Pazartesi, 22 Ocak 2024 13:08

FETÖ medyasının firari ve hain ismi Cevheri Güven’in Almanya’da kurduğu iftira ve kumpas ini deşifre edildi!

Sosyal medya ve Youtube kanalı üzerinden devletin üst düzey bürokratları ve siyasetçilerine yönelik kara propaganda ve dezenformasyon içerikli videolarıyla tanınan FETÖ militanı terörist Güven’in, FETÖ’nün sık izlediği bir rotayı izleyerek yasadışı yollarla Yunanistan’ın Selanik kentine, oradan da Almanya’ya kaçtığı biliniyordu. Ancak Güven’in Almanya’da tam olarak nerede olduğu Alman Federal gizli servisi BND tarafından sır gibi saklanıyor ve korunuyordu. FETÖ’nün Goebbels’i olarak bilinen ve örgütün propaganda imamı olan firari Cevheri Güven’in izini süren SABAH Özel İstihbarat ekibi aylar süren saha çalışması sonucunda terörist Güven’i BND’ye rağmen kara propaganda yuvası haline getirdiği Almanya’daki ininde bulup görüntülemeyi başarmıştı.

FETÖ’NÜN KRİTİK İSMİNİN EVİ Mİ YOKSA PROPAGANDA MERKEZİ Mİ?

Firari terörist FETÖ’cü Güven, ailesiyle birlikte lüks içinde yaşadığı dubleks bir daireden çıktıktan sonra objektiflere yakalandı. Terörist Güven, ailesiyle birlikte yaşadığı evi, siyasetçilere ve üst düzey kamu kamu görevlilerine yönelik iftira ve kara propaganda faaliyetlerini yürüttüğü yayın üssü gibi kullanıyor. Edinilen bilgilere göre Güven, 3 yıl önce oturmaya başladığı dairede çektiği ilk kara propaganda videosunu 23 Ekim 2019’da yayınladı. O günden bu yana tam 253 video çeken terörist Güven’in videoları, firari FETÖ’cüler ve terör örgütün haber siteleri tarafından devlet aleyhine algı operasyonlarında kullanılıyor.

GAZETECİ Mİ YOKSA TERÖR ÖRGÜTÜ FETÖ TETİKÇİSİ Mİ?

Gazeteciliğe Star gazetesinde stajyer muhabir olarak başlayan ve 2004’te FETÖ’nün operasyonel yayın organı Aktifhaber adlı internet sitesini kuran Cevheri Güven, yaptığı haberlerle kumpas operasyonlarına zemin hazırladı. Aktifhaber adlı sitenin müstear isimli yazar kadrosundaki kişilerden biri de örgütün emniyet imamı ‘Kozanlı Ömer’ lakaplı Osman Hilmi Özdil’di. Özdil, o dönemde sitenin yayın politikasını Cevheri Güven ile birlikte belirliyordu.

15 YIL HAPİS İSTEMİYLE DAVA

FİRARİ terörist olarak aranan Güven’in, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan hazırladığı iddianame kapsamında 15 yıla kadar hapsi isteniyor. İddianamede, FETÖ’nün gazetecilik faaliyetleri adı altında, örgütün propagandasını yapmak ve uluslararası alanda Türkiye Cumhuriyeti Devleti aleyhine kamuoyu oluşturmak için basın yayın gücünü artırmaya çalıştığı ve bu kapsamda Nokta dergisini tekrar yayın hayatına aldığı kaydedildi. Zaman gazetesine verdiği röportajda dergiyi Gezi olayları ve 17/25 Aralık sonrasında işsiz kalan gazetecilerden oluşturduklarını söyleyen terörist Güven’in açıkça FETÖ’ye destek sağladığı, örgütün amacı doğrultusunda yayın yapacağını belirttiği ve örgütün sözcülüğünü yaptığı belirtildi

CHP’NİN ESKİ GENEL BAŞKANI DENİZ BAYKAL VE ESKİ BAZI MHP’Lİ YÖNETİCİLERİN KASET KUMPASINI YÖNETEN VE GÖRÜNTÜLERİN YAYINLANMASINI SAĞLAYAN TERÖR ELEBAŞI!

Son 3 yıldır Youtube’da yayınladığı videolarla bakanları, bürokratları, emniyet görevlilerini, savcıları hedef alan firari FETÖ’cü Cevheri Güven, bu tür operasyonel yayınlar konusunda uzmanlaşmış biri. Güven, CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski bazı MHP’li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin yayınlanmasına ilişkin kaset kumpası dosyasının da başta gelen isimlerinden. Firar ettiği için dosyası ayrılan Güven, Deniz Baykal’a kaset kumpası iddianamesinde, görüntüleri dağıtması için Fetullahçı terör örgütü tarafından görevlendirilen isim olarak yer alıyor. İddianamede Güven’in FETÖ’nün talimatı doğrultusunda Baykal’a ait video görüntülerini, internet ortamında yayılması için bazı basın yayın organlarına vererek yaydığı ifade ediliyor. Terörist Güven’in yaklaşık üç yıldır yaşadığı dubleks dairenin çatı katını kara propaganda video kayıtlarını çekmek için kullandığı belirlendi. Bakanları ve üst düzey kamu görevlilerini fütursuzca iftira/karalama kampanyalarıyla yıpratmaya çalışan Güven, sosyal medyada yaptığı bu yayınlarla yüksek gelir elde ediyor. Güven’in Youtube’dan elde ettiği gelirin aylık 5 ila 10 bin Euro civarında olduğu belirtiliyor. Cevheri Güven, dubleks dairenin çatı katında çektiği dezenformasyon videolarıyla örgütsel faaliyetini sürdürüyor.

FİRARİ TERÖRİST CEVHERİ GÜVEN’E BİLGİ VE İSTİHBARAT SAĞLAYAN VATAN HAİNİ POLİS KİM?

Firari FETÖ’cü Cevheri Güven’in önemli kurum ve kişileri hedef aldığı yayınlar, köstebek şüphesini gündeme getirdi. Güven’in bilgi kaynakları araştırılınca, izleme dinleme konusunda uzman Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı’nda geçmişte görev yapmış bir isme ulaşıldı. Ankara Narkotik Şube’de görevli polis memuru Serkan Dinçer, özel bir ekip tarafından ‘Yemleme taktiği’ ile yakalandı.

RENKLENDİRME YÖNTEMİ BİLGİLERİNİ KİMDEN VEYA KİMLERDEN ALDI

Telefonları ve HTS kayıtları uzun süre kontrol edilse de bir türlü yakalanamayan Dinçer, açık vermeden köstebekliğe devam etti. Yeni Şafak’ın haberine göre, kurulan özel ekip, köstebeğe duyurduğu bir bilginin internet aracılığıyla Cevheri Güven’e gönderildiğini belirleyince Dinçer’i gözaltına aldı. Dinçer FETÖ’cü olmadığını, başka bir gruba bağlı olduğunu söyledi ancak eldeki deliller üzerine çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Güvenlik birimleri, Dinçer’in ortama göre renk almasının FETÖ taktiği olduğunu belirledi. 2018’de ulaşılan belgelerle “renklendirme yönteminin” FETÖ’nün, üyelerinin deşifre olmaması için uyguladığı bir strateji olduğu ortaya çıkmıştı.

Dinçer’in tutuklanmasıyla, Fuat Avni’den sonraki en önemli yapı çökertildi. Gizli bilgilerin bir “havuz” gibi Dinçer’de toplandığı, ardından da servis edildiği iddia edilirken, Bir polis memurunun ulaşamayacağı bilgileri elde ederek terörist Güven’e servis eden Dinçer’e, bu bilgileri kimin verdiği ve bu bilgilere sahip üst düzey Emniyet Müdürleri ile bağlantıları araştırılıyor!

Bülent Orakoğlu

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...