Çarşamba, 24 Mayıs 2017 18:13

Coşkulu ve Enerji Dolu Bir Buluşma

Her yıl yapılan Asder’li üye ve gönüllüler 13/14 Mayıs 2017 tarihlerinde ASDER TÜRKİYE BULUŞMASI Ankara’da yapıldı.

Buluşmaya Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Adnan TANRIVERDİ, Asder Genel Başkanı ve Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Nevzat TARHAN, Asder Kurucu Başkanı Prof.Dr.Ahmet ALPER’in yanı sıra Şube Başkanları, İl Temsilcileri, Üyelerimiz ve gönüllülerimiz ile aileleri katıldı.

Gölbaşı Sosyal Tesislerinde kahvaltı ile başlayan buluşmada Mehteran Takımı  katılımcılara duygulu  anlar yaşattı. Hanımların tekne ile göl gezintisi görülmeye değerdi. Sami Efendi Külliyesinde yapılan toplantıda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı A.Tanrıverdi: Asder üyeleri kendilerinden başka birçok mağdurların, mağduriyetlerini gidermek için çalışırsa Allah onların sıkıntılarını giderir ve yollarını açar. Dedi. N. Tarhan ise: Adalet duygusunun yaşatılması için yüksek gayret sarfettiklerini, 15-20 yıl önce hayal ettiğimiz bir çok şey oldu. Hürriyet ortamı, çocuklarımızı serbest bir ortamda eğitim görme imkanı, şükrettiğimiz çok şey var ve  en yüksek hedefin Allah rızası olması gerektiğini bildirdi.

Asder Genel Merkezi bir yıl içinde gerçekleştirdikleri çalışmalar konusunda bilgi verdi, şube başkanları, il temsilcileri, üyeler fikir, görüş ve önerilerini ortaya koydu.

Akşam ise Sevgi Koleji salonlarında halka açık bir şekilde Sosyal Hipnozdan Bağımlılığa konulu konferans verildi. Konferans ailelerin, gençlerin büyük ilgisini çekti, soru cevaplar ile konunun daha çok aydınlatılması sağlandı.

Ankara’daki STK yetkilileri ve Asder’li katılımcılara Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Adnan Tanrıverdi tarafından Asder’in misyonu ve vizyonu ile hedefleri, Assam’ın çalışmaları ve Yeni Anayasa’nın getirdikleri konularında sunum yapıldı. STK yetkilileri de görüşlerini paylaştılar.

Buluşmaya katılanlar TBMM ni ziyaret etti, meclis toplantı salonunu ziyaret etti  ve bilgi alındı, 15 Temmuz da bombalanan yer görüldü. Tacettin Dergahı, Muhsin Yazıcıoğlu ve Mustafa Başoğlu’nun kabri ziyaret edildi. Millet Camii ve 15 Temmuz’da bombalanarak bir çok şehit verilen  EGM Özel Harekat Dairesine ziyaret gerçekleştirildi.

15 TEMMUZ ONUR ÖDÜLLERİ, gaziler P.Alb. Davut Ala ile Mahmut Pınarbaşı’na takdim edildi. BAŞARILI HİZMET ÖDÜLLERİ Asder kuruluşunda hizmeti geçmiş yönetim kurulu ve hukuk komisyonu üyelerine verildi, ayrıca Ankara Şube Başkanlığı yapmış arkadaşlarımızda  BAŞARI ödüllerini  aldılar.

Üye ve gönüllülerimizin bir araya geldiği, hasret giderdiği, kucaklaştığı, samimi duyguların paylaşıldığı dolu dolu bir program icra edilmiştir.

Bu programın gerçekleşmesinde büyük emek sarf eden  başta Ankara Şube Başkanı Dr. Hasan Hüseyin ULUDAĞ ve yönetim kurulu üyelerine  teşekkürlerimizi sunarız. Ayrıca salonlarını misafirlerin hizmetine sunan kuruluş, vakıf, derneklerin yöneticilerine teşekkürü bir borç biliriz.

Selamlarımızla.

Harekette birlik olmaz ise, düşünce faydasızdır.

(Muhammed İkbal)

Reşat FİDAN