Perşembe, 22 Mart 2018 12:53

İSRAİL Filistin’li AHED’i MAHKUM ETTİ…!!!

İsrail terör devletinin son skandal uygulaması…Cesur Filistin’li kız olarak dünya medyasında yer alan; Ahed Tamimi askeri mahkemede yargılanarak 8 ay hapse mahkum edildi. İslami medyadaki tepkiler arasında, yine bir bayan olan İnsan Hakları Savunucusu Av.Gülden Sönmez’in feryadı ve haklı itirazı makes bulacaktır inşallah. Sn.Gülden’in, İsrail hükümetine açık çağrı olarak yayınladığı yazısı şöyledir:

İSRAİL HÜKÜMETİNE AÇIK ÇAĞRI

Ahed Tamimi bir çocuk, O’nu bırakın beni alın

 

Filistin kız çocuğu Ahed Tamimi 18.12.2017 gecesi İsrail güvenlik güçleri tarafından evinden annesi ile birlikte gözaltına alınmıştır. Alındığı günden bu yana defalarca İsrail askeri mahkemesine çıkarılmıştır. Ahed Tamimi bir çocuktur ve sivildir. Dünyada eşi benzeri görülmemiş şekilde Askeri Mahkemede yargılanmaktadır. Dünyanın dört bir yanında Ahed Tamimi’nin ve diğer Filistinli çocukların tutulmasına karşı tüm insan hakları örgütleri ve kurumlar olarak defalarca serbest bırakılması için aktiviteler ve yazışmalar gerçekleştirdik. Ancak ısrarla bırakılmadı ve bugün 8 ay hapis cezası verildi. Ahed Tamimi çocuk olduğu halde Mahkemeye elleri ve ayakları zincirli olarak getirildi. Mahkemelere çıkarılırken aşikarca görülen bu durum, cezaevi süreçlerinde yaşadıklarının ve ihlale uğradığının göstergesidir.

 

Çocukları rahat ve özgür bırakın. Savaşınıza çocukları alet etmeyin. Tüm dinlerde ve ideolojilerde savaşın bir hukuku ve ahlakı vardır. Bütün dinlere göre savaş zamanında bile çocuklar; dokunulmazdır ve korunur. Küçük çocukları tutarak bütün insanlığa karşı suç işlemektesiniz.

 

Size açıkça teklif ediyorum.Ahed’i bırakın beni alın.

Ben İsrail’in işgalci olduğuna inanan Filistin’in özgürlüğünü isteyen, Mavi Marmara gemisinde bulunmuş, İsrail’in hukuksuzluklarına karşı yapılmış tüm siyasi eylemlere katılmış ve slogan atmış, İsrail tarafından ‘terörist’ ilan edilmiş bir İnsan Hakları Savunucusuyum. Bilirim ki; siz insan hakları savunucularını sevmezsiniz ve terörist olarak görürsünüz. Ben terör kelimesini asla adımın yanına yakıştırmam. Hayatımı insan haklarına ve hukuk mücadelesine adadım. Ama sizin sözde hukukunuz bana ‘terörist’ diyor. Haliyle sizin için beni tutmak, Ahed’i tutmaktan daha kıymetli olabilir.

Size açık çağrım şudur ki; derhal tüm Filistin’li çocukları ve varsa siyasi gerekçe ile tuttuğunuz Yahudi çocukları serbest bırakın. Eğer bırakmayacaksanız Ahed Tamimi’yi bırakmanız ve tekrar tutmayacağınıza dair kararınız/güvenceniz karşılığında ben teslim olmaya hazırım. O BİR ÇOCUK. Küçük çocukların korumasızlığından faydalanıp, çocukların üzerinden bir savaş yürütmeyin. Dünyanın dört bir yanında görmek istemediğiniz her yerde bütün insanlık sizin yaptığınızdan utanıyor ve sizi lanetliyor. Bundan rahatsızlık duymanız gerektiğine inanıyorum.

Teklifimi kabul ederseniz benimle iletişime geçebilirsiniz.

21.03.2018

Av.Gülden Sönmez

İnsan Hakları Savunucusu

ASDER Genel Merkezi

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Yorum Ekle

(*) ile işaretlenmiş zorunlu alanların tümünü doldurduğunuza emin olun. HTML kodları kullanılamaz.

asder logo

Adaleti Savunanlar Derneğinin ilkelerini benimsiyor ve her alanda "adalet"değerini temel alan kural ve uygulamaların gerçekleştirilmesi için mücadele çalışmalarına katılmanın gereğine inanıyorsanız; bizi takip edin...