Çarşamba, 03 Ocak 2024 14:35

FETÖ’ye yönelik Kod Garson Soruşturması’nda yeni şok gelişmeler. FETÖ’nün sır katı?

MİT “Garson” kod adlı gizli tanıktan 2017’de ele geçirilen AES 256 bit ile şifrelenmiş hard disk içinde bulunan FETÖ’nün 16 yıllık emniyet mahrem yapılanmasıyla ilgili yeni bilgilere ulaştı. KOM Başkanlığı’na teslim edilen verilerde yapılan çalışmalarda, bugüne kadar FETÖ’den herhangi bir işlem görmemiş yaklaşık 3 bin kripto FETÖ’cü emniyet personeli deşifre edildi. MİT’in KOM’a teslim ettiği şifresi kırılmış dokümanlarda, FETÖ’nün 7 Şubat, 17-25 Aralık, 15 Temmuz Darbe girişimi dahil birçok kirli kumpasında görev almış 4 bin 672 mahrem sorumlu SD kartlardan çıkarak deşifre edilmişti.

MİT’in 6 yıl sonra kırmayı başardığı şifreli dokümanlardan 4 bin 121 mahrem sorumlu daha ortaya çıktı. Bunlardan 3 bin 400’ünün örgütün emniyetteki kadın emniyet müdürleri, amirleri ve polis memurlarından sorumlu mahrem abla oldukları tespit edildi.

MİT’İN, FETÖ’CÜ GARSON KOD ADLI GİZLİ TANIĞIN TESLİM ETTİĞİ SD KARTLARI İÇİNDEKİ BİLGİLERİN ŞİFRELERİNİ KIRMASI NEDEN 6 YIL SÜRDÜ?

MİT’in 6 yılda şifrelerini kırdığı ‘Garson’ kod adlı mahrem sorumluya ait SD kartlarla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. MİT kartın içindeki bilgileri süper hızlı işlemcilere sahip devasa bilgisayarlarla 6 yılda kırmayı başarmıştı. Veriler Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı’na sunulmuştu. Emniyet kaynaklarına göre işlemin bu kadar uzun sürmesinin önemli bir nedeni SD kartın iki ayrı şifrelemeye sahip olmasıydı. Kaynaklara göre SD kartlardaki ilk bölümde polis okulunda bulunan kişilerin bilgileri yer alırken ikinci şifreli bölümde aktif görevde olan emniyet personelinin bilgileri bulunuyordu. KOM Başkanlığı, gizli tanık ‘Garson’dan elde edilen ve MİT’in şifresini kırdığı 57 bin belgenin detaylı incelemesinin yakında tamamlanacağını belirtti.

YİRMİ AKTİF ÜST DÜZEY YÖNETİCİ VAR! KRİPTOLAR TEM VE KORUMA DAİRE BAŞKANLIKLARI’NA SIZMIŞ. EMNİYET TEŞKİLATI’NIN YENİDEN İNCELENMESİ ZORUNLU!

15 Temmuz 2016’daki darbe girişimin ardından başlatılan operasyonlarda gözaltına alınan ‘Garson’ kod adlı gizli tanık “FETÖ’nün emniyet personelini isim isim listelediğini” söylemişti. Garson’dan ele geçirilen SD kartlardaki binlerce polis memurunun adı olduğu belirtilmişti. Bu ‘fişleme’ listesine göre emniyet personelinin “FETÖ’yle bağlantılı ya da değil” diye kodlandığı iddia edilmişti. Eylül ayında bazı gazetelerde çıkan haberde KOM Başkanlığı’na teslim edilen verilerde yapılan çalışmalarda bugüne kadar “FETÖ ile ilişkilendirilmemiş” 3 bin civarında kripto emniyet mensubunun deşifre edildiği söylenmişti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medyadan yaptığı açıklamada “445 polisin FETÖ’yle iltisaklı olduğu gerekçesiyle açığa alındığını” ve idari soruşturma başlatıldığını duyurdu. Açığa alma yazıları 27’sinde birimlere gönderildi. ‘Garson’un 2 adet SD kartının şifresinin çözülmesinin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya emniyet müdürleriyle iki ayrı toplantı yaptı. İkinci toplantının ardından FETÖ’yle ilişkisi tespit edilen emniyet personelinin görevli olduğu birimlere açığa alındıklarına dair yazılar gönderildi. İddialara göre yeni ortaya çıkan bilgilerde halen aktif görevde olan bazı üst düzey polis müdürlerine ait bilgiler de mevcut. FETÖ arşivinde “C” olarak görünen binlerce polisin halen teşkilatta görev yaptığını hatırlatalım. FETÖ tarafından C kodu verilenler resmi kayıtlarda, “örgütte iken uzaklaşmış, örgütle bağı kesik kişiler” olarak tanımlanıyor. Yani, C kodlu personelin FETÖ geçmişi mevcut. Dolayısıyla, emniyet teşkilatının yeniden incelenmesi gerekecek. Emniyet kaynaklarına göre listede TEM Daire Başkanlığı’ndan en az 37 polis memuru var.

445 POLİS’İN FETÖ İLE İLTİSAKLI OLDUĞU GEREKÇESİYLE AÇIĞA ALINMALARI NEDENİ İLE İDARİ SORUŞTURMALARI TÜRKİYE GENELİNDE POLİS BAŞMÜFETTİŞLERİNCE YAPILACAK

MİT tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’na (KOM) gönderilen veriler Ulusal Güvenliğe Yönelik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü içerisinde kurulan özel birim tarafından tek tek incelendikten sonra örgütle irtibatlı olan 455 aktif çalışan polis deşifre edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açığa alınan polislerle ilgili idari soruşturma başlatılarak müfettişler görevlendirildi. Öte yandan veriler arasında polislere mahrem imamlık yapan ve halen bazı devlet kurumlarında aktif olarak çalışan mahrem imamlar da tespit edildi. Bu arada yeni listelerin işleme alınması sebebiyle halen emniyetteki FETÖ’cü polislerle ilgili yürütülen soruşturmalar askıya alındı. Teftiş Kurulu Başkanlığı bünyesinde görev yapan ve FETÖ dosyalarına bakan müfettişlere yeni bilgilerin analizinden elde edilecek yeni bilgiler ve belgelerin değerlendirilmesi için “bekleyin” talimatı verildi. Bu nedenle soruşturmaları yürütecek deneyimli ve FETÖ ile mücadelede uzman olan Polis Başmüfettişleri bu yazının kaleme alındığı bugünkü tarihte Ankara’da olacaklar, Pazartesi ve Salı günü yapılacak toplantılardan sonra görev yaptıkları 7 Bölgeye intikal ederek acilen soruşturmalara başlayacaklar.

FETÖ’NÜN SIR KATI

Dikkat çeken bir not da tıpkı CHP’deki 14’üncü kat gibi FETÖ’nün de bir “sır katı”nın olması. O katın müdavimlerinden biri de gizli tanık Kod Garson. Çünkü Garson iyi yemek yapan biri ve FETÖ elebaşı Ankara’daki Samanyolu Koleji’nin 5’inci katına geldiğinde yemekleri o yapıyormuş. Kod adı tesadüfen verilmemiş.

O tam bir Şakirt!

Ama asıl vurucu tespit, Garson’un diğer FETÖ’cülerden farklı olarak sürekli not tutması ve her konuşulanı kayda alması. Garson’un FETÖ’cüler içinde böyle “özel” bir yeri varmış. Öyle notlar tutmuş ki, FETÖ’cüler bile, “Eğer bu doğruysa Garson’un Türkiye’de tutulması hata değil ihanettir” diyorlar.

Sorumlu olarak da 15 Temmuz sonrası emniyet imamı olan Temel Alsancak suçlanıyor.

KHK’lılara sahip çıkarak FETÖ’cüleri kurtarmayı siyaset sanan muhalefet partileri acaba “Garson” gerçeğini ne zaman görecek? Bence hiçbir zaman!

Bülent Orakoğlu

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...