Pazartesi, 17 Temmuz 2017 09:23

Parelel Çetenin Darbe Girişimini Bekliyordum

Son-An:

Darbe Düşüncesi Olduğu Yönünde Bize Bilgi Gelmişti.

Mustafa HACIMUSTAFAOĞULLARI

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Genel Başkanvekili Emekli Albay Mustafa Hacımustafaoğulları, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, "Ben bu paralel çetenin bir darbe girişimini bekliyordum. Hava kuvvetlerinin yüzde 80'inin FETÖ'cü okluğunun istihbaratı bize kişisel olarak gelmişti. Akın Öztürk daha hava kuvvetten komutanıyken onun FETÖ'cü olduğunu, bir darbe girişimi düşüncesi olduğu yönünde bize bilgi gelmişti." dedi.

Hacımustafaoğulan, 15 Temmuz'dakı darbe girişimi esnasında darbeci askere oğullarıyla beraber direndiği Kartal'daki General Nurettin Baransel Kışlası önünde AA muhabirinin sorulannı yanıtladı. Darbe girişimi gecesi eve geldiğinde yaşananları televizyondan öğrendiklerini belirten Hacımustafaoğulları, "Kimseye bir şey demedim ama şüphelendim. Jandarmanın ve askerin buralarda ne işi var? Şehrin güvenliğini polis sağlar. Belki çok büyük bir terör saldırısı ihtimaline karşı jandarmadan destek istenmiş olabileceğini düşündüm. Oğlumun hanımı 'Baba Ankara'da uçaklar alçak uçuş yapıyormuş.' deyince Ankara'daki emekli asker arkadaşımı aradım. O da bunu teyit etti. 'Bu darbe' diyerek telefonu kapattım. Bu benim kişisel tepkim. Hemen üst kata fırladım. Ruhsatlı iki silahımı ve 250'ye yakın mermiyi yanıma aldım. Benim bu telaşımı ailem gördü. Bunu gören oğullarım da hazırlanmış. İkisi de 'Baba biz de geliyoruz.' dedi.

"Hacımustafaoğulları, kışla önüne geldiklerinde tankların yolu kapatmış olduğunu aktararak, "İki tanesi Anadolu istikametine doğruydu. Arkasından biri daha çıkmak üzereydi. Trafiği kesmişlerdi. Anadolu Yakası'nda Sabiha Gökçen Havalimam'na gönderilen tanklar buradan çıktı. 24 tane tank çıkmış. Burada oğlum Sefa telefonuyla video çekiyordu. İyi ki de çekmiş. O gece çok şey yaşandı. Burada niyetimiz darbeye karşı durmaktı. 'Milletin silahını millete karşı kullanamazsınız. Bu Anayasal suçtur. Siz millete nasıl silah çekiyorsunuz? Bu işten vazgeçin. Size bu emri veren şerefsiz Ankarada öldürüldü.' dedim. Aslında öyle bir şey yok. Tamamen psikolojik harekat anlamında böyle bir şey söyledim. Hepsinin sabaha tutuklanacağını söyledim. Sonra darbeciler tutuklandı. Burada direndik. O akşam üzerimize tank namlusu çevirdiler. Bu kadar haindiler. İnsan bu kadar hain olabilir." diye konuştu. 

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...