Çarşamba, 02 Eylül 2020 15:41

Araştırmacıların 60 yaşına kadar çalışma durumu

Değerli Arkadaşlar,

6191 sayılı yasadan yararlanan ve Araştırmacı kadrosu ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 55 yaşına gelmiş veya gelecek arkadaşlarımızdan görevlerine devam etmek isteyenler olduğunu ve ne tür işlem yapması gerektiğini sormaktadırlar.

  1. 926 sayılı TSK Personel Kanununa eklenen GEÇİCİ 37. Madde ile emsalleri arasında temayüz etmiş ve diğer şartları taşıyan astsubay kıdemli başçavuşların yaş haddi 60 yaşına kadar yetkili makamlarca uzatılabilir hükmünü taşımaktadır.
  2. Emsali astsubaylardan herhangi bir astsubayın MSB.lığınca emeklilik yaşının uzatılması halinde astsubay araştırmacı-6191 kadrosunda çalışan arkadaşlarımızında bu haktan istemeleri halinde yararlanabilirler.
  3. Çalışma süresini uzatmak isteyen arkadaşlarımızın, emsallerinden emekliliği uzatılanların olup olmadığını ve ne kadar süre ile uzatıldığını bir dilekçe ile emeklilik tarihinden en az bir ay önce Cimer aracılığı ile MSB.lığına gönderecekleri dilekçe ile  talep etmeleri gerekmektedir.
  4. Gelecek yazıyı görev yaptıkları kuruma dilekçe ile ibraz etmeleri halinde çalışma yaşı emsali kadar ileri götürülür.
  5. Daha geniş yardım almak isteyen arkadaşlarımızın Dernek Genel Merkezimizden bilgi alabilirler.

 

 

 

ASDER

Son Düzenlenme Çarşamba, 02 Eylül 2020 15:47
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...