Uyarı

JUser: :_load: 989 kimlikli kullanıcı yüklenemiyor.
Pazar, 15 Nisan 2018 22:18

Bin Yılın Sonuna Geldik Mi ?

Sonda söyleyeceğimi baştan söyleyeyim.

Bence hayır.

28 Şubat karar duruşmasını izlemek üzere 13.04.2018 tarihinde Ankara'da idik.Doğrusu açıklanacak karar konusunda hayli ümitli idim.Bu ümit 28 Şubat mağduru bir çok arkadaşımızda da var olmalı ki dün İstanbul,Ankara,Konya başta olmak üzere birçok vilayetten Ankara'ya koşuştuk.İstanbul'dan 2 Konya'dan 1 otobüs dolusu mağdur 1000 yılın sonuna şahitlik etmek için Ankara'daydık.

Koşanlar sadece mağdurlar değilmiş , sanık yakınları ve habercilerde koşmuş.Hayli kalabalık idi...

Yalnız bu kadar rağbet edilen dava, tıkış tıkış bir salonda ve kavga gürültü ile içeriye girmek zorunda kalınarak izlenilmemeliydi.Bu nedenle ben dışarıda kalmayı tercih ettim.

İçerideki manzarayı duruşma salonundaki arkadaşların paylaşımlarından dışarısını ise bizzat müşahede ederek gözlemledim.Dışarıdaki müştekiler ümitle,sanık yakınları ise tedirginlikle beklemekteydi.

Duruşma başladıktan bir süre sonra arkadaşlar peyderpey aşağıdaki bilgileri paylaşırken benim buna mukabil haleti ruhiyem değişmekteydi...

103 sanıktan ,
-4 ünün öldüğü için hakkındaki suçlamaların düşürülmesine...
-Tamam normal...
-68 kişinin, haklarında iddia edilen suçlamaların başka bir suçun kapsamına girmesi nedeniyle beraatine...
-Nasıl yani?
-10 kişinin işlediği suçun üzerinden 10 yılı geçmesi nedeniyle zaman aşımı gerekçesiyle beraatine.
-?
-21 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının verilmesine fakat sağlık,yaş,mahkemedeki iyi halleri nedeniyle müebbet hapse dönüştürülmesine karar verildi...
-İstinaf mahkemesi ve yargıtaya müracaat yolu da açık...

-Bu nasıl olur dedim kendi kendime mutlaka bir yanlışlık olmalı 68 beraat?
21 kişinin sağlık,yaş ve iyi halleri de ne oluyor?
82 yaşında hala hapishane köşelerinde yatan hasta mahpuslar varken sonra koskoca 28 Şubat darbesi 21 kişi tarafından mı gerçekleştirildi.

Aynı paylaşımlar sanık ve yakınları arasında da yapılıyor olmalıydı ki karşı tarafta sevinç hakim olurken bizde hüzün hakimdi.

Açıklama bittikten sonra müşteki ve avukatlar hızla dışarı çıktılar.Sinir krizi geçirenler vardı. Büyük bir hayal kırıklığı hakimdi.Ağlayanlar ,nara atanlar teskin etmeye çalışanlar...

Sanıkların tarafında ise tam bir zafer havası,zafer çığlıkları, mağrur haller...

Şimdi tabi ki adaletin verdiği karara saygılıyız.
Fakat,yaşadığımız sıkıntıların ,şu geçen 21 yıl içerisinde beklenen adaletin nakıs tecelli ettiğinden duyduğumuz rahatsızlığı haykırmadan da edemeyiz.

21 yıla karşılık 21 suçlu...Her yıla 1 suçlu mu ?
İyi hal de ne oluyor?
İstinaf mahkemesi ve yargıtay yolunun açık olması adil mi? sorularının sorulmasını icap ettiriyor.

Kimse darbenin 21 kişi ile yapıldığına bizi inandırmaya kalkmasın.
Genel Kurmay'da planlanan ,kuvvet komutanlıklarında manga seviyesine kadar incelikle tatbik edilen bir darbeyi sadece 21 kişi mi gerçekleştirdi.
21 kişi üzerinden mi yürütüldü onca kirli algı yönetimi , subay- astsubayların takibi fişlenmesi,medya ve yargı brifingleri,tankların yürütülmesi,tehditler ,küfürler en önemlisi birliklerdeki kraldan çok kralcı ideolojik kadroların işledikleri suçlar.Suçlu kadar suça teşvik eden, yardım ve yataklık edenlerde suçlu değil midir?

Siz bizimle dalga mı geçiyorsunuz?Bunları dikkate alacak olursak eğer 103'de yetmez 503 de lakin kelle saymıyoruz "ADALET" istiyoruz.

Mahkeme de ki iyi halleri,yaşlılık ve sağlık durumları dikkate alınarak 21 sanığın cezasının ağırlaştırılmış müebbet hapisten müebbet hapse hafifletilmesi de ne oluyor?

28 Şubat döneminde ki zalimlikleri, kanun ve nizam tanımazlıkları ,umarsız ve şımarık halleri ne olacak ?Siz unutmuş olabilirsiniz ama biz unutmadık .

Duruşmaları takip edenler hatırlayacaklardır.Soruşturma Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2011'de başlatılmıştı.2013 yılında dava açıldı.15 Temmuz'a kadarki süreç FETÖ'cü yargı mensupları tarafından sulandırılıp tam bir tiyatroya çevrilmişti.O dönem mahkeme heyetine karşı mağrur, burnundan kıl aldırmaz,dediğim dedik çaldığım düdük ,müştekilere karşı ise saldırgan ve utanmaz halleri ne olacak?

SONUÇ: 
Sanıklar,
Süresinde hükme İtiraz etmezlerse ;
Aralarında Org.Ahmet ÇÖREKÇİ,Çetin DOĞAN,Çevik BİR,Fevzi TÜRKERİ,Hikmet KÖKSAL,İlhan KILIÇ,İ.Hakkı KARADAYI 'nın da bulunduğu 21 sanık tutuklanıp rütbeleri geri alınacak sağlanan bütün devlet imkanları (araç,lojman,şöför,koruma,maaş,orduevi vs vs ) ellerinden alınacak.

Hükme İtiraz ederlerse;
İstinaf mahkemesine gidilecek mahkeme hükmü onarsa 21 kişi hakkında hüküm tatbik edilebilecek.

İstinaf Mahkemesi sanıkların lehine karar verip hükmü bozarsa YARGITAY yolu aççılacak ölmezler ve ölmezsek bu hainlerin cezasını çektiğine şahitlik edeceğiz İNŞAALLAH.

Selam ve Hürmetlerimle.

Nejat ÖZDEN

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...