Perşembe, 13 Ocak 2022 12:36

Semra Güzel'in de içinde olduğu TJA Örgütü

HDP Diyarbakır milletvekili Semra Güzel'in, terörist sevgilisiyle el ele fotoğraflarını gördünüz değil mi? Ellerinde tutup romantizm yaşadıkları o silahla bu memleketin kahraman vatan evlatları şehit edildi. Şimdi o kadın iki kez gazi olmuş Yüce Meclis'in çatısı altında. Benim insanlarımı öldüren bu yüzyılın en vahşi en kanlı terör örgütünün bir parçası ama Gazi Meclis'imizde. Ve hâlâ bu kadın için 'ne yapsak da ne etsek de' diye yan çizen yorumlar okuyorum.

**

Beraber hareket ettikleri CHP ve İYİ Partinin sözcüleri ağızlarını açıp tek kelime edemiyorlar. Partilerinden çıkan cılız sesler ise daha skandal sözleri yükseltiyor. Bir CHP'li ne dedi, duydunuz; 'ne olmuş canım gitmişse PKK kampına, şimdi gitmedi ya kaç sene önce gitmiş'... Aklın tatile çıktığı haller.

**

Şimdi yasal süreç işliyor. 20 Ocak'ta karma komisyon toplanacakmış. O komisyon elindeki binlerce fezleke dosyasından Semra Güzel'in dosyasını öne çekebilirmiş. Güzel'e bir savunma hakkı verilecekmiş. Güzel bu hakkını sözlü ya da yazılı olarak kullanabilirmiş. Ya hu ne diyorsunuz siz ya ne diyorsunuz? Bu kadın tartışmaya yer bırakmayacak biçimde eli kanlı terör örgütünün bir parçası. Bunu sadece ortaya çıkan fotoğraflardan tahmin etmiyoruz. O fotoğraflar sonrası yaptığı açıklamayla bunu kabul ettiğini söylüyor zaten.

**

Ve bir detay daha vereyim Yüce Meclisimizde bu konuyla ilgili çalışanlara. Bu kadının, sosyal medyasındaki kendini tanıttığı bölümde 'TJA Aktivisti' yazıyor.

Peki ne bu TJA, biliyor musunuz? Abdullah Öcalan'ın talimatıyla kurulan PKK terör örgütünün kadın sokak yapılanması. PKK, dört ülkede kendi silahlı terör unsurlarına zaman zaman insan kaynağı zaman zaman da propaganda desteği vermesi için bu kadın yapılanmalarını hayata geçirdi. İran'da önce YJRK ardından da KJAR (Doğu Kürdistan Özgür Kadın Hareketi), Suriye'de; Yekitiya Star, Irak'ta önce TJAK ardından da RJAK (Kürdistan Özgür Kadın Hareketi), Avrupa'da; TJKE (TevgreJinen Kurd Ewropaye - Avrupa Kürt Kadın Hareketi)... Türkiye'deki ismi ise DÖKH idi. Demokratik Özgür Kadın Hareketi. Şubat 2015'te bu yapı feshedilerek yerine KJA kuruldu. Kongreya Jinen Azad (KJA) Türkçesi, Özgür Kadın Kongresi. İlk toplantısında da yol haritasını belirleyip, 'kongre kararı' olarak ilan etti;

- Rojava ve Kobane'de zafer kazanan demokratik yönetim tanınacak.

- Şengal 'e özerk statüsü talep edilecek.

- Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için mücadele edilecek.

...Gibi maddeler benimsenerek kabul edildi. Bunu takip eden süreçte, KJA altında bir de "Kadın Savunma Timi" adıyla silahlı yapı tesis edildi. Bir tür alt terör grubu yani. Bunun kuruluşunu da "...Kürt Kadın Hareketi'nin bir süredir gündeminde olan kadınların öz savunması ise Amed'de genç kadınlar eliyle hayata geçiriliyor. Rojava Devrimi'nden ilham alan genç kadınlar, YDG-K Arîn Mîrxan Kadın Savunma Timi'ni kurdu..." açıklamasıyla ilan ettiler. 15 Temmuz darbe ve işgal girişimi sonrası, tıpkı PKK/KCK gibi güvenlik güçleri KJA'yı da mercek altına aldılar. Resmi Gazete'nin 22/11/2016 tarihli KHK/677 sayılı kararı ile KJA kapatıldı ve KJA yöneticileri tek tek tutuklandı. Terör örgütü tepe yönetimi de deşifre olan KJA'nın faaliyetlerine son verilmesinin ardından örgütün adını TJA olarak değiştirerek kaldıkları yerden devam kararı aldılar. TJA. TEVGERE JİNEN AZAD. Türkçesi "ÖZGÜR KADIN HAREKETİ"... Şimdi bu devletten milletten maaş alan Semra Güzel isimli kadın bu örgütün bir üyesi olduğunu açıkça ikrar ediyor.

**

Alın başınızı ellerinizin arasına ve sorun kendi kendinize; bu işletilen prosedürün bir istisnası yok mudur? Size soruyorum Sayın Mustafa Şentop, Sayın Bekir Bozdağ? Yok mudur bunun terörle mücadele kapsamında Meclis'i hızlandıracak başka bir yolu?

Ersoy Dede

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...