Pazar, 21 Mart 2021 22:29

“İstanbul Sözleşmesinin Kaldırılmasını Memnuniyetle Karşılıyoruz.”

Avrupa Birliğine giriş ile ilgili şartları ileri sürerek hazırlanan “İstanbul Sözleşmesi” ülkemiz insanının aile yapısına uygun olmaması nedeniyle çıkarıldığı günden beri aileyi güçlendireceği yerde, daha zayıf hale getirilmesine, boşanmaların artmasına ve aile içi şiddetin sürekli gündemde olmasına sebep olmuştur.

İstanbul Sözleşmesi ile bazı kavramlar ve dayattığı uygulamalar, toplumumuzda huzursuzluğa, ayrışmalara, marjinal gruplara cesaret vermiştir.

Yıllarca tartışılan bu konuyu toplumumuz Sivil Toplum Kuruluşları aracılığı ile kadını korumaktan çok, kadına ve aileye zarar verdiğini bir çok defalar dile getirilmiştir.

İstanbul Sözleşmesinin fesh edilmesine dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Kararı çıkaran Sn. Cumhurbaşkanımız ve bu uğurda mücadele veren sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz. Her türlü şiddete karşı olduğumuz gibi, kadına şiddetin de bir insanlık suçu olduğunu kabul ediyor ve bu uğurda her türlü mücadeleyi veriyoruz, vermeye devam edeceğiz.

Aile yapımıza aykırı olan yasal düzenlemeler yeniden ele alınmalı, konunun uzmanlarının görüşleri dikkate alınarak, toplumumuzda tartışılarak, uzlaşmaya dayalı düzenlemelerin geciktirilmeden hayata geçirilmesini bekliyoruz. 21.03.2021

 

 

Mustafa HACIMUSTAFAOĞULLARI

Asder Basın Sözcüsü

ASDER YÖNETİM KURULU adına

Son Düzenlenme Pazar, 21 Mart 2021 23:04
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...