Uyarı

JUser: :_load: 989 kimlikli kullanıcı yüklenemiyor.
Cuma, 01 Temmuz 2011 10:09

Bilgilendirme - 01.07.2011

Değerli ASDER Üyeleri,

Son günlerde yaptığım temaslar ve temaslara ilişkin sonuçları sunuyorum:

1.  Devlet Personel Başkanlığı(DPB) ilgili daire başkanı ile birkaç gün önce görüştüm. MSB.lığının DPB ile koordine edilmiş bilgi formunun bir suretinin DPB.lığına gönderilmesi sürecin ilerlemesine katkı sunmuyor. Bu formların bireysel olarak gönderilmesi ile değil MSB.lığından gelecek toplu liste ile işlem yapacaklarını ifade ettiler.Şu ana dek MSB.lığından bir liste gelmemiş.



2.  ASDER Ankara üyesi bir arkadaşımıza, askerlik şubesine gittiğinde başörtülü fotoğraflarda her tür bağlama şeklinin kabul edileceğine dair şubelere talimat verildiği şube memuru tarafından ifade edilmiş.

3.  Şu ana kadar KKK.lığı Emeklilik Şubeden SGK.ya 186 kişinin evrakı gitmiş.SGK ile yapılan ilk temasta işlemlerin hayli uzun süreceği izlenimi edinilmiştir.Hizmet ihyası işlemlerinin SGK-Kuvvet Emeklilik Şubeleri-MSB.lığı-Kuvvet Emeklilik Şubeleri-SGK biçiminde olacağı ifade edilmektedir. Şu an itibarı ile SGK.da işlemi biterek KKK.lığı Emeklilik Şubesine gönderilen dosya sayısı 1(Bir)dir. Üst Düzey SGK bürokrasisi içindeki bir dostum, işlemlerimizi bizzat takip edeceğini ifade etti. Yine de hükümete konunun aksettirilerek işlemlerin hızlandırılması için temaslarda bulunulması gerekiyor. 

4.  Yeşil pasaport için Emniyete müracaat eden bir üyemize, Emniyet Genel Müdürlüğünden kendilerine (Pasaport Şubesi) bir genelge gelmediğini, konuyu inceleyip cevap vereceklerini ifade etmişler. Şu an pasaport için kuvvet kh.larından alınan yazılarda ordudan ilişiğimizin kesildiği tarihteki derecemiz yazılmaya devam etmekte, alt satırda da emsali derecesi diye bir yerde intibakımızın yapılacağı derece yazılmaktadır. Benim şahsi kanaatım, işlemlerimiz bitmeden pasaport yazısı almakta acele etmememizin daha doğru olacağı yönünde... 

5.  Milli Savunma Bakanı, asker kökenli bir AKP milletvekiline atama isteyenlerden, halen  Rektör, Dekan,Öğretim Üyesi, Hakim, Genel Müdür, Başhekim, Uzman Doktor v.b. görevlerde çalışanların 6191 sayılı kanundan istifade etmekle birlikte "Araştırmacı" kadrosunda değil, halen bulundukları görevlerde çalışmalarını istediklerini içeren bir dilekçeyi MSB.lığına vermelerini söylemiştir.


Selamlar!


ASDER Ankara Şube / Mehmet Yavuz AY

Son Düzenlenme Cuma, 01 Temmuz 2011 10:14

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

5 yorum

  • Yorum Linki Adnan testere Çarşamba, 06 Temmuz 2011 15:34 yazan Adnan testere

    son müracaat tariğhi ne zaman.cevap verirseniz sevinirim.

    Raporla
  • Yorum Linki OSMAN TARI Pazartesi, 04 Temmuz 2011 03:20 yazan OSMAN TARI

    Değerli ASDER yöneticileri.Ben de 16 haziran 1998 mağduru jandarma astsubaylardanım.O tarihten beri bulabildiğim her ekmek kapısını değerlendirmeye çalıştım.Ancak şu an kömür ocağında çalışıyorum ve 12 saatlik vardiyalarımız var.Bu yoğun tempoda ne kanundan ne de müracaat tarihlerinden haberdar olmadım.Dolayısıyla müracaat hakkımı kaybettim sanıyorum.Ben atama istemiyorum.Buna rağmen Emeklilik ihyası ile ilgili ahkıımı kaybedip kaybetmediğimi öğrenmek istiyorum.Konuyla ilgili bilgi verirseniz sevinirim.Allaha emanet olun.OSMAN TARI 1992 mezunu mağdur jandarma Astsubay.

    Raporla
  • Yorum Linki Kirectepe Cumartesi, 02 Temmuz 2011 08:44 yazan Kirectepe

    Nufus kagitlari yenileniyor, saat 09.00 gittik nufus dairesine, ne guzel akar bant koymuslar, numaramizi aldik bekliyoruz.
    Icerde kimse yok, sadece bir tonton nufus memuru, yanina oturttugu bir ahbabi ile cay iciyor.4.siradayiz..Bir turlu sira yurumuyor, gelen giriyor elde 4 nufus kagidi..Arada ne oluyor diye kel aynak kusu gibi kafayi uzatiyoruz, adam bir baska konugu ile cay iciyor..Neyse, askeriz ya, duzen bozulmasin, saat 11.55 oldu, adam cikti, arkadaslar, yemege cikacagiz 13.30'da geleceksiniz demezmi..Orada kopmusuz..Hemen ilgili il Valisine bir dilekce, ilgili ilce kaymakamligina bilgi..
    4 gun sonra kizkardesim telefon acti, abi, senin memuru almislar, yerine iki tane gencecik hanim memur gelmis, ayakta calisiyorlar diyor. Yeni teknolojiler gelisiyor aliyoruz, ama kafalar ayni, degismiyor. Tas devrinin sonu, taslar bittigi icin degil kafalar degistigi icin geldi.Sabirla bekliyoruz..Naaparsin.

    Raporla
  • Yorum Linki Bayram YAŞzede Cuma, 01 Temmuz 2011 23:08 yazan Bayram YAŞzede

    Mehmet Yavuz abi...! Allah cc senden razı olsun, hiç durmadan koşturuyorsun.....
    Bir hatıramı paylaşmak istiyorum; bir resmi dairede bir işim vardı, memurun karşısına varıp beklemeye başladım, bir sure sonra kafasını kaldırıp beni şöyle bir süzdü. Ceketimin üst düğmesi iliklenmiş, ellerim alışkalık gereği adaben üst-üste duruyor. Edeben bana, buyrun demesini bekliyorum, umrunda değil. 5-6 dakika geçti, umursadığı yok. Anladım karşımdaki adaptan anlamıyor, yaklaştım kendisine, kulağına fısıldadım; burada iş yaptırmak için, ana-avrat sövmek gerekiyorsa söyle, hemen söveyim dedim. Rengi değişti, cüsse olarak hemen hemen 2 katıydım. İşimi hemen halletti. Bu kıssadan inşallah hisse çıkmaz. Bunlar bizi SABIR TAŞIMI sanıyorlar acaba?

    Raporla
  • Yorum Linki s.salih Cuma, 01 Temmuz 2011 16:44 yazan s.salih

    İlginize teşekkür ederiz mehmet bey.

    Raporla

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...