Perşembe, 08 Kasım 2012 09:46

ŞEMDİN SAKIK’A TEBRİKLER

     Şemdin  Sakık’a  Tebrikler; Ergenekon Sanıkları da Keşke Yanlış Yaptık Diyebilseler;

      Bu yaz döneminde ramazan ayının hemen öncesinde berat kandiline denk gelecek şekilde iki haftalık umre ziyareti nasip oldu. Arafat ziyareti sırasında kafile başkanımız olan müftü efendi çok önemli bir konuşma yaptı. Tam da konumuzla ilgili. Konuşmada   ‘’ hazreti adem ile hazreti Havva dünyaya gönderildikten sonra Arafat ta buluştular,Hz. Adem de cennetten çıkarıldı, şeytanda cennetten çıkarıldı, her ikisi de cennetten çıkarılış itibariyle aynı konumdaydılar. Hz. Adem dünyaya gönderildikten sonra ben yanlış yaptım, bu yanlışımı düzeltmek için ne yapabilirim dedi ve pişmanlık duydu, tövbe ve istiğfarda bulundu; sonucunda hem peygamberlik makamını hem de cenneti kazandı. Şeytan ise kibirlendi hatasını sahiplendi, tövbe ve istiğfarda bulunmadı, mücrimlerden ve cehennemliklerden oldu. 

      Allah insana son nefesine kadar fırsat verir. İyiye güzele doğruya sahip çıkar; yanlışlardan çirkinliklerden  kötülüklerden pişmanlık duyar ve Allah a yönelir diye bekler. Ayet i kerimede Allah nihayetsiz kabiliyeti şerri nihayetsiz kabiliyeti hayra dönüştürür, buyruluyor. Şemdin Sakık yaşadığı o kadar çok olumsuz tecrübe ile gittiği yolun çıkmaz yol olduğunu görüp pişmanlık duyarak kararlı bir şekilde yanlışı düzeltme gayretine girdiği görülüyor. Etkin pişmanlık yasası mükemmel bir yasa. Hem dünyasını hem ahiretini kurtarmak için mükemmel bir adım. Allah kendine yönelenlerin yar ve yardımcısıdır. Dünyada haksızlığa uğrayanlar sakın telaşlanmasınlar, Allah ın hazinesi sonsuzdur. Her hak sahibine hakkını vermeye fazla fazla yeter. Yeter ki bir kişinin daha hem dünyasını hem ahiretini karanlıklardan kurtaralım.

      Ergenekon balyoz ve 28 şubat sanıkları keşke; ‘’yanlış yaptık, bu yanlışı yapmamalıydık, düzeltmek için ne yapabilirim’’ deyip mahkemede iyi hal indiriminden faydalansalar, durumu uygun olanlar etkin pişmanlık tan faydalansa, Allah a yönelseler hem dünyalarını hem ahiretlerini karanlıklardan kurtarsalar. Bunun rövanşını alacağız, hesabını soracağız, şunu şunu ipte sallandıracağız diyenler, kendilerine yazık ediyorlar, bu milletle savaşı kazanamazsınız, Allah a karşı savaşı kazanamazsınız. Ancak hem dünyanızı hem ahiretinizi mahvedersiniz. Kainatta intizam şedittir, Allah’ ın cezası şiddetlidir, kendinizi koruyunuz, dünyadaki mahkemeyi belki aldatabilirsiniz ama Allah’ ın mahkemesini aldatamazsınız. Allah kötülere dehşetli bir hapis, iyilere mükemmel bir misafirhane hazırlamıştır; Allah hepimize aklını fikrini idrakini muhakemesini doğru bir şekilde kullanmak nasip etsin.       07.11.2012

Muhlis Yusuf

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
Bu kategoriden diğerleri: « KEŞ GENERAL TERÖRİZM..! »

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...