Salı, 15 Mayıs 2018 17:12

Filistin Şehitleri ve İsraile Lanet (Basın Bildirisi)

BASIN BİLDİRİSİ (15 MAYIS 2018)

SİYONİZMİN HAKKINDAN BİRLİK GELECEKTİR!

30 Mart’ta başlatılan “Büyük Dönüş Yürüşü” eylemlerine Gazze’den katılan Filistin’li silahsız eylemciler, İsrail sınırından 700 m. uzaklıkta toplanarak, 1976 yılında başlayan ilk İsrail işgalini “TOPRAK GÜNÜ” olarak protesto etmişlerdir. 14 Mayıs’ta İsrail devletinin ilanı yıldönümünde ise ABD’nin; Kudüs’ü İsrail’in başşehri olarak tanımak üzere büyükelçiliğini Tel-Aviv’den Kudüs’e taşıması, bölgedeki gerginliğin artmasına sebep olmuştur. İsrail’in gerçek mermilerle sivillere saldırarak 60 sivilin  (şu ana kadar) katli ve üç bine yakın ağır yaralının varlığı İslam alemini Filistin’li kardeşlerine destek anlamında ayağa kaldırmıştır. BM Genel Sekreterliğinin; “Protestocu sivillerin sınırlarına yaklaşması, İsrail’in gerçek mermi kullanmasını haklı kılmaz” şeklindeki cılız açıklaması Müslümanların sabrını taşırmaya yetmiştir. BM derhal şiddeti artarak devam eden İsrail saldırganlığına son verdirmelidir. Şehitlerin hesabı sorulmalı, BM ve İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından bölgeye ortak askeri güç konuşlandırılmalıdır. İsrail’in kural tanımaz terörist ruhlu devlet anlayışına mutlaka bir DUR ! diyen olmalıdır. 128 ülkenin muhalefetine rağmen İsrail büyükelçiliğini, Tel-Aviv’den Kudüs’e taşıyan ABD’nin verdiği cesaretle saldırganlığını sürdüren ve “büyük dönüş yürüyüşü” eylemlerinin başından beri şu ana kadar 60 müslüman Filistin’li kardeşimizi şehit eden İsrail’i ŞİDDETLE LANETLİYORUZ.

Güçlü olanın silah zoru ile haklı olmasından ziyade, haklı olanın güçlü olması gereken bir dünya düzeni arzu etmekteyiz.

Filistin sorununun çözümü için İsrail askeri gücünü dengeleyecek Filistin Ordusuna ihtiyaç vardır.

Bu Ordu İslam ülkeleri tarafından İslam Coğrafyasında konuşlanmalıdır.

Savunma gücü; savaş vasıtası değil, barışın teminatıdır.

İslam Dünyası vebalden kurtulmak için BİRLİK olmalıdır.

Devrimiz Müslümanları; iman ve amel yönünden noksanı olmasa bile, huzur-u İlahide;

  • •Neden Ehli küfürden daha fazla çalışmadığımız ve
  • •Neden ittifak ederek BİRLİK kuramayıp, ihtilaf ederek AYRILIĞA düştüğümüzden,

mutlaka SORGUYA ÇEKİLECEKTİR.

Kamuoyuna , tüm dünya milletlerine ve bilhassa İslam alemine duyurulur…

 

Mustafa HACIMUSTAFAOĞULLARI

Asder Basın Sözcüsü

Son Düzenlenme Cuma, 18 Mayıs 2018 15:10
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...