Perşembe, 25 Haziran 2020 16:09

Zincirler Kırılsın, Ayasofya Açılsın...

" لَتُـفْتَحَنَّ  الْقُسْطَنْطِينِيَّةُ فَـلَنِعْمَ  الْأَمِيرُ  أَمِيرُهَا،  وَ لَنِعْمَ الْجَيْشُ  ذَلِكَ  الْجَيْشُ

“İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur.”

Hadisi ile sevgili Peygamberimizin, övgüsüne mazhar olan ordumuzun, müjdesine mazhar olan bir fetihle İstanbul 567 yıl önce fethedilmiş ve Fatih Sultan Mehmet Han tarafından Ayasofya, fethin sembolü olarak Camiye dönüştürülmüştür.

Ayasofya’yı kıyamete kadar cami olması şartıyla vakfeden Sultan Fatih, caminin vakfiyesine şu duasını da eklemeyi ihmal etmedi;

‘’Benim bu mabedim, dünya durdukça cami olarak kalacaktır. Her kim benim bu mabedimi camilikten çıkarıp başka bir şeye çevirirse; Allah’ın, meleklerin ve bütün insanların lâneti onun üzerine olsun! Onlar, hiç hafiflemeyen bir azabın içinde kalsınlar! Öyle ki, yüzlerine bakan ve kendilerine şefaat eden hiç kimse bulunmasın!.. 

Ancak Fatih’in vakfiyesi ve ağır beddualarının bilinmesine rağmen, Ayasofya Camii, 24 Kasım 1934 tarihli 1589 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile müzeye çevrilerek, Peygamber Efendimiz ’in (s.a.s) müjdesine, fethin ruhuna ve ecdadımızın emanetine aykırı adım atıldı.

Ayasofya 87 yıldır mahzundur.

Aziz milletimiz ve İslam Alemi Ayasofya’nın yeniden camii yapılmasının özlemi ve beklentisi içindedir.

Hükümetimizin bu tarihi beklentiye uygun adımı atarak Ayasofya’yı yeniden Cami olarak açacağı günü ümitle bekliyoruz.

 

Mustafa HACIMUSTAFAOĞULLARI

Genel Başkan Vekili

Basın Sözcüsü

Son Düzenlenme Perşembe, 25 Haziran 2020 16:25
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...