Cuma, 31 Mayıs 2013 19:02

BEDİR VE… BU GÜN!

Bedir Ruhu.

        Düşünün, Medine’ye hicret olmuş. Yokluk içinde. Misafirsiniz orada. Mekke’li müşrikler ki akrabalarınız, kardeşleriniz, evladınız, anababanız belki de onlar. Ama size karşı ordu hazırlıyorlar. Neden? Sizi sürerek size karşı duydukları kin ve hınçları geçmemiş, şimdi de öldürmeyi planlıyorlar sizi. Toplu imha hâsılı.

        Bakıldığında günümüzde de İslamlara yapılan muameleler, düşmanlıklar yine aynı. Yani düşman aynı düşman da, siz aynı ihlâs, samimiyet ve kavga da mısınız?

        Maalesef, İslam Tarihine baktığımızda Müslümanlar her asırda bir fitne ile birbirine düşürülmüşler. Bakınca olmamalı diyorsunuz. Olmamalıydı. Hele de günümüzde her şey her manada o kadar açık yapılıyor ki. Bu gün Suriye’de olanlara bakınız. Ne baba Esad’ın ne de oğul Esad’ın yaptığı zulümler unutuldu. Şimdi herkes taraf. Yıllarca İran rejim ihraç ediyor diye tüm dindarları aynı potada döven CHP ve Ergenekon zihniyeti, şimdi İran’la aynı cephede. Ya İran.. Suriye’deki Nusayri’lerin Müslümanlığını sorgularken Akdeniz’in ve Türkiye’yi güneyinden kuşatmanın sevdasına düştü. İman yerine, insanlık yerine Büyük Pers hayallerini koydu. Hem de Ayetullahlar eliyle. Suriye başka ne ile açıklanabilir ki? Türkiye Caferileri Lideri, bizim de çok sevdiğimiz bir insan da Hizbullah’ın Suriye’ye girmesini onaylayıp “-Hizbullah geç kaldı. Kendisinden bekleneni nihayet yaptı.” diyor.

        Ali Şeriati diyor ya; “Ali Şiası, Safavi Şiası” ve “Muhammedi Sünnilik, Emevi Sünniliği” Bence ayrışma doğru. Peki, çağdaş dünyada insanların ve bu iki duruşun yüzdeleri nasıl? Sünni ve Şii Dünyasının birbirine karşı duruşları?

        Sünnilerin yaklaşık % 95’i Muhammedi Sünni. Maalesef Şiilerin de % 95’i Safavi Şiası. Irak’ta Maliki Ali Şiası olsa, İmam-ı Azam Camiine ayakkabıları ile girer mi? İran’ın başkentinde Sünniler nerede Cuma namazı kılıyorlar? Hizbullah’ın Suriye’de ne işi var? Neden İslam Dünyası birlikte hareket edemez?

        Sünnilerde bırakın Yezit adını, Muaviye adına rastlayan var mı? Ama Ehl-i Beyt İmamlarına ve o kutlu soya, Evlad-ı Resul’e sevgi tam. O zaman Sünniler nasıl “Yezid’in dölü” olurlar?

        Umre’de dikkatimi çekmişti. Cebel-i Nur’da yani Gülümüz (SAV)’ün Risalet ve vahiy dağında en çok İran’lı ve Türkiye’li var. Fakat Sevr’de yani hicretin sığınağında İran’lı göremezsiniz. Neden? Çünkü yol arkadaşı Hz. Ebubekir.

        İran’da çok az da olsa Yavuz Sultan Selim’e dua eden Şii Âlim var. Diyorlar ki; “Selim, Şah İsmail’i yenmeseydi, bu gün İran’da İslam belki de olmayacak, İsmaililik gibi bir din olacaktı. Evet, bu bir vakıadır.

        Sonuç, “Fitne uykudadır, uyandırana Allah lanet etsin.” diyor, Allah Resulü (SAV). Özellikle İslam Âlimleri susmamalıdır. İslam Dünyasında kendi içinde tartışma olabilir. Ama kavga ve silah nasıl olur? Allah, “Siz kardeşsiniz.” diye emretmiyor mu? Esad bir zalimdir. Yanında durmak, zulümden yana olmak insanlık mıdır? Kuran’a uyan Âlimler nerede? Uyaran Âlimler nerede? Yine sadece silahlar konuşuyor. İmanlı yürekler nerede?

Halil MERT

(E) Topçu Yarbay

Strateji ve Yönetim Uzmanı

https://www.youtube.com/user/81mert1 | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

1 yorum

  • Yorum Linki Nejat ÖZDEN Cumartesi, 01 Haziran 2013 11:37 yazan Nejat ÖZDEN

    Kalemine ve yüreğine sağlık Halil kardeşim...

    Raporla

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...