Cuma, 24 Mayıs 2013 15:12

CHP'NE “SELAMUNALEYKÜM”

CHP yeni seçim sürecinde “Seçime Yönelik Sandık Çevresi Örgütlenmesi” başlıklı bir kitapçık hazırlamış. “SELAMUNALEYKÜM” açılımlı. Görünce bu toprağın çocuğu olarak sevindim. %20’li oy alan ana muhalefet nihayet, kalan %80 halk gibi selamlaşmaya karar vermiş. Memnuniyet verici. Yalnız bu manada teşkilatlarına eğitim vermeleri gerek. “SELAMUNALEYKÜM” için dilleri döner mi? Acaba demeden edemiyor insan.

        CHP coğrafyamızda da yeni ittifaklar oluşturma çabasında. Irak’ın Şii Başbakanı Maliki, Esad, İsrail.. Ortadoğu’da da “SELAMUNALEYKÜM”e ihtiyacı var CHP’nin.

        Ülkemiz değişiyor. İnsanımız değişiyor. Siyasette bu değişime ayak uydurmak zorunda. İnsanımızın muhafazakâr duruşu biraz daha netleşti. Ancak, geleneksel iffet ve ahlaki değerler ciddi bir yozlaşma ve yokoluş tehdidi altında. Yeni eğitim sistemini ülkenin dinamiklerini yönlendiren yapılar henüz kavrayamadı ve yararlanamıyorlar. Üzücü tabii.

        CHP maalesef Osmanlı’yı dağıtan İttihatçı ve Jön Türk hareketinin uzanımıdır. Bana göre Arap-İslam Coğrafyasının başına bela olan BAAS’çılığın ilk örnek uygulamasıdır. Halkımızın bu zihniyete karşı verdiği mücadele de çevre coğrafyaya örnektir.

        Şu anda Arap Baharının sebebi ülkemizdeki siyasi değişimdir. Bu değişim İslam Ülkelerinin insanlarına örnek olmuş ve güç vermiştir. Dolayısı ile halkımız “SELAMUNALEYKÜM” ile kanmaz. Milletimiz ve imanımız ile 200 yıldır kavga et, sonra gel kafanı değiştirmeden duruşunu makyajla, halkı aldat. İşte gerçek takiyye budur ve Şii geleneğidir.

        Ülkemiz ve medeniyetimiz için diğer bir tehditte mezhepçilik belasıdır. Asıl buna karşı ciddi tedbir alınmalıdır. Kaba tarafgirlik zulmdür. Herkes iman kardeşidir. Eğer “Müslüman’ım” diyorsak esas olan Kuran’dır. İslam Tarihi içinde gelişen olaylar ve kavgalar gelinen şu bilgi ve akıl çağında nasıl fitne sebebi olabilir? Düşündükçe insan kederlenmekte ve mahvolmaktadır. Hâsılı ülkemizin ve topyekûn Müslümanların enerjileri birbirine düşürülerek tüketilmektedir. İran maalesef bu çekişmeyi akacak kana ve İsrail’in işine yarayacağını görüyor olmasına rağmen körüklemekte Suriye için İran’dan bizzat devlet eliyle gönüllü toplamakta, Hizbullah’ı adeta Suriye’de katliam yapmaya teşvik etmektedir.

        CHP’nin bu açılımı yanına iktidar karşıtı sözümona İslamcıları, İran’cıları da çekebilir. Bu kesimler adeta cadı avına çıkmış gibi bırakın hakareti iftiraya varan sözleri söylemekten çekinmemektedirler. Dolayısı ile bir süredir altyapısı yapılan bu yeni Psikolojik Harekâtın hedefinde Anadolu’nun “cami Cemaati” dediğimiz masum insanları vardır. Gelinen noktada ülkemizdeki kazanımların zerresi riske atılmamalıdır. Ülkenin sagduyulu kesimleri de çalışmalarının hızını arttırmalı, Çözüm sürecine girdiğimiz şu dönemde birbirine sımsıkı kenetlenerek ortak tavır üretebilmelidir.

 

Halil MERT

(E) Topçu Yarbay

Strateji ve Yönetim Uzmanı

https://www.youtube.com/user/81mert1 | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

1 yorum

  • Yorum Linki Bahri Cabi Salı, 28 Mayıs 2013 16:29 yazan Bahri Cabi

    1982 yılı. Türk Ordusuna subay yetiştiren bir Askeri Lise,Kuleli Askeri lisesi.Okul Disiplin Kurulu toplanmış ve daha 18 yaşını sürmekte olan Askeri Lise Öğrencisine,zamanın Okul Komutanı Doğu Aktulga hiddetle soruyor:-Sen sabahları kısma girdiğinde SELAMÜNALEYKÜM diyerek giriyormuşsun,bunu ne maksatla söylüyorsun,cevap ver bakayım.Askeri öğrencinin daha cevap vermeye fırsatı olmadan,Okulun Din Dersi Öğretmeni olan Ahmet Albay,artık o ana kadar diğer öğrencilere yapılan ve halen devam eden zulme dayanamıyor ve atılıyor:-Komutanım,ben de sabahları ve akşamları okul servisine binerken selam vererek giriyorum.Okul Komutanının Ahmet Albaya cevapı hiddetli ve anlamlı oluyur. -Ahmet,Ahmet.Sen bu kelimeyi alışkanlık yapmışsın,ya bu körpe yavrucak bu kelimeyi hangi maksatla söylüyor biliyormusun...Ve sonuç belli,Disiplin Kurulu Kararı açıklanıyor ve o öğrenci de diğer arkadaşları gibi 'Atatürkçü Askeri Öğrenci Olamaz 'kararı ile okuldan atılıyor.

    Raporla

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...