımcı popülist dalganın sonuçlarından biridir."

Başta Şansölye Kurz olmak üzere Avusturyalı siyasetçilerin, ırkçılıkla, İslam ve yabancı düşmanlığıyla ve aşırı sağın yükselişiyle mücadele etmek yerine bu endişe verici gelişmelerden siyasi çıkar elde etmeye çalışmalarının kınıyoruz ve Avrupa insan hakları kuruluşlarını "Avusturya hükümetinin ideolojik tutumu evrensel hukuk normlarına, toplumsal uyum politikalarına, azınlık hukukuna ve bir arada yaşama kültürüne darbe olacak” bu uygulamalarını durdurması için tepki vermeye davet ediyoruz.

İslam karşıtlığı ve ırkçılığın bu şekilde normalleştirilmesi ve sıradanlaştırılmasını kesin olarak reddediyor ve Konya sivil insiyatifin gür sesi olarak; tecrübe ve aklı selimden uzak Avrupalı siyasetçilerin güdümünde, bu tür ayrımcı ve popülist bir yaklaşım benimsenmesi Avrupa’da İslam karşıtlığı ve ırkçılığın yükselişi kapsamında ileriye matuf olumsuz gidişatın da habercisi niteliğinde bir gelişme olduğunu paylaşmak istiyoruz.

Bu anlayıştaki bir Avusturya'nın, AB Dönem Başkanlığını üstlenecek olması AB için de talihsiz bir durumdur ve Avusturya Türk toplumunun uyumu yönündeki gayretlere de hizmet etmeyeceği aşikardır."

Avusturya hükümeti, ülkede Müslümanlara ait 7 (yedi) caminin faaliyetlerinin durdurulmasına ve yurt dışından finanse edilen çok sayıda imamın sınır dışı edilmesine kararını yeniden gözden geçirmeye davet ediyor, yaşamakta olduğumuz seçim sürecinin de huzur içinde geçmesi için bütün kesimleri duyarlı olmaya çağırıyoruz.              

                                                                    

Mehmet Kanmaz                                                                                                      

Adaleti Savunlar Derneği Konya Şube Başkanı

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...