Perşembe, 26 Ekim 2023 17:30

İsrail nasıl durdurulur, akan kan nasıl önlenir

Dünyanın gözü önünde kan döküyor İsrail. Sadece Filistin ve Gazze’deki çocukları, kadınları, sivilleri ve masumları öldürmüyor; insanlığın bütün temel değerlerini ayaklar altına aldı. 

İnsan hakları katliamı yapıyor İsrail. İnsanların yaşama hakkını yakıp yıkıyor.

Hukuka saldırıyor. Avrupa İnsan Hakları, Birleşmiş Milletler Sözleşmesi bombardıman altında.

Demokrasinin canına okuyor. Gazze ve Filistin’deki insanların kendilerini yönetme hakkı can çekişiyor.

İnsanlığın kutsallarını öldürüyor.

Okul, kilise, cami, hastane ne varsa yakıp yakıyor.

Kendilerine medeni diyen, insan hak ve özgürlüklerinden, hukuktan, adaletten yana olduklarını söyleyen Amerika ve Avrupa ülkelerinin maskesini indirdi İsrail katliamları.

Gazzeli çocukların feryadı arşa yükseliyor.

Evladını kaybeden annelerin çığlığı gök kubbede yankılanıyor.

Çocuklarının parçalanmış cesetlerini toplayan babaların gözyaşı oluk oluk akıyor.

Avrupa, Amerika, Kanada, İsveç, İsviçre, Norveç, Finlandiya… Gelişmiş ülkelerin vicdanları sağır, merhamet duygularını yitirdiler.  Sözde medeni ülkeler; haksızlık ve zulüm karşısında küçük dillerini yuttular. Sesleri solukları çıkmıyor. 

KATLİAMLARI VE İSRAİL ZULMÜNÜ DURDURMAK İÇİN HERKESİN YAPACAĞI GÖREVLER VAR. 

Herkes sosyal medyada İsrail katliamlarını protesto etmeli, bu vahşeti sağır dünyaya duyurmalı. Sokaklarda, meydanlarda, caddelerde İsrail vahşeti lanetlenmeli. İsrail ve Yahudi firmalarını boykot etmeli. 

Hiç kimse Burger King, McDonalds, Starbucks’a gitmemeli. Migros, Carrefour’dan alışveriş yapmamalı. Nestle, Nescafe, Nesquik, Milka, Knorr yememeli. Kent, Komili, Tikveşli, Cheetos, Doritos, Lays, Ruffles ürünü tüketmemeli. Algida dondurma yememeli. Coca Cola, Pepsi, Fanta, Sprite, Schweppes, Fruka, Erikli, Hayat, Damla, Sırma, Doğadan, Lipton içmemeli. Persil, Omo, Alo, Ariel, Yumoş, Calgon, Cif, Finish, Fairy, Pril’i almamalı. Signal, Ipana, Pantene, Oral-B, Dove, Orkid, Prima ürünlerini evine sokmamalı. İsrail katliamını destekleyen Adidas, Nike, Puma, Vakko, Boss, Lacoste, Shell, Tefal ürünlerini boykot etmeli.  İsrail vahşetini durdurmak için gayret eden hükümetimizi ve hükümetleri desteklenmeli. Filistin ve Gazze’ye yardım için çırpınan yardım kuruluşlarına omuz vermeli.

Bazen felaketten saadet doğar. 

İç ihtilaflarını bir tarafa bırakarak tek yumruk olmalı.

Katliamlara ve zulme karşı çıkan dünyanın her yerindeki insanlarla birlik olmalı.

İslam Ülkeleri Birliği, İslam Ordusu kurulmalı. Öncülük etleri için siyasetçilerimiz yüreklendirilmeli, desteklenmeli. Zihinleri Amerika esaretinde bulunan İslam ülkeleri liderlerini uyandırmak için gayret etmeliyiz.

Hepimiz yürek seferi başlatmalıyız. 

Peygamberimizin (sav) Medine devletini kurarken ördüğü kardeşlik bağlarını güçlendirmeliyiz. Hz. Muhammed (sav) ırkçılığın kökünü kazımış, İslam’dan önce birbirleriyle 120 yıl savaşmış olan Evs ve Hazrec kabilelerini barıştırmış, aralarında kardeşlik bağları inşa etmiş.

Medineli ensar ile Mekkeli muhacirleri birbiriyle kardeş ilan etmiş

Kur’an, Müslümanlar kardeştir, buyurur.

Peygamberimiz (sav), Kur’an emirlerini hayata geçirmiş. Medine’deki Müslümanlar tek yürek ve tek yumruk olmuşlar ve bütün düşmanlarına meydan okumuşlar.

Zulüm ve haksızlığa karşı koymayı vazife bilmeliyiz. 

Canımız, malımız, namusumuz, vatanımız, dinimiz için düşmanla savaşı cihat bilmeliyiz. Bu uğurda ölümü şehitlik kabul etmeliyiz. Allah yolunda şehit olmayı ebedi saadetin anahtarı olarak görmeliyiz.

Yüreklerimizdeki vehn hastalığından (hayatı tatlı görme, ölümden korkma) kurtulmalıyız. 

Çok okumalıyız, okumak Allah’ın emridir ve ibadettir. İlim öğrenmeyi en büyük cihat kabul etmeliyiz. Çalışmayı ibadet saymalıyız.

İlim ve teknolojide düşmanlarımızla yarışmayı cihat ve ibadet olarak görmeliyiz.

Okumak, ilim, çalışma insanı ve milletleri yükseltir. 

Üstün Müslümanlar olmak için çalışmalıyız. Rahatı, lüksü, konforu ahirete bırakmalıyız. Düşmanlarımızdan daha bilgili, daha çalışkan, daha fedakâr, daha cesur olmalıyız. Allah yolunda olmalıyız, fiili ve sözlü dua etmeli, Yüce Mevla’dan zafer istemeliyiz.

Allah kendi yolunda olanlara yardım eder. 

 

Ali Erkan Kavaklı

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...