Çarşamba, 16 Mayıs 2012 13:41

Kararname (Ar Name..!)

Akşam işten eve geldim, günün yorgunluğunu atarken haberleri izliyorum.

Oğlum, çekingen bir tavırla yanıma geldi.

“Baba…”

“Söyle oğlum.”

“Şey..!”

“Ne oldu oğlum ?”

“Şeyi soracaktım da..!”

“Neyi oğlum ?”

“…Baba, sen dindar olduğun için ordudan atılmamış mıydın ?”

“Evet..!  Ne oldu ?”

“Ama baba…”

“Hıı..!”

“Ordudan dindar olduğu için atılanlara hakları verildi. Ama sen..!?”

“….!?”

Yarabbi, bu kadar ağır ve katmerli bir imtihanı ben daha ne kadar çekeceğim ?!

Ailem ve dört çocuğumla Yüzbaşı rütbesinde, çaresiz sokağa bırakıldığım zamandan beri, on beş yıldır anama, babama, eşime, dostuma …çevremdeki her Allah’ın kuluna binlerce defa ezile büzüle “masum olduğumu, sadece dindar olduğum için işimden,  aşımdan ve çok sevdiğim mesleğimden edildiğimi…”daha ne kadar anlatmak zorunda kalacağım?

Tam, gasp edilen haklarımızın ve insafsızca karalanan itibarımızın iade edileceğini, nefesimi kesmiş umutla beklerken ikinci hayal kırıklığı ile yeniden yıkıldım.

Televizyonlar barım barım bağırıyor, gazeteler manşetlerden veriyor; “Namaz kıldığı, eşi başörtülü olduğu gibi gerekçelerle ordudan atılanlara iade-i itibarları yapıldı.”

Haklarını alan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) mağduru “yaş zede” kardeşlerim için duyduğum sevincin tarifi mümkün değil.

Fakat, her türlü takdiri hak eden hükümetin çıkardığı 6191 sayılı yasada , aynı durumdaki bizlerin kapsam dışı bırakılması beni bir kez daha yıktı. Unuttuğum, yüreğime gömdüğüm  acılar tazelendi. Şimdi çok daha kötü bir durumla yüz yüze kaldım.

Karşılaştığım dostların, ”hadi hayırlı olsun haklarınızı aldınız” tebriklerine mi yanayım ?

“Yok, bildiğin gibi değil..!?” diye başlayıp arkasını getirmekte zorlandığım, anlatmaktan bıktığım açıklamalara mı kahredeyim,

Haklarımı aldığımı düşünen ve bu konudaki haberlerle haklı olarak  kesin kanaat sahibi olanlardan bazılarının;

“Yoksa sen başka nedenle mi atılmıştın ?” diye gelen soruları altında ezildiğime mi yanayım..?

Oğlum bile şüpheye düşmüş;

“Baba…yoksa...!”

Bana sen yardım et Yarabbi..!

Millet nerden bilsin bu darbecilerin kıyımının çeşit çeşit olduğunu ?

Sorunlarımı ilettiğim bir milletvekili de karşılaştığımızda “Hadi hayırlı olsun, haklarınızı verdik..!” dediğinde, “Hayır, ben alamadım, YAŞ mağdurlarına verildi ama benim gibi KARANAME ile atılanlar maalesef faydalanamadı..!” cevabım karşısında sanki mağduriyetlere biz sebep olmuşuz gibi, “Kardeşim ne bitmez dertmiş sizinki..!” diye azarlarcasına tepki vermişti. O da öyle biliyordu..!

Dün TSK içindeki BÇG’ çetesinin   alnıma vurduğu damga ile gezerken, şimdi ikinci bir damgayı taşımak zorundaydım.

Ya patrona ne diyeyim. Yüreğim ağzıma gelmişti geçen gün yanına çağırdığında.

“Hayırlı olsun, haklarınızı aldınız. Senden çok memnunuz…” diyerek başladığı cümlenin sonunun nasıl biteceği yüreğimi yerinden hoplatmıştı.

“Hadi kardeşim, bugüne kadar sana sahip çıktık, ama artık devlet haklarını verdi, çalışmana da ihtiyaç kalmadı.” deyiverir diye adeta eridim. Çoluk çocuk ne yapardık? Pazarcılık, çaycılık, simitçilik… Bu işi buluncaya kadar ne işler yapmıştım. Yine mi sokağın kapısı görünecekti yoksa !?

“Biz yine seninle çalışmaktan memnun oluruz, aman bizi bırakma !” deyince sevincimden ağlamamak için kendimi zor tutmuştum.

Ona da uzun uzun izah etmeye çalıştım. Ne kadar ikna oldu bilemiyorum?

“Ne ağır imtihandır başındaki Sakarya..!

Bin bir başlı kartalı nasıl taşır kanarya ?”

Ya Rab, Sen biliyorsun. Bu zalimler, TSK’da binlerce masumun hayatını zindan etti. Yaş zedeler bir yanda, benim gibi binlerce kararname mağduru bir yanda, atılan askeri öğrenciler, en verimli çağında istifa ve emekliliğe zorlananlar bir yanda, sivil memurlar, uzmanlar…Allah…Allah..!

Artık benim mecalim kalmadı. Sen her şeyi bilen ve takdir edensin. Benim ulaşamadığım gönüllere ve bilhassa Başbakan’a sen ilham eyle. Beni ve bütün mazlumları altında ezildiğimiz bu ağır yükten kurtar. Muhakkak ki  Sen her şeye kadirsin…Amin..!

(Bir mazlumun dilinden..)

Son Düzenlenme Çarşamba, 16 Mayıs 2012 13:59
Mustafa Hacımustafaoğulları

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

10 yorum

  • Yorum Linki Hasan Ulukaya Pazartesi, 02 Temmuz 2012 00:57 yazan Hasan Ulukaya

    KATMERLİ İMTİHANLAR GÜÇLÜLERİ BULUR.

    Raporla
  • Yorum Linki sinan koç Pazartesi, 28 Mayıs 2012 19:25 yazan sinan koç

    Sizden ricam bunu yayınlayın herkez bu komediyi görsün adamlar zaten madur olmuşlar birkez daha madur ediyorlar. Kanun çıkınca sevindik babam haklarını geri alacak diye msb dilekçemizi verdik 6 ay bekledik red cvb geldi üzüldük derken birde masraf çıkarmışlar avukat ücreti mahkeme masrafları vss bir umut ayim bir dilekçe daha verdik ama orada bütün hayalleri yıktı yargı yolu açık resen emekli edildiniz demişler tam tiyatro bu nasıl çözülecek mustafa abi.

    Raporla
  • Yorum Linki sinan koç Pazar, 27 Mayıs 2012 23:07 yazan sinan koç

    Babam 82 de resen emekli edildi çıkan yasadan sonra dilekçesini msb verdi red cvb geldi 1200 masrafla 2 şok birkez daha madur:) bu nasıl bir komedi bir umut ayime dilekcemizi göderdik ordan umudumuz vardı kararı bozar diye ama ordanda birşey cıkmadı gecen hafta msb avukatı masrafları istediğine dair yazı göndermiş ayıp yaa bunu gören yokmu bu insnlar zaten madur olmuş sayın msb bakanı haberiniz yokmu bunlardan MUSTAFA ABİ bu işe bir el at.

    Raporla
  • Yorum Linki EMRE UZUN Cuma, 25 Mayıs 2012 16:36 yazan EMRE UZUN

    SAYIN MUSTAFA BEY ABİ SİZİN GİBİ VE SİZİN GİBİ MAĞDUR DURUMDA OLAN ŞAHIS VE SAHISLARIN YANININZDAYIZ VE YANINIZDAYIZ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ. BİR ÜNİVERSİTELİ GENÇ OLARAK O ZAMAN YAPILAN HAİN PLANLARIN DEVAM ETTİĞİNİ GÖRMEKTEYİM VE BU HAYİN PLAN VE KİŞİLERİN KARŞISINDAYIM VE KARŞISINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİM VE BU KONUDA HERKESİ AYDINLATMAK İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM. BU ARADA NEVZAN BAŞKANIMADA SELAMIMI İLETİRSENİZ SEVİNİRİM BENDE MERZİFONLUYUM VEDE BEN MERSİNDE İKAMET EDİYORUM HATAYDA ÜNV OKUMAKTAYIM ORGANİK TARIM 2 SINIF SON SINIF ALLAH İZİN VERİRSE MEZUN OLACAĞIM BU SENE. ALLAHA EMANET OLUN.....ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN....

    Raporla
  • Yorum Linki SERKAN BOZKAYA Cuma, 18 Mayıs 2012 19:53 yazan SERKAN BOZKAYA

    Umarım dualarımız kabul olur ve Kararname ve Bakan Onayı mağdurlarıda yasaya dahil edilir...

    Raporla
  • Yorum Linki Erdal KÜÇÜK Cuma, 18 Mayıs 2012 16:21 yazan Erdal KÜÇÜK

    a Rab, Sen biliyorsun. Bu zalimler, TSK’da binlerce masumun hayatını zindan etti. Yaş zedeler bir yanda, benim gibi binlerce kararname mağduru bir yanda, atılan askeri öğrenciler, en verimli çağında istifa ve emekliliğe zorlananlar bir yanda, sivil memurlar, uzmanlar…Allah…Allah..!
    Artık benim mecalim kalmadı. Sen her şeyi bilen ve takdir edensin. Benim ulaşamadığım gönüllere ve bilhassa Başbakan’a sen ilham eyle. Beni ve bütün mazlumları altında ezildiğimiz bu ağır yükten kurtar. Muhakkak ki Sen her şeye kadirsin…Amin..!

    Raporla
  • Yorum Linki AHMET DÜNDÜZ Cuma, 18 Mayıs 2012 14:42 yazan AHMET DÜNDÜZ

    Bir gün güneş doğacak elbete haklarımız teker teker gün yüzüne çıkıyor haksız uygulamalar kitaplaşıyor bence-Asder ve Re.sen bu işe gönül vermiş güzide kişilerin çabaları ile sonuca az kaldı.SAYGILARIMLA AHMET DEDE/ESKİŞEHİR

    Raporla
  • Yorum Linki Fatima Guc Perşembe, 17 Mayıs 2012 23:00 yazan Fatima Guc

    Allahim sen bu kardeslerimize yardim et.Onlarin da haklarini almalarini nasip eyle.Okurken gozyaslarimi tutamadim.Ne kadar zor bir durum..Lutfen bu haksizlik giderilsin.Dualarimiz sizlerle..

    Raporla
  • Yorum Linki Mustafa Düzenli Perşembe, 17 Mayıs 2012 13:00 yazan Mustafa Düzenli

    Sayın Komutanım;
    Yazdıklarınızı okudum.

    Raporla
  • Yorum Linki AHMETÇAYIR Perşembe, 17 Mayıs 2012 09:52 yazan AHMETÇAYIR

    ELİNE DİLİNE SAĞLIK MUSTAFA ABİ
    İNŞAALLAH 6196 DAN YARALANAMAYAN ARKADAŞLARIMIZINDA MADURİYETLERİ BİRAN ÖNCE GİDERİLİR

    Raporla

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...