Asder Genel Merkezi Kasım 2017 Faaliyet Özeti

  1. 15 Temmuz duruşmalarına katılan avukatlara askeri konularda bilgi vermek üzere 15 Temmuz Davaları görev çizelgesi hazırlanmış ve arkadaşlarımızın davaları takip etmeleri sağlanmıştır.
  2. Web sitemizde Genç Asder’in yapmış olduğu faaliyetleri tanıtmak üzere bir bölüm açılmıştır. Bu bölümden  Genç Asder’in yönetim kadrosu,  vizyon ve misyonu, makaleleri, etkinlikleri ve duyuruları izlenilebilir.
  3. Üyelerimizden Abdulkadir Uğurlu kardeşimizi 03.11.2017 tarihinde ebediyete uğurladık. Cenaze merasimine yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda seveni katıldı.
  4. İstanbul Vali Yardımcısı Sn. Mehmet Ali ÖZYİĞİT 07.11.2017 tarihinde Adaleti Savunanlar Derneğini ziyaret etti. Ziyarette Asder Genel Başkan Yardımcıları  Rifat YEL ile Reşat FİDAN, E. Eminönü Belediye Başkan Yrd. Naci POLAT hazır bulunmuştur. Ziyaretinden dolayı Sayın Valimize teşekkür ederiz.
  5. Üyelerimizden Araştırmacılar Sabri DUMAN ve Hakan ŞİMŞEK tarafından “STK lar için Proje Döngüsü Yönetimi Eğitim ve Uygulama Kılavuzu” kitabı hazırlanmış ve ilgililerin istifadesine sunulmuştur. 07.11.2017
  6. Genç Asder için yeni logo hazırlanmış ve Genç Asder yönetim kurulu tarafından kabul edilmiştir.07.11.2017
  7. Asder Genel Başkanı ve Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Nevzat TARHAN, 15 Kasım 2017 tarihinde Ordu’da üç konferans verdi. Ordu halkı, öğrenciler ve akademisyenler ile bir araya gelen Tarhan, pozitif psikoloji, duyguların yönetimi, öğrencilere hedef pramiti konularında bilgi sundu.
  8. CHP İstanbul Milletvekili Dursun ÇİÇEK’in 28 Şubat ve YAŞ kararları ile ilgili vermiş olduğu gerçeği yansıtmayan bilgiler hakkında Asder Genel Başkan Yrd. Ve Ankara Şube Başkanı Dr. Hasan Hüseyin ULUDAĞ 16.11.2017 tarihinde Basın Duyurusu gerçekleştirmiştir.
  9. 21 Kasım 2017 tarihinde Ankara’da görülen 28 Şubat Davasına bir otobüsle İstanbul’dan gidilmiş, ancak savcının mazeret sunması nedeniyle dava başka bir tarihe ertelenmiştir.
  10. Geçmişten Geleceğe Yönetim Biçimleri” konulu 1. Uluslararası Assam İslam Birliği Kongresi 23/24 Kasım 2017 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilmiştir. Yoğun katılımın yaşandığı kongreye 28 Ülkeden 31 bilim adamı ve STK yöneticisi bildiri sundu. Binin üzerinde katılımcı kongreyi izledi. Kongre'nin açış konuşmalarını Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, ASSAM- Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı E. General Adnan Tanrıverdi ve ASDER - Adaleti Savunanlar Derneği Genel Başkanı, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nevzat Tarhan, Uluslararası Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyaleddin Karadaği, Kongre Hazırlık Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe yaptılar.

Kongre sonucunda iki ana başlık öne çıkmıştır;

İslam Birliğinin ilk adımı, “ İslam Ülkeleri Parlamentosu” teşkil edilmelidir. Her islam ülkesinin bakanlar kurulunda bir “İslam Birliği Bakanlığı” olmalıdır. Kongreyi ASSAM’ın Başkanlığında ASDER, Üsküdar Üniversitesi, İDSB birlikte icra etmişlerdir.  Kongre; Bursa Büyükşehir Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi, Sultangazi Belediyesi, Akit TV, Ekol Grup, Eminevim, Türk Havayolları sponsorluğunda gerçekleşti.

  1. Yusuf ÇAĞLAYAN Bey’in kaleme aldığı SOSYOLOJİK SAVAŞ isimli eser, ismini vermeyen bir sponsor tarafından 350 adet bağışlanmış ve kongreye katılan misafirlere ücretsiz olarak dağıtılmıştır.
  2. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Asder Onursal Başkanı Adnan TANRIVERDİ’nin 28 Şubat’tan 15 Temmuz’a adlı eseri TİMAŞ yayınlarından çıktı, hayırlı olsun.
  3. Yazarlarımız gündeme ait konularda görüşlerini   sitemizde her hafta okuyucularıyla paylaşmaktadır.
  4. Asder medya komisyonunda görevli arkadaşlarımız çeşitli ulusal TV kanallarında gündeme ait değerlendirmelerini sunmuşlardır.

Reşat Fidan

Genel Sekreter

Son Düzenlenme Çarşamba, 20 Aralık 2017 14:50
-->

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...