Cumartesi, 09 Ocak 2021 02:13

Gn.Mrk. Aralık 2020 ayı Faaliyet Özeti

 

ADALETİ SAVUNANLAR DERNEĞİ GENEL MERKEZİ

ARALIK 2020 AYI FAALİYET ÖZETİ

 

1.       Asder Yargı Reformuna Teklifler Asder Hukuk Komisyonu tarafından hazırlanmış ve yönetim kurulumuzca onaylanarak Cumhurbaşkanına, TBMM Başkanına, Cumhurbaşkanı Yrd. na,  Adalet Bakanına, TBMM Adalet Komisyonu Bşk ve Vekiline, Basınımıza ve STK.lara gönderilmiş, kamuoyu ile paylaşılmıştır. Özetle; “Toplumda hukuka güveni arttıracak, adalet algısını güçlendirecek adımlar atılmasının yanında, kişiler arasında hukuki ihtilaflarda, ihtilaf çıkmadan önce hukuki belgelere dayalı sistem tesis edilmesi, Hukuk Fakültelerinde adalet duygusunun toplumsal barış için neden gerektiğini anlatan Adalet Sosyolojisi, Psikolojisi ve Felsefesinin içeriğini ifade eden bir dersin verilmesi”  önerilmiştir.05.12.2020

2.       Proje Geliştirme Komisyonu elektronik ortamda bir toplantı yaparak, yapacağı ve yapmakta olduğu projeler konusunu görüşmüştür. 05.12.2020

3.       Sancaktepe Belediyesi “Darbeler Arşiv Merkezi ve Kütüphanesi” oluşturarak, ülkemizin darbe ve darbe girişimlerine maruz kaldığı dönemlere ait fotoğraf, video, kitap, dergi vs. gibi belgelerini kütüphanesine koymak istemiş ve bizden belge talep etmiştir. Kendilerine 28 Şubat döneminde yayınlanan kitapların isimlerini ve yayınevlerini, fotoğraf ve videolar gönderilmiştir. Ayrıca üyelerimiz ve gönüllülerimiz ile yapılmak istenen röportaj ve mülakatlar konusunda yardımcı olabileceğimizi bildirdik.

4.       10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir basın bildirisi yayınlanmış, insan haklarına bakış perspektifimizi basın ve kamuoyu ile paylaşılmıştır.

5.       “Asrika Konfederasyon Savunma Sistemi” konulu 4’ncü Uluslararası ASSAM Kongresi ASSAM’ın Başkanlığında, Üsküdar Üniversitesinin ev sahipliğinde, Asder, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve İDSB. Nin katkıları ile zoom üzerinden çevrimiçi olarak 12 Aralık 2020 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Kongrede; aralarında ABD, Irak, Mısır, Nijer, Katar, Malezya gibi ülkelerden bilim insanları 27 bildiri sunmuştur. Kongre oldukça verimli geçmiştir.

6.       Her ay yapılması planlanan ASDER-ASSAM e-seminerlerin bu ayki konuğu Yönetim Kurulu Başkanımız Prof.Dr. Nevzat TARHAN’dı. Moderatörlüğünü Şaban Özdemir’in yapmış olduğu seminerin konusu “Aile Değerleri” idi. 29.12.2020 tarihinde gerçekleştirilen e-Seminer oldukça verimli geçmiştir.

7.       Asder Yönetim Kurulu Toplantısı 29 Aralık 2020 tarihinde zoom üzerinden gerçekleştirilmiştir. Gündemdeki konular değerlendirilmiş ve kararlar alınmıştır.

8.       Yazarlarımızın gündeme ait fikirleri ve görüşlerin bulunduğu makaleleri sitemizde yayınlanarak kamuoyu ile paylaşılmıştır.

9.       Pandemi dolayısı ile TBMM randevuları iptal edilmişti. Yasa teklifimiz ile ilgili görüşmelerde bulunmak üzere yetkililere randevu taleplerimiz yenilenmiştir.

10.   Gençlerimizin liderlik ve rehberlik becerilerini geliştirmek  amacıyla TGSP tarafından hazırlanan GENÇLİK LİDERLİĞİ programının duyurusu yapılmış ve şartları uygun olan GENÇ ASDER ÜYE ve GÖNÜLLÜSÜ  gençlerimizin katılımı için teşvik edilmiş, müracaat eden gençlerimizin başvuruları alınmıştır.

 

 

Reşat Fidan

Genel Sekreter

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...