Sizlerin Un Yardımı Suriyeli Kardeşlerimize Ulaştırıldı

ASDER Yönetim Kurulundan oluşan dört kişilik bir heyet sizlerin yardımlarını bölgeye ulaştırmak üzere  24/25 Ekim 2016 tarihlerinde  Suriye’ye    gitmiştir. İHH yetkilileri ile birlikte Azez ve Cerablus şehirleri ile bölgedeki köylerde incelemeler yapılmıştır. Çadır ve konteyner kentlerde binlerce Suriyeli, Suriye tarafında sınırın hemen yanında emniyetli bölgede kalmaktadırlar.

  1. Suriyeli kardeşlerimiz için her evden bir torba un kampanyası ile Asder hesabına 7 160.-TL., direkt İHH hesabına gönderilen 10 000.-TL. olmak üzere toplam: 17 160.-TL. lik un yardım bedeli İHH aracılığı ile kardeşlerimize ulaştırılmıştır.   İHH Kilis Lojistik Tesislerindeki fırında  her gün 120 bin ekmek üretilmekte ve çadır kentlerdeki Suriyeli kardeşlerimize dağıtılmaktadır.
  2. Azez bölgesinde konteyner ve çadır kentlerde çoğu çocuk, kadın ve yetimlerden oluşan 25 bin kişi yaşamakta ve bu insanlara günlük yemek İHH tarafından verilmektedir.
  3. Çadık kendin yanında  550 öğrencisi bulunan Uluslararası Şam Üniversitesi kurulmuş ve dört fakülte ile hizmet vermektedir.
  4. Sadece Cerablusta’ki seyyar aşevinde günde 8 bin kişiye yetecek şekilde aşevi kurulmuş ve işletilmektedir.
  5. Gaziantep BB. başta olmak üzere Türkiye’den birçok belediye Cerablus’a hizmet götürmektedir.
  6. Heyetimiz bölgedeki  kanaat önderleri, yardım kuruluşları yetkilileri, bölge halkı ile  inceleme ve değerlendirmelerde bulunmuş ve bir rapor hazırlamıştır.
  7. DAEŞ tehdidi ile Suriye’nin iç kesimlerindeki evlerini terk etmek zorunda kalarak sınır bölgelerine gelen insanların çok zor durumda oldukları gözlemlenmiş ve aklınıza gelen her şeyin ihtiyaç olduğu görülmüştür. Bu nedenle yardım kampanyamız devam etmekte, ekmeğimizi kardeşlerimiz ile paylaşmaya devam ediyoruz.

Devlet yoksa; can güvenliğiniz yok, yolunuz, elektriğiniz, suyunuz yok…     

Suriye’de insanlık ölmüş…

İnsanlığın ölmediğini benliğinde yaşayanlar nerede…

ZİYARET HEYETİ

  1. Mustafa Hacımustafaoğulları
  2. Gürcan Onat
  3. Reşat Fidan
  4. Ersan Ergür

Resim Galerisi

-->

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...