Cuma, 31 Ocak 2020 09:02

ABD ve İsrail Suya Yazı Yazıyor


ABD ve İsrail liderlerinin bir basın toplantısı ile, Filistinlilerin iradelerini yok sayarak dünya kamuoyuna anlaşma olarak sundukları metin, Siyonizm’in yeni bir işgal ilanıdır. Filistinlilerin mahkumiyeti üzerine yazılan bir metni anlaşma olarak ilan etmek, yüzsüzlüğün ve azgınlığın son basamağıdır. ABD ve İsrail’in Filistinlileri yok sayarak yaptıkları anlaşma suya yazılan bir yazıdır.

Uluslararası hukuki kararlara rağmen, Filistinlilere ve ibadethanelere saldırma özgürlüğünü(!), her defasında kullanan İsrail, gündeme getirilen anlaşma ile güvenliği için değil, ABD başkanlık seçimleri için sahnede yerini almıştır.
Filistin’de olanlar devletler arası bir sorun değildir. Devletleri de içine alan medeniyetler arası bir sorundur. Tüm devletler bu sorunun bir parçasıdır.

ABD ve İsrail’in, Filistin ve Mescidi Aksa için “bu böyle olacak” demesi küresel bir zorbalıktır. Tüm İslam dünyası bu zorbalığa karşıdır ve direnecektir.

Filistinlilerin; birlik ve beraberlik içinde, kendi geleceklerini belirleyecekleri, insan olmanın onuru ile insanca yaşamı tesis edecekleri, sosyal, siyasal, kültürel, dini ve ekonomik hayatı tam bağımsızlık içinde kuracakları, bölgede, İslam aleminde ve dünyada saygınlıkla yerlerini alacakları ve başkenti Kudüs olacak bağımsız bir devlet kurma hakları vardır. İsrail ve yandaşları bunu asla engelleyemeyecekler. İnsan sabreder, ama zaman sabretmeyecektir.

Gündeme getirilen anlaşma metni, gayri ciddi ve gayri meşrudur. Muhatabı da yoktur.

İsrail, kendini kural koyan bir güç olarak görebilir, ama İslam dünyası o gücü de, İsrail’i de lanetlemeye devam edecektir.
İsrail’i barışın, Filistinlileri terörün temsilcisi görüp, Filistinli kardeşlerimizi arkadan hançerleyen işbirlikçi bölge devlet yöneticilerini de kınıyoruz.

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı olarak, ABD’den dünya kamuoyuna taşınan sözkonusu anlaşmayı suni bir gündem olarak gördüğümüzü, asıl olanın ise Filistin ve Mescidi Aksa mücadelemiz olduğunu, İsrail’in Uluslararası hukuka riayet ederek, işgal ve devlet terörü uygulamalarından bir an önce vazgeçmesi gerektiğini kamuoyuna saygıyla arz ederiz.


Av. Hamza Akbulut
TGTV Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı

Son Düzenlenme Cuma, 31 Ocak 2020 09:06
ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...