Perşembe, 22 Haziran 2023 12:10

Prof. Yusuf Tekin’e mektup Fen bilimleri ateist dil yerine tevhit dili ile yazdırılmalı

Kıymetli Bakanım Prof. Yusuf Tekin

Milli Eğitim Bakanı olmanız bir eğitim yazarı olarak beni çok sevindirdi, sizi can ü gönülden tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.

Sizin gibi değerli bir ilim adamının böyle bir göreve gelmesini Yüce Mevla’nın bir lütfu kabul ediyorum. Ak Parti’ye her seçimde oy vermiş bir eğitimci olarak öncelikle fen bilimlerinin diline el atmanızı istiyorum.

Kahir ekseriyeti Müslüman olan bir memlekette, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununun “eğitim demokratiktir” demesine rağmen materyalist bir dille yazılması çelişkisine son vermenizi istirham ediyorum. Fen bilimleri, hayat bilgisi, sosyal bilgiler, fizik, kimya, biyoloji, coğrafya, astronomi dersleri Allah’ın yarattığı kâinat kitabını anlatır. 

Tabiat kitabı anlatılırken bu kitapların hiçbirinde kitabın yazarından söz edilmez. Hiçbir kitapta yaratıcı, Tanrı, Allah kelimesi kullanılmaz. 

Bu kitaplar tarafsız bilim diliyle yazılıyor diyenler yanılıyor. Bu kitaplar tam anlamıyla ateist bir bakış açısıyla yazılıyor. “Doğa yaptı, kendiliğinden oldu; DNA emir verdi” gibi ifadelerle bilim kisvesi altında ateistlik telkin ediliyor

Birkaç örnek vereyim:

Yapay ışık kaynakları fener, ampul, floresanı insan yapar. Doğal ışık kaynağı olan Güneş, Ay, yıldızlar, şimşek ve ışık böceğinin ışığı kendiliğinden olur.” (Fen Bilimleri 3, s.129)

Canlılar, kendiliğinden doğada bulunur.” (Fen Bilimleri 3, s.162

Proteinleri, vücudu idare eden makineler diyebiliriz. Yürümek, görmek, işitmek, kalp atışı, sindirim, atıkların uzaklaştırılması gibi bütün etkinliklerimizden onlar sorumludur.” (9.sınıf Biyoloji, s.46)

Develer, hörgüçlerinde yağ depolar.” (Biyoloji 9, s.22)

Bakteri zor şartlarla karşılaştığında DNA’sına eşleyerek bu ürettiği DNA’nın etrafında çok katlı sağlam bir kılıf ile kaplar.” (9. Sınıf Biyoloji, 132)

Bu kitabı yazanlar aklımızla alay ediyorlar. Hiçbir şey kendiliğinden olmaz. 

Masaya kalem, kâğıt koyun. Kendiliğinden bir harf yazabilirler mi?

Gençlerle “başarı konferansları” çerçevesinde bir araya geliyorum. Kendiliğinden diyenlerin eline kâğıt kalem tutuşturuyor, bunlara emir ver, bir cümle yazsınlar, diyorum. Çocuk saf saf bakıyor. Bunlar kendiliğinden cümle yazamaz, diyor.

Fen bilimleri kitapları bilime aykırı, mantık dışı cümleleri tekrarlaya tekrarlaya çocuklarımızı mankurtlaştırıyor. 

Bir kelime kendiliğinden yazılamazken insan DNA’sındaki 25 milyon kitaplık bilgi nasıl kendiliğinden olabilir. 

DNA’nın şifrelerini çözen İnsan Genom Projesi›nin başkanı Prof. Francis Colins DNA’da yaratıcıyı gördüğünü ifade eder.

The Language of God: A Scientist Presents Evidence for Belief (Tanrı’nın DiliBir Bilim Adamı İnanç İçin Delil Sunar) isimli eserin yazarı Prof. Colins şöyle der:

Allah’ın varlığına dair gerçekçi bir temel var ve bilimsel gelişmeler insanı Allah’a daha da yaklaştırıyor. Artık meleklere ve ahirete inanıyorum. Laboratuvarda çalışırken Allah’ın varlığını hissettim. Kesinlikle bizden daha büyük bir güç var ve ben ona inanıyorum. DNA’nın şifresini çözmek beni Allah’a biraz daha yaklaştırdı. Hastalıktan kırılan insanlar gördüm. Doktorlar onlardan ümit kesmişlerdi ama mucizevi olarak hayata döndüklerini gördüm. Bu da Allah’ın işi. İnsan geninin çözmek bana Allah’ın eserini görme fırsatı verdi. Önemli bir buluş yaptığınızda bilimsel coşku anı yaşarsınız çünkü onu araştırdınız ve keşfettiniz. Keşfettiğim şey, öyle bir şey ki bu bilgiye daha önce hiçbir insan sahip değildi fakat Allah onu her zaman biliyordu.” 

Tanrı’yı ​​evrenin yaratıcısı olarak görürseniz - tüm şaşırtıcı karmaşıklığı, çeşitliliği ve müthiş güzelliğiyle - o zaman elbette doğayı keşfetmenin bir aracı olan bilim, aynı zamanda Tanrı’nın yaratıcı yeteneklerini keşfetmenin bir aracı hâline gelir. Dolayısıyla benim gibi dindar bir bilim insanı için bilimsel araştırma faaliyetleri ibadet etme fırsatıdır.”

MEB’e fen kitapları yazanlar ateistlerin bakış açısını taklit ediyorlar. Prof. Colins, Prof. Stuart Hameroff, Prof. Antony Flew, Prof. Sefa Saygılı, Prof. Adem Tatlı, Prof. Kazım Uysal gibi yüzlerce, binlerce inanç bilim adamlarını yok sayıyorlar. 

Demokratik olması gereken eğitim ülkemizde binde bir bile olmayan ateistlerin diliyle yazılıyor.

Ateist bakış açısı, fen bilimleri adı altında % 95’i Müslüman olan milletimizin çocuklarına dayatılıyor.

Prof. Adem Tatlı, Prof. Ali Ulaş, Prof. İsmail Kocaçalışkan fen bilimleri kitaplarını tevhit diliyle yazdılar.

Sizden istirhamım fen bilimleri kitaplarındaki ateist dayatmaya son verin, inançlı bilim adamlarının yazdığı kitapları ders kitabı olarak okutunuz.

Ezanı aslına çeviren Rahmetli Adnan Menderes, Ayasofya’yı camiye döndüren, Çamlıca ve Taksim’e cami yaptıran Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi çok önemli bir esere imza atmış olursunuz ve milletimizden ömür boyu dua alırsınız.

Ders kitapları eliyle, Müslüman milletimizin çocuklarına ateizm telkin edilmiş olmasını önlemek, fen bilimlerinin kaynağı kâinat kitabını yazarıyla anlatmak, Asım’ın nesli yetiştirmenin en önemli adımıdır.

 

Ali Erkan Kavaklı

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...