Perşembe, 15 Mart 2018 16:22

ABD Terör Örgütünde Zorunlu Değişim

TİLLERSON gitti.
Mıke Pompeo geldi.
Peki bununla ne oldu?
ABD=PENTEGON=DIŞİŞLERİ oldu... 
ABD federal hükümeti mali sıkıntıda Aslında Dışişlerinin kapısına kilit vursalar iyi olmaz mı?Nasıl olsa Dışişlerine gerek yok artık.POMPEO'yu da Pentagon'un sözcüsü yapıp işi ucuza kapatabilirler zannımca.
Trump, Tillerson'u Afrika ziyareti devam ederken görevden aldı.Değişiklik ,TİLLERSON için hayli onur kırıcı bir tarzda yapıldı.
Zamanlamasıda çok İlginç.
Suriye'de ABD için işlerin hiç iyi gitmediği bir zamanda Tillerson Türkiye'ye gelmiş CUMHURBAŞKANI ile 3 saat 15 dakikalık bir görüşme yapmıştı.Bu görüşme esnasında Türkiye güvenlik kaygılarını münasip bir biçimde ABD'li bakana iletmişti.Bilahere Türk heyeti ABD'ye gitmiş çoğunlukla Türk tarafının tezlerinin kabul edildiği izlenimi veren açıklamalar yapılmıştı.Bu da TÜRKİYE'nin sahada elde ettiği başarının masa başına yansıması olarak değerlendirilmişti.
ABD bir süredir KAYIT DIŞI İTTİFAK ilişkileri (ABD-PKK/PYD/YPG) ile altımızı,üstümüzü oyarken Fırat Kalkanı-Zeytindalı harekatlarında ki başarımız Menbiç konusunda ki kararlılığımız ABD'nin koridor planını sekteye uğrattı.ABD Terör örgütü kendi iç hesaplaşma sürecini başlatarak faturayı TRUMP'la fikir ayrılıkları bulunan TİLLERSON'a kesdi.
Trump yeni bakan için "iyi işler çıkaracak" diyor.
ABD için iyi bizim için kötü iş demektir.
Mıke Pompeo eski bir asker ve aynı zamanda hukukçu güvenlik şirketlerinde CEO'luk yapmış.Soğuk savaş döneminde Almanya da çalışmış.
Doğu Almanya'nın yıkılış sürecinde payı olduğu söyleniyor.
Ayrıca Türkiye ve İran'a düşman.
15 Temmuz darbe girişiminin ertesi günü Twitter'da Türkiye'yi "totaliter radikal diktatörlük"  le itham etmişti.Kalkışma başarısız olunca Tweet'ini silmiş ve Twitter hesabını da kapatmıştı...
POMPEO Pentegon'un sözünden çıkmayacaktır.
Suriye'de daha sert politikalar yürütecek.
Fakat zor oyunu bozar.
Bu zor ABD'nin Dışişleri bakanını bile görevden aldırtır.
ABD'de siyasi çalkantı devam ediyor.
Umarım tsunamiye dönüşür.
Böylece ABD TERÖR ÖRGÜTÜ yer yüzünden silinir.
Son Düzenlenme Perşembe, 15 Mart 2018 16:46
Nejat ÖZDEN

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...