Salı, 02 Nisan 2013 14:59

HÜKÜMETİN YEREL YÜZÜ, ÖSYM VE SORUMLULUKLAR

Sayın Başbakan siyasi hayatı boyunca hep bıçak sırtında ve Milletimiz için sorumlulukla davrandı. Hayatını ortaya koydu. Bu manada fedakârlığını idamla ödedi Menderes. Özal zehirlendi. Rahmetli Erbakan Hocam siyasi suikastlarla hep mağdur edildi. Başbakanımız kaç kez suikastlardan kurtuldu, Allah kurtardı, bilemiyoruz. Sonuçta ülke Büyük Türkiye rotasına girdi. Burada Başbakan ve yakın siyasi arkadaşlarının cesaret, sabır, feraset ve fedakârlıklarını anlatmaya gerek yok.

Peki, sıcak karın? Yerel Yönetimler ve teşkilatlar. AKPARTİ’li Belediyelerde standart bir çalışma yakalanamamış durumda. Üsküdar Belediyesi. Başkan Mustafa KARA Bey’den en alttaki çalışana kadar fevkalade mütevazı ve çalışkan. Bakıldığında AKPARTİ’ye oy vermemiş insanlarda çok memnun. Güzel olan da bu. Hizmet ve oy açısından vatandaşın hüsn-ü zannı çok değerli. Yoksa yerel yöneticiler yarın Mahkeme-i Kübra’da Necib Milletimize, en başta da Recep Tayyip ERDOĞAN’nın kendisine hesap veremezler. Tabi teşkilatlarda aynı şekilde. Öncelikle varsa her türlü şımarıklıktan kurtulmak lazım. Akabinde hükümetin ne yapmak istediğini, amaçlarını halka anlatabilmek için gündemi takip etmek ve vatandaşa anlatmak lazım. Yoksa Başbakanımız için teşkilatlardan ve yerellerden oluşan ihmaller kayıp olacaktır ki kimsenin buna hakkı yoktur.

Bir Lider için teşkilat oluşturmak sorundur. Onu elde tutmak daha büyük sorundur. Halka doğru mesajların iletilmesinde teşkilatlara çok iş düşmektedir. Bu gün AKPARTİ’nin oyu hala %60 seviyesine çıkmadıysa teşkilatlar burada kendilerinde bir şeyler aramalıdır.

Bu arada yeni anayasada yereldeki çok başlılıkta giderilmelidir. Vali (Kaymakam) ve Belediye Başkanı ilişkisi. Yereldeki tüm yöneticiler de seçimle gelmeli, atanmış tahakkümünden halk kurtarılmalıdır.

Gözlerden kaçtı ama ÖSYM’ne hızlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Sınava giren öğrenciler ve ailelerini bekleme süresi bunaltıyordu. ÖSYM’ne karşı sarsılan güven geri geldi.

Tabii bakıldığında vatandaş açısından devletin tüm yürütme organları tekparça görünmektedir. Okullar, Emniyet, Belediyeler vb. Dolayısı ile seçilmişler daha kaygılı ve dikkatli davranacaklardır. Davranmalıdırlar.

Hükümetin içbarışa dönük gayretlerini halka doğru anlatabilmek için AKPARTİ mensupları başta olmak üzere tüm sağduyulu STK da canla başla çalışmalıdır. Hükümete değerli çalışmaları ile ciddi AR-GE oluşturan ASDER’i (Adaleti savunanlar Derneği) de anacağım minnetle.

Ülkemizin birliği, Medeniyet Coğrafyamızın yeniden bir olmasının birinci basamağıdır. Dolayısı ile herkes hissesince mesuldür.

Halil MERT

(E) Topçu Yarbay

Strateji ve Yönetim Uzmanı

https://www.youtube.com/user/81mert1 | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.