Mayıs 2018 ayı Faaliyet Özeti

  1. ASDER’in organize ettiği Balkanlarda beş ülkenin ziyaret edildiği BAŞTANBAŞA BALKANLAR TURU 29 Nisan - 6 Mayıs 2018 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir. Ziyarette Osmanlı’nın yüzyıllarca yönettiği bölgelerdeki tarihi ve turistik eserler görülmüştür. Son yılların en büyük yarası Bosna’da yapılan katliamın izleri yerinde görülmüştür. Ziyaret balkanlardaki kardeşlerimiz ile kucaklaşma adına çok verimli geçmiştir.
  2. Konya STK Platformunun organize ettiği 15.UFUK TURU 09 – 13 Mayıs 2018 tarihlerinde Bursa’da gerçekleştirilmiştir. İcra Kurulu Başkan Yardımcılığını Mehmet Kanmaz Bey’in yaptığı buluşmada, Konya STK.larının yanı sıra, STK ların genç üyeleri ve İllerden STK Platformu Başkanları ve STK temsilcileri katılmıştır. Beş oturum ile gerçekleştirilen sempozyumda 20 akademisyen DÜNYEVİLEŞME VE SİVİL TOPLUM konularında bildirilerini sunmuştur. Sempozyumun sonunda ortak bildiri yayınlanmış ve Bursa’nın tarihi ve turistik yerleri gezilmiştir.

Programda Genel Başkanımız Prof.Dr.Nevzat TARHAN tarafından sunulan “Sekülerizmin Hastalıkları ve Tedavisi” konulu tebliği ilgi ile izlenmiştir. Programa Asder Genel Merkezi’ni temsilen Genel Sekreter Reşat FİDAN katılmıştır. Bu güzel programı gerçekleştiren İcra Heyetine teşekkür ederiz.

  1. Filistindeki kardeşlerimize yapılan insanlık dışı soykırımı protesto etmek için 14 Mayıs 2018 tarihinde İHH nın önderliğinde STK larının katkılarıyla Tünel’den Galatasaray Lisesine kadar protesto yürüyüşü yapılmıştır. Çok kalabalık geçen yürüyüşe üyelerimiz destek vermiş, basın açıklaması ile son bulmuştur.
  2. İsrail’in yapmış olduğu insanlık dışı katliamları protesto etmek için 15 Mayıs 2018 günü Beyazıt Meydanında yapılan basın açıklamasına STK.lar ile birlikte Asder yönetimi de katılmıştır.
  3. Filistin’deki kardeşlerimize yapılan hain saldırı ASDER basın bildirisi ile nefretle lanetlenmiştir. Yapılması gerekleri açıklayan basın bildirisine sitemizden ulaşılabilir.15 Mayıs 2018
  4. Yenikapı’da Kudüs’e Destek Mitingi Muhteşem Oldu.Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı öncülüğünde Yenikapı Miting Alanı'nda Filistin halkına destek amacıyla düzenlenen "Zulme Lanet Kudüs'e Destek" mitingine yaklaşık 500 bin kişinin katıldığı açıklandı. Mitinge Derneğimiz üye ve gönüllülerinin yanı sıra TGTV ye üye sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katılmıştır. Ayrıca İslam Ülkelerinden liderler Yenikapı Meydanında hazır bulundular ve halkımızın samimi tepkisine şahit oldular.
  5. Üyelerimizle daha yakından irtibatı sağlamak ve sorunları ile ilgilenmek amacıyla Bölge Başkanlıklarına bağlı Temsilciliklerimiz yeniden belirlenmiştir. Ayrıca İstanbul’da Nejat Özden’in Başkanlığında Halkla İlişkiler Komisyonu oluşturulmuştur. Heyetler her ay yapacakları çalışmaların sonucunu ay sonunda Genel Merkez’e rapor etmeleri planlanmıştır.18.05.2018
  6. Geleneksel hale gelen Asder İftar Buluşmaları bu yıl 26 Mayıs 2018 Cumartesi günü Üsküdar Üniversitesinde gerçekleştirilmiştir. İftara Asder üye ve gönüllüleri ile STK temsilcileri ve aileleri katılmıştır.

Üyelerin ramazan sevinciyle kucaklaştığı iftar, bayram coşkusu içinde gerçekleşmiştir. İftar sunum programını GENÇ ASDER hazırlamıştır. Açılış konuşması  Asder Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr.Nevzat TARHAN tarafından gerçekleştirilmiştir. Tarhan: Gözyaşı ve zulmün hakim olduğu dünyada Adaleti Savunanlara büyük ihtiyaç duyulduğunu, birlik ve beraberliğin her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu dile getirmiştir. Ezgiler, şiirler, genç asder tanıtım sunumu yapıldıktan sonra STK temsilcileri ile Şube Başkanları selamlama konuşmaları yapmışlardır.

  1. ASDER TOPLUMSAL EMPATİ ÖDÜLLERİ sahiplerini buldu.

28 Şubat BÇG davasının açılmasından karar aşamasına gelinceye kadar beş yıl süreyle her duruşmayı takip ederek, mazlum ve mağdurların yanında olan, organizasyonlar gerçekleştiren, STK.lara önderlik yapan aşağıdaki isimlere gayretli, özverili, başarılı çalışmalarından dolayı ASDER TOPLUMSAL EMPATİ ÖDÜLÜNE layık görülmüş ve ödülleri takdim edilmiştir.

ÖDÜL TAKDİM EDİLENLER

Toplumsal Hafıza Derneği Başkanı Fatma Aydın ATAÇ,

28 Şubat Öğretmenler Platformu Başkanı Haldan GÜLTEKİN

Av. Ahmet TAYLAN

Reşat FİDAN

Necmettin KELEŞ

Osman KAÇMAZ

Kayseri Şube Başkanı Halit ERDOĞAN

Konya Şube Başkanı Mehmet KANMAZ

  1. Asder Genel Merkezi Ebubekir Paşa Sıbyan Mektebinin restorasyonunun tamamlanmasını müteakip 25.05.2018 tarihinde FATİH/Aksaray’daki yeni yerine taşınmıtır.
  2. Genç Asder tarafından organize ve icra edilen ADALET OKULU 2018 dersleri kitap haline getirilmek üzere hazırlanmış ve matbaaya verilmiştir.
  3. Sivil Toplum Kuruluşlarının vermiş oldukları iftar davetlerine Derneğimizi temsilen yönetim kurulu üyelerimiz katılmış, STK Başkan ve yöneticileri ile bir araya gelinerek kaynaşma sağlanmıştır.
  4. Asder yazarları gündem ile ilgili görüşlerini sitemizde üye ve gönüllüleri ile paylaşmaktadırlar.
  5. Basın Komisyonu üyelerimiz görsel ve basılı medyada dünyada ve ülkemizdeki gelişmeler ile ilgili fikirlerini kamuoyu ile paylaşmışlardır.

Reşat Fidan

Genel Sekreter

Son Düzenlenme Cuma, 08 Haziran 2018 14:26
-->

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...